MENU

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού αργεί ακόμη, ωστόσο στο Βέλγιο ήδη κάνουν τα πλάνα τους για τη νέα σεζόν. Οι σύλλογοι της πρώτης κατηγορίας, του χρόνου ενδέχεται να πρέπει να χρησιμοποιούν περισσότερους από έξι γηγενείς στα ματς πρωταθλήματος όπως ισχύει τώρα, οπότε μοιραία οι «μεγάλες» ομάδες της χώρας έχουν στρέψει το βλέμμα τους στους Βέλγους του εξωτερικού. Φυσικά, ένας... άκρως δημοφιλής προορισμός για αυτούς είναι ο Πειραιάς και ο Ολυμπιακός και σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας dh.be, οι Βέλγοι των «ερυθρόλευκων» ήδη απασχολούν έντονα τους συμπατριώτες τους.

Προτό, Ένγκελς, Ζιλέ, Οτζίτζα και Μιραλάς συνθέτουν την βελγική παροικία του Πειραιά και όπως τονίζει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ την Τρίτη, οι τρεις τελευταίου έχουν ήδη έρθει σε μια πρώτη επαφή με συλλόγους της πατρίδας τους.

Για τον Γκιγιόμ Ζιλέ τονίζεται ότι έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα παρότι στη Γαλλία ήταν βασικός, αφού στο Λιμάνι δεν κατάφερε να βρει τον ρόλο του. Γάνδη και Άντερλεχτ, δύο από τις πρώην ομάδες του, έχουν δείξει και τώρα ενδιαφέρον για να τον φέρουν πίσω στη βελγική λίγκα.

Έπειτα, υπάρχει η περίπτωση του Βάντις Οτζίτζα-Οφόε, ο οποίος επίσης απασχολεί -σύμφωνα πάντα με το βελγικό ρεπορτάζ- δύο συλλόγους στους οποίους έχει αγωνιστεί και κατά το παρελθόν, τη Μπριζ και την Άντερλεχτ. Για τον 29χρονο χαφ, οι συμπατριώτες του τονίζουν ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να τον πουλήσει φτηνά, αφού το περασμένο καλοκαίρι ξόδεψε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τον αποκτήσει από τη Λέγκια Βαρσοβίας, ενώ ούτε και το κασέ του ίδιου είναι... φιλικό, στα 1,3 εκατ. Ευρώ ετησίως.

Τέλος, όσον αφορά στον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στον Ολυμπιακό από την Έβερτον, οι Βέλγοι τονίζουν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να αποχωρήσει από τους «ερυθρόλευκους». Γίνεται λόγος για το υψηλό κασέ του, την μεγάλη οψιόν αγοράς που υπάρχει στο συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες αλλά και την διαχρονικά μικρή διάθεση της Έβερτον για... παζάρια. Παρ' όλα αυτά, η Σταντάρ Λιέγης είναι αυτή που παρουσιάζεται διατεθειμένη για την υπέρβαση με την απόκτησή του.

Από πλευράς Ολυμπιακού, αξίζει να σημειωθεί ότι μάλλον δεν πρόκειται να φέρει... μεγάλες αντιρρήσεις αν προκύψουν καλές προτάσεις για τους πρώτους δύο, ενώ φυσικά για το θέμα του Μιραλάς όλα είναι ανοιχτά, αφού οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να ξοδέψουν πολλά για να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους.

Οι Βέλγοι του Ολυμπιακού στο μάτι των συμπατριωτών τους