MENU

Η κυρία Ούλρικε Μούσαβεκ ασκεί 40 χρόνια την ιατρική και τις τελευταίες δεκαετίες έχει κατορθώσει να αναπτύξει ό,τι πιο σύγχρονο σε μέθοδο αντιμετώπισης χρόνιων προβλημάτων σε κοιλιακούς και προσαγωγούς και κήλες. Το 1993 ίδρυσε τη δική της κλινική στο Μόναχο ενώ τα τελευταία χρόνια άνοιξε κλινική και στο Λονδίνο. Την τελευταία δεκαετία προκάλεσε… επανάσταση στο χώρο της χειρουργικής ως προς τις κήλες με τη μέθοδο «minimal repair». Στη συγκεκριμένη είχε καταφύγει ο Σωτήρης Νίνης το Σεπτέμβριο του 2007 και… είδε το φως του.

Τι σημαίνει όλο αυτό τώρα για τον Εσιέν και τον Παναθηναϊκό; Ότι ο Γκανέζος θα επιστρέψει σε περίπου ένα μήνα από τη στιγμή της επέμβασης (την οποία θα κάνει την Τετάρτη 22 Ιουλίου). Δεν είναι δική μας αυθαίρετη κρίση. Προέρχεται από τα λόγια της ίδιας της Μούσαβεκ, η οποία σε συνέντευξή της έχει δώσει ακριβώς το περίγραμμα της τεχνικής minimal repair.

«Με την εμπειρία περισσότερων από 14.000 εγχειρήσεων αποκατάστασης στο ισχίο, ανέπτυξα τη συγκεκριμένη τεχνική στην αναγκαιότητα να μειωθεί ο χρόνος αποκατάστασης του προβλήματος σε υψηλού επιπέδου αθλητές. Με τη συγκεκριμένη τεχνική ο αθλητής μπορεί να περπατήσει ακόμα και να σηκώσει βάρη αμέσως μετά την επέμβαση ενώ μπορεί να αρχίσει προπονήσεις μετά από δύο ημέρες. Η απόλυτη αποκατάσταση ορίζεται ανάμεσα σε 10 με 14 ημέρες, τεράστια διαφορά από τις 5-7 εβδομάδες που χρειάζονται άλλες τεχνικές, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή», ήταν τα λόγια της Μούσαβεκ.

Στον Παναθηναϊκό ορίζουν στον ένα μήνα την επιστροφή του Εσιέν στη δράση των προπονήσεων σε φουλ ρυθμό. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από το μέγεθος του προβλήματος του Γκανέζου αλλά και το πώς θα αντιδράσει ο ίδιος ο οργανισμός του 32χρονου παίκτη. Ανά περίπτωση δηλαδή ποικίλει ο χρόνος επανόδου στους αγώνες.

Το πιθανότερο είναι να δούμε τον Εσιέν να αγωνίζεται από Σεπτέμβριο. Χασούρα μεγάλη ως προς τις κρίσιμες ευρωπαϊκές μάχες του Παναθηναϊκού, αλλά από την άλλη εάν όντως ο Εσιέν αφήσει πίσω του οριστικά το πρόβλημα των κοιλιακών προσαγωγών, τότε θα ξεχαστεί γρήγορα η ταλαιπωρία του καλοκαιριού. Ας μην ξεχνιόμαστε: ο Εσιέν ήρθε στην Ελλάδα. Με 30-40% του Εσιέν που βλέπαμε στην Τσέλσι και στη Ρεάλ Μαδρίτης, θα κάνει… πλάκα στη Super League.

Στα «μαγικά» χέρια της Γερμανίδας ειδικού ο Εσιέν