MENU

Ο κ. Βήττας, ο οποίος υπογράφει εξώδικο κατά του ραδιοφωνικού σταθμού, ARENA 89,4 FM και του Νίκου Τζαντζαρά, ως νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, τοποθετήθηκε μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο Facebook, κάνοντας λόγο πως δεν υπάρχει κανένας κατά την κρίση του τραυματισμός.

Μάλιστα, ο άνθρωπος που χειρίζεται διάφορες υποθέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός, καλεί τον Ολυμπιακό να απολύσει τον Όσκαρ Γκαρσία καθώς εκθέτει με τη συμπεριφορά του στο γήπεδο της Τούμπας το σύλλογο.

Συγκεκριμένα αναγράφει πως: «Το ρολό χαρτί ταμειακής είναι κάτι βαρύ. ΟΜΩΣ το συγκεκριμένο χαρτί έχει ανοίξει ήδη και μάλιστα με πολύ μεγάλη ουρά που σημαίνει ότι έχει ΚΟΨΕΙ και ταχύτητα και βάρος, καθώς έχει ξεδιπλωθεί. Συνεπώς ότι και να πει οποιοσδήποτε ΔΕΝ ΘΑ πιστέψω ΠΟΤΕ ότι έγινε κάτι, που αληθινά είναι τέτοιο που να προκαλέσει όλο αυτό. Η δική μου συνείδηση και η ελάχιστη γνώση στο ποινικό δίκαιο οδηγεί ΜΟΝΟ σε αυτό το συμπέρασμα. Το χαρτί ακούμπησε και ΔΕΝ χτύπησε. Ο Ολυμπιακός απόψε θα πρέπει να απολύσει τον προπονητή του. ΑΠΛΑ και ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ. (Θα θυμίσω τον αρσενικό Βαλβέρδε σε αντίστοιχο περιστατικό με μπουκάλι νερό).

Δείτε παρακάτω και το εξώδικο που κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά του ραδιοφωνικού σταθμού και του γνωστού δημοσιογράφου - παραγωγού, Νίκου Τζαντζαρά:

«Γι' αυτό ο Βαλβέρδε είναι τώρα στην Μπαρτσελόνα»

Εκτός από την προσωπική του ανάρτηση στα social media, ο Γιώργος Βήτας προχώρησε και σε νέα δημόσια τοποθέτηση, με δηλώσεις του στο PAOK24 στον Libero FM 107.4. Αναλυτικά όσα υποστήριξε:

“Δεν φαίνεται να είναι μια απλή ιστορία, τουλάχιστον από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω. Δεν είναι μια απλή ιστορία, η οποία απλώς καλείς κάποιον με βάση τον πειθαρχικό κώδικα, ποια αδικήματα τέλος πάντων. Νομίζω έχει ανοίξει αρκετά το πράγμα, το πόσο μπορούσε να είναι ο κ. Γκαρσία στον πάγκο, δεν μπορούσε, επίσης πολύ σοβαρό νομικό θέμα για τους αξιωματούχους, έχει σύγκρουση ελληνικού και ευρωπαϊκού δικαίου όσον αφορά το αν είναι εκπρόθεσμο ή όχι. Ο Ολυμπιακός είναι καλυμμένος με τον ελληνικό νόμο και ακάλυπτος με τον ξένο. Νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη μάχη και δύσκολη” σημείωσε αρχικά.

Για τον τραυματισμό και αν παίζον ρόλο τα βίντεο: Ναι φυσικά! Είναι εγκαταστημένο ολόκληρο σύστημα στην πειθαρχική επιτροπή με τηλεοράσεις, με βίντεο με όλα, φυσικά. Δεν απαγορεύεται το βίντεο, ίσα ίσα επιτρέπεται. Διότι και ο αθλητικός εισαγγελέας έχει δικαίωμα να λάβει γνώση το οποιοδήποτε υλικό και οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό, ακόμα και εάν είναι από το ίντερνετ, από το youtube, από facebook, από παντού, μπορεί να το λάβει και να το συμπεριλάβει στην δικογραφία.

Για το βίντεο που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ και αν έχει το δικαίωμα να το προσκομίσει: Προφανώς και αν έχει κάποιες πιο κοντινές λήψεις, με ψηφιακή επεξεργασία και όλα αυτά, προφανώς και θα το προσκομίσει.

Για τα όσα ανέφερε ο ίδιος στο προσωπικό του προφίλ στο facebook και την εκτίμηση που έκανε ότι ένα τέτοιο χαρτί που ανοίγει δεν μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά: Κοιτάξτε, θα δούμε πόσο άνοιξε, μπορούμε να μετρήσουμε πόσο άνοιξε. Όταν ανοίξει και βγει η... ουρά, κόβει ταχύτητα. Όταν κόβει ταχύτητα δεν είναι το ίδιο από το να... φας σκέτο που λέμε. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι χτυπάει με μικρότερη ταχύτητα. Θα μου πείτε, χτύπησε; Εγώ θα σας πω χτύπησε, θα μείνω σε αυτό, σε πρώτη φάση αυτό φαίνεται, το θέμα είναι με τι δίρκη χτύπησε. Διότι, σημασία έχει το αποτέλεσμα. Φανταστείτε να πετούσε κάποιος ένα τεράστιο τηλέφωνο, το οποίο δεν έφτανε ποτέ όμως εκεί πέρα, έσπαγε κάτω και μετά με τα τραύματα από το γυαλί, γρατσουνιζόταν κάποιος στο μάγουλο. Σημασία δεν έχει τι έχεις πετάξει, σημασία έχει τι ζημιά έχει προκαλέσει. Διότι ο νόμος είναι σαφείς και χωρίζει σε δυο κομμάτια την συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά. Το ένα είναι το αντικείμενο που πετάχτηκε μέσα και έχει την ποινή του και τελειώσαμε αλλά δεν λέει ο νόμος ότι αν τραυματιστεί κάποιος, διακόπτεται το παιχνίδι, όπως λέει για τους διαιτητές. Αν το έλεγε, τότε δεν θα είχαμε να συζητήσουμε κάτι, τραυματίστηκε και σταμάτησε το παιχνίδι. Βάζει τελεία λοιπόν ο νόμος, και λέει ότι αν από τον τραυματισμό αυτό προέκυψε αδυναμία συνεχίσεως τον καθηκόντων, τότε μόνο μπορεί να οδηγηθεί σε διακοπή το παιχνίδι, αυτό είναι το κομβικό κομμάτι, για αυτό είπα ότι εγώ δεν θα το πιστέψω. Είναι η προσωπική μου άποψη.

Για τον Βαλβέρδε το θυμάμαι γιατί ήμουν μπροστά, ότι πράγματι χτύπησε και ξαφνιάστηκε, δεν λέω όχι, αλλά ο Βαλβέρδε σου έλεγε θέλω να παίξω, θα καθίσω να κάνω εγώ τον... ψόφιο κοριό τώρα; Και ο Βαλβέρδε είναι τώρα στην Μπαρτσελόνα... Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη. Δεν εξετάζουμε το ψυχολογικό, ο νόμος δεν λέει για ψυχολογικό, γιατί έτσι τότε οι ποδοσφαιριστές που μπαίνουν μέσα σε ένα γήπεδο το οποίο τους έβριζε, θα λέγανε ψυχολογικά δεν είμαστε καλά και φεύγουμε....

Για την δήλωση του Ολυμπιακού ότι ο γιατρός του αγώνα δεν έπρεπε να έχει καμιά σχέση με τον αγώνα: Δεν υπάρχει αυτό, δεν υπάρχει τέτοια δέσμευση στον κώδικα, δεν το έχω δει πουθενά αυτό. Λέει πρέπει να υπάρχει γιατρός, πρέπει να υπάρχει ασθενοφόρο, δεν λέει να είναι δημοσίου ή οτιδήποτε άλλο, αρκεί να είναι γιατρός. Είναι ο γιατρός του αγώνα, που έχει δηλωθεί και το έχει περάσει ο παρατηρητής στον αγώνα. Εσείς τι λέτε να ήταν παράτυπος και να το περνούσε ο παρατηρητής του αγώνα; Περνάει και από την Σούπερ Λιγκ, άρα από δυο. Νομίζω ότι ο λόγος έγινε για να δημιουργηθεί μια σκόπιμη καθυστέρηση, αυτός είναι ο λόγος. Κέρδιζε χρόνο... και για αυτό έγινε. Δεν υπάρχει διαφορά στην εκτίμηση, ο άνθρωπος γιατρός είναι, δηλαδή όταν είσαι δικηγόρος, παύει να είσαι δικηγόρος και λες πράγματα που είναι παράνομα; Όχι βέβαια...

Για την αναβολή του αγώνα: Λέει ο κ. Αρετόπουλος ότι επειδή αισθάνθηκε την ανάγκη να φύγει ο Όσκαρ Γκαρσία για να εξεταστεί στο νοσοκομείο και τον ακολούθησε και ο γιατρός της ομάδας του Ολυμπιακού και επειδή δεν υπήρχε γιατρός και προπονητής στην πλευρά του Ολυμπιακού (σ.σ. στον πάγκο), κατά συνέπεια “δεν έχω ξεκινήσει το παιχνίδι”. Δεν αναφέρει ούτε ο κανονισμός σε ποιο άρθρο βασίζεται αυτό, ούτε τίποτα.

Για τον Όσκαρ Γκαρσία και αν η υπόθεση ξεφύγει σε ευρωπαϊκά πλαίσια: Νομίζω ναι, διότι υπάρχει το εξής. Ο Ολυμπιακός έχει δίκιο, είχε δικαίωμα να αλλάξει το φύλλο των αξιωματούχων. Το θέμα είναι όμως ότι ο ελληνικός νόμος είναι ατελείς και υπάρχει ένα κενό. Δηλαδή εάν δεν δώσει τους αξιωματούχους 75 λεπτά πριν, τι γίνεται; Η απάντηση είναι ότι υπάρχει ποινή. Επίσης δεν υπάρχει ποινή για το αν το αλλάξεις και αν έχεις δικαίωμα να το αλλάξεις. Το μόνο που υπάρχει και το έχουν εντολή οι διαιτητές, είναι ότι αν τραυματιστεί κάποιος ποδοσφαιριστής κατά την διάρκεια στο ζέσταμα, μπορεί να γίνει αλλαγή, αλλά προσέξτε, όχι με οποιοδήποτε πρόσωπο αλλά με πρόσωπο που έχει δηλωθεί στα 75 λεπτά, δηλαδή ένας αναπληρωματικός. Στο ευρωπαϊκό δίκαιο όμως, η ΟΥΕΦΑ, έχει τέτοιους όρος και λέει οτιδήποτε άλλο θεωρείται εκπρόθεσμο και με δεδομένο πως η ΕΠΟ λέει ότι οι κανονισμοί που διέπουν την ΟΥΕΦΑ, αποτελούν και εσωτερικό δίκαιο, ακόμα και αν έχει μεταφραστεί ατελώς, εκεί νομίζω θα υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα στο ευρωπαϊκό δίκαιο το οποίο αν θα πάει μετά στο διεθνές θα έχει θέμα. Εγώ νομίζω ότι και ο εδώ δικαστής θα έχει θέμα αναφορικά με το ποιο δίκαιο θα πρέπει να εφαρμόσει. Αυτό που έχει δίκιο ο Ολυμπιακός ή αυτό που έχει δίκιο ο ΠΑΟΚ; Και εδώ υπάρχει σύγκρουση όπου θα δούμε τι θα επιλέξει ο δικαστής.

Δικηγόρος του ΟΣΦΠ: Αθωώνει τον ΠΑΟΚ, «κεραυνώνει» Γκαρσία