MENU

Γύρω στις 05:00 το πρωί φίλοι μου, λίγο πριν χαράξει, οι τελευταίες ελπίδες του Γιάννη Βογιατζή έσβησαν. Ο μεγάλος τραγουδιστής ήταν πάνω απ’ το κινητό του και περίμενε ένα μήνυμα ή έστω μια αναπάντητη κλήση από άνθρωπο της ΑΕΚ για να πεταχτεί στα γραφεία της Ένωσης, να ερμηνεύσει τον νέο ύμνο της ομάδας: «Εμπρός του ΠΑΟ παλικάρια, σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια» (στίχοι Μανώλης Γρηγοράκης). Τις πρώτες πρωινές ώρες όμως άκουσε την προτροπή των φίλων του «Κοιμήσου δεν θα στείλει» και έπεσε για ύπνο. Είχε ήδη γίνει γνωστή η νέα εντολή Μελισσανίδη, που δεν άφηνε το παραμικρό περιθώριο αισιοδοξίας:

«Κοινή απόφαση να μη γίνει καμία κίνηση για παίκτη του Παναθηναϊκού, εμφανίζονται να έχουν πάρει οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Μαρίνος Ουζουνίδης». Μια σπουδαία απόφαση, που καθησυχάζει τον κόσμο του Παναθηναϊκού καθώς υπήρχε μια σχετική αγωνία για την τύχη των βαριών χαρτιών της ομάδας. Έχουν μείνει ακόμα τρία κομοδίνα και δυο παπλωματοθήκες στο Κορωπί και κανείς δεν ήξερε τι θα απογίνουν μετά το ξεπούλημα του Αλαφούζου. Ευτυχώς μετά την απόφαση της ΑΕΚ να μην τα χτυπήσει, ο μέγας ευεργέτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, μπορεί να τα «σκοτώσει» όπως επιθυμεί (ή να τα χρησιμοποιήσει στο σκηνικό του Game of Love για να ανέβει το κασέ τους).

Περίπτωση να ενδιαφερθεί η Ένωση δεν υπάρχει εκτός αν τα ανεβάσει στο Skroutz και τα βρει μπροστά της: «Μπορεί ο ένας μετά τον άλλον να κάνουν τον τελευταίο καιρό το δρομολόγιο Κορωπί-Σπάτα, ωστόσο όπως φαίνεται η Ένωση δεν πρόκειται να "χτυπήσει" παίκτη του Παναθηναϊκού αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τη "Live Sport", στη συνάντηση που είχαν οι Μελισσανίδης και Ουζουνίδης την Παρασκευή, όταν κι επικυρώθηκε η συμφωνία των δύο πλευρών, αποφασίστηκε να μη γίνει καμία κίνηση για ποδοσφαιριστή του Τριφυλλιού». Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι η δέσμευση αφορά μόνο σε παίκτες του Παναθηναϊκού.

Το ενδεχόμενο να αποκτήσει τον Αλαφούζο για να βγάζει τα απογεύματα βόλτα τον Χάγκα να παίρνει αέρα δεν έχει αποκλειστεί ακόμα, αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Στην ΑΕΚ φοβούνται ότι μετά την πρώτη βόλτα ή θα βρεθεί στην Ταϊλάνδη ο Χάγκα ή θα κάνει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος και να γλιτώσει απ’ τον Mr ΣΚΑΪ.

Στους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, άπιστους Θωμάδες, που έχουν ήδη αρχίσει να εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο θα τηρηθεί η νέα δέσμευση, την καλύτερη απάντηση δίνει η ιστορία. Ήταν Νοέμβρης του 2017 όταν έγινε πράξη η πρώτη ισχυρή δέσμευση:

«Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ τούς ξεκαθάρισε πως η Ένωση δεν πρόκειται να “χτυπήσει” ποδοσφαιριστή του “τριφυλλιού” που θα κάνει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος, καθώς βασική του αρχή είναι να μην εκμεταλλεύεται τη δύσκολη τη στιγμή του άλλου, για προσωπικό όφελος. Αυτό σημαίνει, φυσικά, ότι όχι μόνο ο Νίκλας Χουλτ, αλλά κανείς παίκτης των “πρασίνων” που θα κάνει προσφυγή δεν πρόκειται να απασχολήσει τους “κιτρινόμαυρους”». Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη. Κάποιος κακόπιστος θα έλεγε ότι από την περίοδο της δέσμευσης μέχρι σήμερα μόλις 9 πρώην «πράσινοι» έκαναν το δρομολόγιο Κορωπί-Σπάτα. Ξεχνάει όμως κάτι πολύ σημαντικό.

Η δέσμευση είχε να κάνει με παίκτες του κανονικού Παναθηναϊκού. Μετά τον αγώνα ζωής που έδωσε όμως ο Αλαφούζος και οι νέοι του φίλοι για να μετατρέψουν το «τριφύλλι» σε Λύκους Ήλτεξ, η δέσμευση δεν ισχύει. Για παίκτες και προπονητές του Παναθηναϊκού μίλησε ο Μελισσανίδης. Για εκείνους των Λύκων και του Εορδαϊκού δεν είπε ποτέ κουβέντα.

Και το χειρότερο όλων φίλοι μου είναι ότι οι συνεχείς μετακινήσεις πρώην «πράσινων» στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, θέτουν σε κίνδυνο για αγνή φιλία που στηρίχτηκε στις αρχές του σεβασμού και της αλληλοεκτίμησης. Ο μεγαλύτερος επενδυτής της Ελλάδας και των Βαλκανίων φέρεται να είναι δυσαρεστημένος με τον νέο του σύμμαχο, γιατί βλέπει ότι το αφεντικό τρελάθηκε και ξεπουλάει, αλλά έχει κάνει μάγκες όλους τους εχθρούς του. Αντίθετα τους φίλους, τους αγνοεί επιδεικτικά.

Γι’ αυτό ο «Γαύρος» με τη διακριτικότητα που ανέκαθεν τον χαρακτήριζε στέλνει μήνυμα στον Γιάννη Αλαφούζο: «Παίκτες -και παλαιότερα και προσεχώς, προπονητή, γυμναστή, φυσιοθεραπευτή, τεχνικό διευθυντή, σκάουτερ. Εάν υπήρχε και τίποτα άλλο, οι “κιτρινόμαυροι” δεν θα έλεγαν όχι! Σε τιμή… ευκαιρίας είναι όλοι τους, έτσι όπως είναι τα πράγματα στον Παναθηναϊκό. Αλλά είπαμε, το τροπάριο είναι γνωστό. Για όλα φταίνε ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης». Αυτή είναι η μεγάλη στιγμή για τον Αλαφούζο.

Αν δεν θέλει να χάσει τον καρδιακό του φίλο που τόσα χρόνια φρόντιζε οι ομαδάρες του Παναθηναϊκού να έχουν απ’ τη διαιτησία το ίδιο στεγνό καθάρισμα με τις μοκέτες στο Κορωπί, πρέπει να δράσει άμεσα. Ή να τυλίξει τον Κουρμπέλη, να του βάλει έναν φιόγκο και να τον στείλει στου Ρέντη, ή να κάνει ένα τηλέφωνο στον Μολέδο για να τον πείσει να πάει στο Καραϊσκάκη να τσεκάρει αν τα ασανσέρ φέτος δουλεύουν κανονικά ή είναι κλειδωμένος ακόμα μέσα κάνας άτυχος περαστικός. Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται.

Η τελευταία κίνηση της ΑΕΚ για πρώην «πράσινο»