MENU

Ομως στην περίπτωση του διακοπέντα αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, το ζήτημα της εφετειακής απόφασης είναι πιο σύνθετο. Στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κατατέθηκε ένα 4ωρο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των αποδυτηρίων της Τούμπας και οι 3 δικαστές θα συναποφασίσουν αν θα πρέπει να το παρακολουθήσουν ή όχι.

Το βίντεο μπορεί να δώσει αφορμή για ένα προδικαστικό ερώτημα προς τον διαιτητή της αναμέτρησης Γιώργο Κομίνη. Αν οι δικαστές δεν μείνουν ικανοποιημένοι από τη σύνταξη του φύλλου αγώνα και το υπόμνημα Κομίνη, ενδέχεται να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα. Να απευθύνουν ευθέως το ερώτημα στον διαιτητή γιατί διέκοψε το ματς και σε ποιον ανήκει η υπαιτιότητα.

Αν ο κ. Κομίνης αρνηθεί να απαντήσει είτε αυτοπροσώπως είτε δια επιστολής, τότε η υπόθεση του πολυσυζητημένου ντέρμπι μπορεί να μείνει παγωμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμη και να εκδοθεί μετά τη λήξη του πρωταθλήματος!

Όμως αυτό θα δημιουργήσει μία αίσθηση (δίκαιη ή άδικη, δεν έχει σημασία) ότι ο κ. Σκουτέρης και οι συνάδελφοί του θα αποφασίσουν έχοντας μπροστά τους την τελική βαθμολογία, εξαιρουμένου φυσικά του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Δηλαδή ενδεχομένως ο τίτλος του πρωταθλητή να απονεμηθεί τελικά από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Η περιγραφή που κάνουμε δεν είναι φανταστική και έχει νομική βάση. Αποδεικνύει ότι το μεγάλο έλλειμμα στο ελληνικό ποδοσφαιρικό πειθαρχικό δίκαιο είναι ο μη προσδιορισμός του εύλογου χρόνου λήψης δικαστικών αποφάσεων. Οσο το πειθαρχικό πλαίσιο είναι χαλαρό, άλλο τόσο θα γενικεύεται η αμφισβήτηση της φίλαθλης κοινής γνώμης για τις πειθαρχικές κυρώσεις.

Αυτά τα ζητήματα οφείλει να τα λύσει μιας δια παντός η ΕΠΟ σε συνεργασία με τη FIFA. Αλλιώς κινδυνεύουμε να γελοιοποιηθούμε σε ακραίο βαθμό και να ξαναρχίσουν οι απειλές για Grexit

Τι (θα) σημαίνει το προδικαστικό ερώτημα Σκουτέρη