MENU

Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ διαθέτει τους Χατσερίδη, Λέο Μάτος, Μαουρίσιο, Εβγέν Σάκχοφ, Πέδρο Ενρίκε και Ουάρντα, οπότε δεν δύναται αυτήν την μεταγραφική περίοδο να στραφεί σε περιπτώσεις ξένων ποδοσφαιριστών δεδομένου πως έχει υπερβεί ήδη το όριο των πέντε παικτών.

Σύμφωνα με τον κανονισμό ιδιότητας μεταγραφών ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ, κάθε ομάδα μπορεί να έχει στο δυναμικό της οχτώ αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές αρκεί οι τρεις από αυτούς να είναι κάτω των 23 ετών. Μάλιστα, από αυτούς μπορεί να χρησιμοποιεί σε κάθε παιχνίδι μέχρι πέντε, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Ο Λέο Ζαμπά θα κλείσει τον Αύγουστο τα 20 του χρόνια, οπότε στην παρούσα φάση και με τα δεδομένα που υπάρχουν (δεν αποκλείεται να γίνει ξεσκαρτάρισμα και να αποχωρήσουν κάποιοι) συγκαταλέγεται στους συν τρεις με ηλικιακό περιορισμό.

Σύμφωνα με το άρθρο 3, η κάθε ομάδα μπορεί να έχει συνολικά 8 ξένους στο ρόστερ της, αλλά οι 3 από αυτούς θα πρέπει να είναι κάτω των 23, ενώ μπορεί να χρησιμοποιεί σε κάθε αγώνα 5 παίκτες χωρίς ηλικιακό περιορισμό.

ΑΡΘΡΟ 3 Αριθμός ποδοσφαιριστών κατά ΠΑΕ

1. Κάθε ΠΑΕ επιτρέπεται, να διατηρεί στην δύναμή της και να χρησιμοποιεί :

α) Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές Ελληνικής υπηκοότητας ή υπηκοότητας κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή κράτους – μέλους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού τομέα, σε αριθμό που η ίδια επιθυμεί.

β) Αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, προερχόμενους από χώρες που δεν είναι μέλη της Ε.Ε./Ε.Ο.Χ. κατ΄ ανώτατο όριο οχτώ (8) ως ακολούθως: έως πέντε (5) άνω των είκοσι τριών και έως τρεις (3) κάτω των είκοσι τριών ετών για ΠΑΕ Α΄ Εθνικής, από τους οποίους δύναται να χρησιμοποιεί κάθε ΠΑΕ, ανά αγώνα μέχρι πέντε (5), χωρίς ηλικιακό περιορισμό.

O κανονισμός της ΕΠΟ και οι ξένοι του ΠΑΟΚ