MENU

Η συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας παραμένει η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του Εχσάν Χατζισαφί. Ο Ιρανός αριστερός μπακ ξεκίνησε βασικός και στα τρία παιχνίδια του ομίλου, ωστόσο αυτό που του έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό ήταν αυτό της δεύτερης αγωνιστικής απέναντι στον Μέσι και την παρέα του.

Ο νέος αριστερός μπακ του Ολυμπικού (με το 3 στην πλάτη) ήταν εξαιρετικός απέναντι στην Αργεντινή στο Μπέλο Οριζόντε, με την ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ να κρατάει για 88 λεπτά το 0-0 απέναντι στην «μπιανκοσελέστε», έχοντας ορισμένες ευκαιρίες για να κάνει την τεράστια έκπληξη.

Δύο λεπτά πριν το τέλος ο Κεϊρόζ είχε την έμπνευση να αντικαταστήσει τον Χατζισαφί σε μία αλλαγή καθυστέρησης και το πλήρωσε. Σχεδόν στην επόμενη φάση, ο Λιονέλ Μέσι με υπέροχη ατομική ενέργεια έκανε το 1-0 και διέλυσε την ψυχολογία μίας ολόκληρης χώρας.

Ο Χατζισαφί ήταν βασικός και στα παιχνίδια με Νιγηρία και Βοσνία (έπαιξε 63 λεπτά) και ήταν από τους καλύτερους Ιρανούς στο τουρνουά, ενώ ευελπιστεί ότι θα κληθεί ξανά στην Εθνική της χώρας του για το μεγάλο καλοκαιρινό ραντεβού της Ρωσίας.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει σε εκείνο το ιστορικό παιχνίδι ανάμεσα στο Ιράν και την Αργεντινή

http://www.youtube.com/embed/9O6M6A7L_68?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Όταν ο Χατζισαφί κοίταξε στα μάτια τον Μέσι! (vid)