MENU

Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος ΑΕΚ ήταν μάρτυρας στην εκδίκαση του ντέρμπι και μίλησε τόσο για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και όσα διαδραματίστηκαν στα αποδυτήρια.

Αναλυτικά η κατάθεση του Βασίλη Δημητριάδη:

«Ο διαιτητής έδειξε αρχικά ότι μπήκε γκολ και δείχνει σέντρα. Μετά κάνει μια κουβέντα με τον βοηθό του. Με την επίτευξη του γκολ υπάρχει διαμαρτυρία από τους παίκτες μας ότι ήταν οφσάιντ. Αφού μίλησαν διαιτητής και βοηθός, δόθηκε οφσάιντ. Δημιουργήθηκε αναστάτωση και ένταση από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Στη γραμμή του αγωνιστικού χώρου έχει κατέβει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. Μόλις ακυρώνεται το γκολ μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία 6-8 ατόμων και κάνει νόημα να φύγει η ομάδα του από το γήπεδο. Έφτασε κοντά στον διαιτητή, κοντά στα 2-3 μέτρα, και κάτι του είπε, δεν κατάλαβα τι. Ηταν εκνευρισμένος. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ του έκανε με χαρακτηριστική κίνηση "όχι, μην το κάνεις αυτό.

Φεύγει από τον διαιτητή, γυρίζει προς τα πίσω και κατευθύνεται στον πάγκο της ΑΕΚ μαινόμενος, με επιθετικές διαθέσεις. Φώναζε, ήταν σε κατάσταση έκρυθμη. Μας προσεγγίζει, μετά κάνει πίσω και μετά ξαναέρχεται στον πάγκο μας. Την δεύτερη φορά δεν φορούσε το μπουφάν του. Έρχεται σε μένα και με σπρώχνει βίαια με τα χέρια. Του λέω "γιατί σε μένα, οφσάιντ ήταν"!

Όταν γύρισε να φύγει, φάνηκε ότι είχε όπλο. Σε θήκη. Δεν το έβγαλε. Δεν καταλαβαίνω γιατί έβγαλε το μπουφάν. Προφανώς για να δείξει ότι είχε όπλο; Η εικόνα του όπλου ήταν σοκαριστική. Ειδικά για τους ποδοσφαιριστές και για όλη την αποστολή μας. Στον αγωνιστικό χώρο απαγορεύεται να υπάρχουν όπλα, ακόμα και από αστυνομικούς.

Φοβηθήκαμε όλοι. Πάθαμε σοκ. Οι άνθρωποι που ήταν μαζί του τον τράβηξαν πίσω. Και μόνο με την εικόνα του όπλου, όλη η αποστολή τρομοκρατήθηκε. Όταν μπήκε μέσα ο Ιβάν Σαββίδης, ο Λούμπος Μίχελ κατευθύνθηκε στον διαιτητή και κάτι είπε στο αυτί του. Του έκανε μια χειρονομία σαν να του είπε "τελείωσες".

Μετά απ' όλα αυτά, ο Κομίνης φεύγει από τον αγωνιστικό χώρο. Εμείς συγκεντρώσαμε όλα τα μέλη στον πάγκο. Και μετά από 5 λεπτά περίπου αποχωρήσαμε και εμείς. Μετά μπήκαν και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Στα αποδυτήρια υπήρχε από τους παίκτες μας μια αναστάτωση μεταξύ τους. Μιλάγανε για το όπλο, το είχαν δει. Τους τηλεφωνούσαν δικά τους πρόσωπα, από τις οικογένειές τους, για να τους ρωτήσουν αν ήταν καλά.

Στα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν ο Λυσάνδρου από εμάς και ο Γκαγκάτσης από τον ΠΑΟΚ. Δεν ήμουν εγώ. Εγώ κοιτούσα να είμαι κοντά στους παίκτες, να είναι ασφαλείς. Υπήρχε και έντονη παρουσία αστυνομικής δύναμης. Έξω ο διαιτητής είχε ακυρώσει το γκολ. Μετά από δύο ώρες μας είπε ότι το τέρμα το κατακυρώνει. Την ομάδα της ΑΕΚ δεν την κάλεσε για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μας είπε ότι διακόπτει τον αγώνα για τα γεγονότα που υπήρξαν. Για την είσοδο του κ. Σαββίδη και την ένταση που υπήρχε. Ήταν τρομοκρατημένα όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού μας τμήματος.

Είμαι 37 χρόνια μέσα στα γήπεδα, πρώτη φορά είδα όπλο μέσα στο γήπεδο».

Στη συνέχεια η δικηγόρος της ΑΕΚ, Έλλη Ρίζου έκανε ερωτήσεις στον μάρτυρα και διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ, Βασίλη Δημητριάδη:

Υπήρχε λόγος να ζεστάθηκε και να έβγαλε το μπουφάν του ο κ. Σαββίδης; Το έβγαλε τυχαία ή για κάποιο λόγο;

«Έκανε κρύο. Δεν ξέρω γιατί το έβγαλε. Μήπως για να φανεί το όπλο;»

Γιατί δεν αμυνθήκατε, γιατί δεν τον σπρώξατε κι εσείς; Θεωρείτε ότι αν το κάνατε, θα έβγαινε το όπλο; Φοβάστε ότι μπορεί να έβγαινε;

(Δικαστής: «Είναι υποθετική ερώτηση, δεν χρειάζεται»)

«Τρομοκρατήθηκα όταν ήρθε πάνω μου, είχε και την συνοδεία του. Ήμουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ο μεγαλομέτοχος της αντίπαλης ομάδας με είχε σπρώξει. Η συνοδεία του ήταν εύσωμοι και αυτό που προκάλεσε επιπλέον φόβο. Δεν αντέδρασα γιατί προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Πριν μπει ο κ. Σαββίδης δεν υπήρχε καμία ένταση. Κάποιοι ποδοσφαιριστές είδαν πρώτη φορά στη ζωή τους όπλο. Τρόμαξαν. Δεχόντουσαν τηλέφωνα από τους ανθρώπους τους και ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στα αποδυτήρια. Δεν ξέραμε αν είχε αποχωρίσει ο κ. Σαββίδης. Μπορεί να είχε αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν ξέραμε αν έφυγε από το γήπεδο. Μέσα στα αποδυτήρια δεν τον είδαμε. Οι ποδοσφαιριστές ήταν σε κατάσταση φόβου και ανησυχίας. Ήταν συνέχεια με το κινητό και μίλαγαν με τις οικογένειές τους. Όταν με απώθησε ο κ. Σαββίδης ήταν η αστυνομία κοντά, αλλά δεν παρενέβη κανείς τους για να τον συλλάβει. Δεν τον πλησίασε κανένας».

Στη συνέχεια οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ έκαναν ερωτήσεις στον μάρτυρα και διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ, Βασίλη Δημητριάδη:

Δημητριάδης: «Η συνοδεία Σαββίδη δεν προπηλάκισε κανέναν από την αποστολή μας».

Ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, κ. Μαυρομμάτης προσκομίζει φωτογραφίες του κ. Δημητριάδη από το περιστατικό και τον ρωτάει: "Εδώ είστε τρομαγμένος;"

Δημητριάδης: «Εμένα δουλειά μου είναι παραμένω ψύχραιμος για να προστατεύσω την αποστολή μας».

Μαυρομμάτης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): «Κανείς ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ δεν είδε το όπλο».

Δημητριάδης: «Μην το λέτε αυτό».

Μαυρομμάτης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): «Υποβάλλω αίτημα να αναζητήσετε το υλικό από τις κάμερες μέσα στα αποδυτήρια, για να δείτε ότι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν είχαν κανένα πρόβλημα στα αποδυτήρια».

Δικαστής: «Επιφυλάσσομαι με την απόφασή μου».

Δημητριάδης: «Ο διαιτητής δεν μας είπε ποτέ να βγούμε στο γήπεδο. Δεν μας κάλεσε ποτέ». Ένας από τους συνοδούς πίσω από τον Σαββίδη, είδα ότι προσπάθησε να τον συγκρατήσει».

Μάκης Γκαγκάτσης (γενικός διευθυντής ΠΑΟΚ): Ήσασταν καθόλου μέσα στα αποδυτήρια των διαιτητών; Είπατε ποτέ κάτι για την οικογένειά του;

Δημητριάδης : «Όχι, ήμουν απ' έξω και περίμενα. Δεν είπα ποτέ τίποτα».

Γκαγκάτσης: «Ο Στυλιαράς βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να επιθεωρήσει;»

Δημητριάδης: «Δεν το γνωρίζω».

Δημητριάδης: «Πάθαμε όλοι σοκ με το όπλο»