MENU

Ο υψηλόσωμος στόπερ (1,91μ.) είναι επιλογή του Ρενέ Χένρικσεν και ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτησή του, δεδομένου ότι θεωρήθηκε καλύτερη περίπτωση από τον Χελάντερ. Ποια είναι, όμως, τα χαρακτηριστικά του Θελάντερ; 

Ο Άλαν Γκάαρντε είναι ο αθλητικός της Άαλμποργκ και μίλησε στο SDNA για τον 24χρονο στόπερ που θα διαδεχθεί μελλοντικά τον Ταυλαρίδη. Δεν θέλησε, βέβαια, να πει ούτε μία κουβέντα για τις διαπραγματεύσεις και τις επαφές με το «τριφύλλι», αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα να περιγράψει το αγωνιστικό προφίλ του ποδοσφαιριστή. 

Να περιμένουμε έναν... νέο Χένρικσεν, ρωτήσαμε τον αθλητικό διευθυντή της Άαλμποργκ. «Όχι. Δεν έχουν το ίδιο αγωνιστικό στιλ, αλλά μοιάζουν πολύ στον χαρακτήρα. Όπως και ο Χένρικσεν, έτσι και ο Θελάντερ είναι ο ορισμός του επαγγελματία. Δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις, προσπαθεί να γίνεται συνεχώς καλύτερος και δίνει τα πάντα για τους συμπαίκτες του και την ομάδα. Είναι από τους παίκτες που βάζουν πάνω απ' όλα την ομάδα και δεν σταματάει να μάχεται». 

Τα χαρακτηριστικά του; «Προφανώς είναι πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, αφού τον βοηθάει το ύψος του, αλλά είναι και αρκετά γρήγορος για κεντρικό αμυντικό. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα αυτό. Είναι επικίνδυνος στις στημένες φάσεις, μπορεί να πασάρει καλά την μπάλα και πρόκειται για έναν παίκτη με πολύ καλή νοοτροπία... Πιστεύει στον εαυτό του, αλλά είναι ταπεινός και δουλεύει πολύ», είπε ο Γκάαρντε, ο οποίος στο παρελθόν ήταν διεθνής και μεταξύ άλλων είχε αγωνιστεί (και) με τη φανέλα της Άαλμποργκ.

«Γρήγορος, δυνατός και μαχητής»