MENU

Ένα κύπελλο με γκολ οφσάιντ είναι αρκετό. Πρωτάθλημα με γκολ οφσάιντ παιδιά δεν έχει. Μπορεί να είχε πλάκα η εικόνα του Μακ να βγαίνει από τα αποδυτήρια γύρω στις 23.30… πανηγυρίζοντας το γκολ που κατακύρωσε αλλάζοντας απόφαση στα αποδυτήρια ο Κομίνης, αλλά αυτή η σκηνή θα μείνει στην ιστορία μόνο ως το επιστέγασμα της κωμωδίας που ζήσαμε. Μαζί με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης (πλευρά ΠΑΟΚ) ότι το ματς έληξε 1-0! Όχι διεκόπη. Εληξε!!! Μόνο στα όνειρα.

Ναι παιδιά. Κι εγώ αν ήμουν στη θέση του Κομίνη, που πράγματι τον λυπήθηκα μαθαίνοντας ότι είπε “δεν θα με ξαναδείτε να σφυρίζω, η γυναίκα μου είναι 7 μηνών έγκυος”, όχι απλά θα κατακύρωνα το γκολ στα αποδυτήρια μετά το ντου αλλά μπορεί να έδινα και μία… βολή.

Όταν σε ζωντανή μετάδοση μπροστά στις κάμερες ο Μίχελς, που δεν έχει ίχνος ντροπής ώστε να σεβαστεί όχι την χώρα που τρώει παντεσπάνι αλλά έστω τα χρόνια που ήταν διαιτητής επιπέδου τελικών Τσάμπιονς Λιγκ, του λέει “τελείωσες” και του το δείχνει και με τα χέρια μήπως δεν το άκουσε, και παράλληλα βλέπει τον Ιβάν να συγκρατείται από τους συνοδούς του και μετά όταν βγαίνει το σακάκι γίνεται και η αποκάλυψη του όπλου ε τότε πάλι καλά που δεν το έληξε και… 3-0. Γιατί όχι. Ίδια αξία θα είχε σαν το 1-0 που μπήκε στις 9.15, ακυρώθηκε στις 9.19 και ξαναμέτρησε στις… 23.00!

Για αυτό άλλωστε παρά την ακατανόητη για όσους δεν έζησαν αυτό που έζησε απόφαση να μετρήσει το γκολ όλοι οι άνθρωποι της ΑΕΚ που είχαν μείνει στο γήπεδο μέχρι μετά τις 2 το πρωί περιμένοντας να τελειώσει το φύλλο αγώνος, αλλά και ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, τον αγκάλιασαν και του έδωσαν κουράγιο λέγοντας του πως δεν αξίζει να τελειώσει από την διαιτησία για αυτό που έγινε.

Σε ότι αφορά τον αγώνα η ΑΕΚ έδειξε όσο παίχτηκε ποδόσφαιρο γιατί θα είναι πρωταθλήτρια. Ευτυχώς ο επόπτης μαζί με τον Κομίνη κατάλαβαν το λάθος τους και το διόρθωσαν εκεί που έπρεπε. Μέσα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα η είσοδος του Σαββίδη με το όπλο και τους τέσσερις συνοδούς και συνολικά όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε θα μπορούσαν να φέρουν και… ανατροπή αν η ΑΕΚ είχε προηγηθεί, Εκεί στα αποδυτήρια μπορούσε και το 0-1 να γίνει 2-1 και γιατί όχι και 3-1.

Όμως είναι δεδομένο πως στον ΠΑΟΚ μένει η στάμπα της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ξεφτίλας και η ΑΕΚ απλά θα πάρει αυτό που δικαιούται γιατί σαν τον… Σκουτέρη, που η πρωτοφανής απόφαση του ήταν η αρχή για τα φρικτά που έγιναν χθες, δεν… έχει.

Καλό το νταηλίκι και το υποψήφιο… νταβατζηλίκι αλλά δεν περνάει. Υπάρχουν όρια και στην μεγαλύτερη μπανανία και η Ελλάδα δεν θα γίνει τέτοια. Γκολ επειδή μπήκε ο πρόεδρος με το κουμπούρι στον αγωνιστικό χώρο μπορεί να μέτραγε μιάμιση ώρα μετά την… ακύρωση του την δεκαετία 80 σε κανένα τοπικό πρωτάθλημα στην πατρίδα αλλά όχι στην Σούπερ Λιγκ του 2018.

Ένα τεράστιο μπράβο στην ΑΕΚ για την όλη στάση της. Για την εμφάνιση των παιδιών σε όλο το παιχνίδι όπου έδειξαν ποια είναι η καλύτερη ομάδα σε μια γεμάτη Τούμπα αλλά και για το πόσο μάγκες ήταν στις στιγμές που είχε χαθεί ο έλεγχος στον ΠΑΟΚ και ο αγωνιστικός χώρο ς θύμιζε αρένα.

Μπράβο τους για το ότι παρά τους τραμπουκισμούς έμειναν στον αγωνιστικό χώρο και έφυγαν πάνω από 10 λεπτά μετά τον διαιτητή και όχι με την πρώτη αφορμή. Ιδιαίτερα μπράβο στον Βασίλη Δημητριάδη που παρά την βίαιη απώθηση του Ιβάν έμεινε όρθιος και δεν έκανε τον… ψόφιο.

Μπράβο στον πρόεδρο για την απόφαση που πήρε να μην εμφανιστεί ξανά η ομάδα στο γήπεδο στις… 11 όταν ήδη όλοι ήταν αναστατωμένοι με την αποκάλυψη του όπλου. Και οφείλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Βιεϊρίνια που απέδειξε ότι εκτός από μεγάλος παίκτης είναι πραγματικός αρχηγός με προσωπικότητα. Είναι κρίμα για τον ΠΑΟΚ να τον εκθέτει έτσι η ηγεσία του όταν ο κόσμος του είχε υποδειγματική συμπεριφορά όπως χθες σε όλη την διάρκεια του αγώνα και ιδίως στην στιγμή της εισβολής όταν έδειξε αυτοσυγκράτηση και δεν ακολούθησε το ντου…

Ευχαριστώ τους φίλους μου στη Θεσσαλονίκη που ότι κι αν γίνει είναι πάντα φίλοι μου. Πέρασα ένα υπέροχο τριήμερο με την οικογένεια μου σε μια αγαπημένη πόλη που καλό θα είναι τόσο αυτή όσο και όλη την Μακεδόνία μας και την σημασία της για την πατρίδα μας να την αφήνουν έξω από την προπαγάνδα τους κάτι αστείοι για ένα ματς ποδοσφαίρου.

Μπορεί να έχει πέντε ώρες καθυστέρηση η πτήση αλλά είναι ωραία να γράφεις στην αίθουσα αναμονής μετά από ένα βράδυ που η ΑΕΚ μας έκανε περήφανους πολύ περισσότερο από αν είχε πετύχει μια απλή νίκη. Δεν ξέρω αν είναι 5-6 εβδομάδες αλλά σε δυο μήνες το πολύ θα είμαστε πρωταθλητές.

Γιατί διακοπή θα γίνει για να ηρεμήσουν τα πράγματα και να πέσουν οι καμπάνες αλλά σε καμία περίπτωση οριστική εκτός αν γίνει πραγματικότητα το σλόγκαν του Γιώργου Σαββίδη “πρωτάθλημα εμείς ή κανείς”. Δεν νομίζω σε ένα κανονικό κράτος της Ε.Ε να φτάσουμε ως εκεί κύριε Τσίπρα…

Αν ήμουν Κομίνης μετά το ντου μπορεί να έδινα γκολ και μία… βολή