MENU

Ο Παναθηναϊκός «καίγεται» για την άμεση ενίσχυση της επίθεσής του και τις τελευταίες ημέρες έχει εντείνει τις προσπάθειές του για την απόκτηση ενός παίκτη με πολύ χαμηλό κόστος συμβολαίου. Μία από τις περιπτώσεις που προτάθηκαν στο «τριφύλλι» και εξετάζεται είναι αυτή του 23χρονου Ρώσου στράικερ της Ζενίτ, Αντρέι Πανιούκοφ. Για την ακρίβεια ο διεθνής με την Ελπίδων της Ρωσίας επιθετικός (17 ματς - 8 γκολ) ανήκει μεν στη Ζενίτ, αλλά έχει μόλις μία ολιγόλεπτη συμμετοχή στην πρώτη ομάδα, εξαιτίας της πληθώρας επιλογών στο ρόστερ της και αγωνίζεται ως επί το πλείστον στη Ζενίτ-2 (όπου είναι πρώτος σκόρερ της έχοντας σημειώσει 12 γκολ σε 15 ματς).

Ποιος είναι ο Πανιούκοφ

Ο Ουζουνίδης έχει ζητήσει στο «πακέτο» του επιθετικού που θέλει: ταχύτητα, συνδυαστικό παιχνίδι, αντίληψη στο χώρο και σκοράρισμα, κι όχι έναν στατικό φορ-«κολόνα». Οι πληροφορίες για τον Πανιούκοφ αναφέρουν ότι είναι γρήγορος και γκολτζής, ενώ το κόστος είναι μηδαμινό καθώς η Ζενίτ τον παραχωρεί ως δανεικό με πληρωμένο το συμβόλαιό του.

Ο Ρώσος επιθετικός θεωρείτο ιδιαίτερα ταλαντούχος από πολύ μικρή ηλικία καθώς διέπρεψε σε όλες τις μικρές εθνικές της χώρας του. Αποτελεί προϊόν της Ακαδημίας της Ντιναμό Μόσχας η οποία τον έδινε συνεχώς δανεικό στη Ρωσία, τη Λιθουανία (την Ατλάντας όπου είχε 33 γκολ σε 34 ματς), τη Γαλλία (την Αζαξιό όπου είχε 7 γκολ σε 26 ματς) και την Πορτογαλία (την Μπράγκα, όπου όμως δεν έπαιξε ούτε μία φορά).

Το καλοκαίρι που μας πέρασε έμεινε ελεύθερος και στις 10 Αυγούστου η Ζενίτ τον απέκτησε ως ταλέντο προοπτικής για τα επόμενα 3 χρόνια και επιθυμεί να τον παραχωρήσει ως δανεικό, με τον Παναθηναϊκό να είναι ένας από τους πιθανούς υποψήφιους να τον αποκτήσουν.

https://www.youtube.com/embed/E86Yh4yEzYY
https://www.youtube.com/embed/9t3yeUw-3aU
Παναθηναϊκός: Προτάθηκε ο Ρώσος επιθετικός Αντρέι Πανιούκοφ (vids)