MENU

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην… πορεία παραμονής που διαγράφει μέχρι τώρα κατάφερε να κάνει η Κέρκυρα, η οποία πήρε μια νίκη-χρυσάφι εντός έδρας απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Σε ένα παιχνίδι που δεν του έλειψαν οι φάσεις, αλλά κρίθηκε με ένα… περιπετειώδες γκολ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι Φαίακες πήραν τους τρεις βαθμούς δίκαια, καθώς κατάφεραν να αντιμετωπίσουν σχεδόν άριστα την επιθετική λειτουργία των Αρκάδων, την άμυνα των οποίων ταλαιπώρησαν ιδιαίτερα, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες να πετύχουν κι άλλα τέρματα…  Στείρο 45λεπτο…  

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα δεν… εξελίχθηκε, καθώς ο Χαβίτο κόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ λίγο πριν βγει μόνος του απέναντι στον Κοσίτσκι. Ο Αστέρας «απάντησε» στο 15’, με μια σπουδαία ευκαιρία: ο Γιαννιώτας έκανε ένα γύρισμα μέσα στην περιοχή, ο Μάσα έκανε προβολή από κοντά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Λούι να απειλήσει, με ένα σουτ έξω από την περιοχή, όμως δεν ανησύχησε τον Σέτκους.

Στο 30’ ήταν η σειρά της Κέρκυρας να φτάσει κοντά στο γκολ, όταν έπειτα από γύρισμα του Ζορμπά (από δεξιά), ο Κόντος έκανε μια κεφαλιά-ψαράκι, όμως ο Κοσίτσκι απέκρουσε αρχικά και ο Λούι απομάκρυνε στη συνέχεια. Στο 39' ο Ναγιάρ εκτέλεσε απ’ ευθείας ένα φάουλ, αλλά η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, με τον Κοσίτσκι να παρακολουθεί απλά την πορεία της. Η συγκεκριμένη ήταν και η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους… Με σπόντα, αλλά… γκολ 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με… αυτό που έλειψε από το πρώτο: γκολ. Ο Ναγιάρ έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, στο 48’, η μπάλα βρήκε στον Κουρμπέλη και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα του Κοσίτσκι, που δεν είχε περιθώριο αντίδρασης. Στο 54’ η Κέρκυρα είχε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ, με τον Κόντο, ο οποίος πέρασε δύο αντιπάλους μέσα στην περιοχή, όμως στο πλασέ του ο Κοσίτσκι κατάφερε να μπλοκάρει. Μετά από πάρα πολύ ώρα, ο Αστέρας κατάφερε να απειλήσει ξανά στο 62’, όταν ο Ρόλε έκανε μια σέντρα, ο Μπαράλες πήρε κεφαλιά, όμως ο Σέτκους κατάφερε να αποκρούσει στη δεξιά του γωνία.

Η Κέρκυρα έδωσε… διπλή απάντηση με τον Χαβίτο (στο 65’) και τον Ναγιάρ (στο 66’) να δοκιμάζουν τα πόδια τους και τη μπάλα να περνά και στις δύο περιπτώσεις ελάχιστα άουτ. Την ίδια τύχη είχε –για τον Αστέρα- και μια κεφαλιά του Σανκαρέ στο 75’. Στο 87’, ο Ρόχας, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, έκανε ένα διαγώνιο σουτ που έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 89’ οι φιλοξενούμενοι είχαν διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση: Ο Μπακασέτας έκανε σουτ από το ύψος του πέναλτι, ο Σέτκους έδιωξε και στην επαναφορά ένα σουτ του Μπαράλες βρήκε σε σώματα.

Στο 90’ η Κέρκυρα έχασε μοναδική στιγμή για το 2-0, όταν ο Ρόχας βγήκε τετ α τετ, όμως ο Κοσίτσκι κατάφερε να αποκρούσει το πλασέ. Ωστόσο, το 1-0 διατηρήθηκε στα 4 λεπτά των καθυστερήσεων και οι γηπεδούχοι πήραν μια υπερπολύτιμη νίκη…Ο MVP: Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο γκολ, ο σκόρερ έχει πάντα προβάδισμα για τον… πιο πολύτιμο. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Ναγιάρ αξίζει τον… τίτλο λόγω της συνολικής απόδοσής του, η οποία ήταν εξαιρετική.  Ο Σκληρός: Μπορεί ο Αστέρας να ηττήθηκε (με 1-0), όμως ο Κοσίτσκι αποδείχθηκε… σκληρό καρύδι. Με τις αποκρούσεις του κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι μέχρι τέλους. Η Γκέλα: Την έκανε άθελά του ο Κουρμπέλης. Στη φάση του μοναδικού γκολ της συνάντησης, η μπάλα κόντραρε σε αυτόν από το σουτ του Ναγιάρ και κατέληξε στα δίχτυα. Η Στιγμή: Η Κέρκυρα ήταν ανώτερη, ο Αστέρας κακός, όμως θα μπορούσε να φύγει με τον βαθμό, αν στο 89’ ο Σέτκους δεν αντιδρούσε έξοχα στη διπλή ευκαιρία των Μπακασέτα, Μπαράλες.  Οι Στρατηγοί: Τόσο ο Μιχάλης Γρηγορίου, όσο και ο Στάικος Βεργέτης επέλεξαν το 4-2-3-1  ως διάταξη της ομάδας τους. Με διαφορετικούς στόχους, βέβαια, αφού το σχήμα της Κέρκυρας έδειχνε –αρχικά- διάθεση να χτυπήσει στην κόντρα. Η Διαιτησία: Σε γενικές γραμμές ο Παπαπέτρου δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Η μοναδική φάση άξια… συζήτησης, ήταν η –λανθασμένη- υπόδειξη για οφσάιντ του Χαβίτο στο 7’. Ο Πεσμένος: Ο χαρακτηρισμός ταιριάζει συνολικά στην αμυντική λειτουργία του Αστέρα Τρίπολης, καθώς εκτέθηκε σε ασυνήθιστα πολλές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να έρθει τελικά η πρώτη ήττα μετά από έξι αγώνες.  Οι συνθέσεις των δύο ομάδωνΚέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Βενέτης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Ναγιάρ, Ανδρεόπουλος (87’ Ρόχας), Κόντος, Χαβίτο, Καϊκούτ (64’ λ.τ. Μαρκόφσκι), Ζορμπάς (82’ Κρητικός).Αστέρας Τρ. (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Τσοκάνης (79’ Μουνάφο), Ζησόπουλος, Κουρμπέλης (86’ Μπακασέτας), Τιε Μπι, Μάσα, Φερνάντες, Γιαννιώτας, Μπαράλες.

Δείτε πώς μετέδωσε live το ματς το sdna.gr...

http://ls.betradar.com/ls/livescore/?/sdnagr/el/page/sportcenter16_responsive2#matchid_5774492
Νίκη-χρυσάφι για την Κέρκυρα!