MENU

Στα τέλη Μαϊου του 2014, στη λίστα των ονομάτων με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού, υπήρξε και του Εσιέν. Μάλιστα, τα σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν τότε, ότι οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν πίσω για τον Πάπε Ντίοπ και ρίχνουν το βάρος τους στον αμυντικό μέσο της Μίλαν.

Δείτε το χαρακτηριστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πρωταθλητής», της 24ης Μαΐου του 2014, με τίτλο «Εσιέν η βόμβα Καρεμπέ» και υπέρτιτλο του ρεπορτάζ «ο Κριστιάν ψήνει τον Γκανέζο για να έρθει».

Εκείνες τις μέρες ακολούθησαν σειρά από ρεπορτάζ, σχετικά με το ενδιαφέρον και τις κινήσεις του Ολυμπιακού για τον Γκανέζο σταρ... Και προφανώς είχαν βάση, καθώς μάλιστα δεν διαψεύστηκαν ποτέ.

«Όσο η Λεβάντε και ο Πάπε Ντιοπ δεν ρίχνουν τις απαιτήσεις τους, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες να αποκτηθεί ο παίκτης από τον Ολυμπιακό, που ωστόσο κοιτάει και... αλλού, με τον «Πρωταθλητή» να γράφει για ενδιαφέρον για τον Μίκαελ Εσιέν»!, έγραφε το sentragoal.gr στις 24 Μαϊου.

«Την ώρα που φαίνεται πως η υπόθεση απόκτησης του Πάπε Ντιόπ έχει «παγώσει», στον Ολυμπιακό πάνε για την υπέρβαση με τον Μίκαελ Εσιέν!», το onsports.gr στις 24 Μαΐου.

«Συνεχίζεται η φημολογία περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον Εσιέν. Η γαλλική ιστοσελίδα «mercato 365», αναφέρει την ότι ο Θρύλος δεν έχει σταματήσει να προσπαθεί για να φέρει στο μεγάλο Λιμάνι τον Γκανέζο μέσο», το gavros.gr στις 29 Μαΐου.

Ανάλογα ήταν και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εκείνων τις ημέρες

Περίπου έναν μήνα αργότερα το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο με νέα δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τον Μίκαελ Εσιέν να παίζει δυνατά για τον Ολυμπιακό.

«Το όνομα του Μίκαελ Εσιέν φαίνεται να επιστρέφει στο μεταγραφικό προσκήνιο για τον Ολυμπιακό!», έγραφε το gavros.gr στις 7 Ιουλίου. Ένα site που πρόσκειται σην ΠΑΕ Ολυμπιακός, αντιλαμβάνεται κανείς ότι είχε πληροφόρηση που προέκυπτε από αληθινά γεγονότα.

«Γερά στο κυνήγι για την απόκτηση του Μίκαελ Εσιέν διατηρούν τον Ολυμπιακό διεθνή μέσα ενημέρωσης. Την στιγμή όπου από τον επίσημο Ολυμπιακό τηρείται σιγή ιχθύος ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση να διατηρούν τους πρωταθλητές Ελλάδας στο κυνήγι του πολύπειρου Γκανέζου μέσου της Μίλαν», επέμενε το gavros.gr στις 9 Ιουλίου.

Τελικά ο Ολυμπιακός προτίμησε να κρατήσει τον Εντινγκά για δεύτερη χρονιά με μορφή δανεισμού και απέκτησε για τη μεσαία γραμμή και τον Μιλιβόγιεβιτς. Ο Εσιέν ωστόσο, ήρθε στην Ελλάδα έναν χρόνο αργότερα, όχι όμως για τον Ολυμπιακό, αλλά για το αντίπαλο δέος, τον Παναθηναϊκό.

Όταν ο Ολυμπιακός έκλεινε τον Εσιέν!