MENU

«Είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τον Ολυμπιακό» είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού σε μια από τις καλύτερες -αν όχι την καλύτερη- συνεντεύξεις που έχει δώσει ποτέ. 

Ο κόουτς του τριφυλλιού μίλησε ανοιχτά. Ήταν μια συζήτηση, αυτό που λέμε στο σινάφι, «η χαρά του δημοσιογράφου» (και του αναγνώστη βεβαίως). Και στην ατάκα περί... ισότητας με τον μεγάλο αντίπαλο, τη δεδομένη τουλάχιστον χρονική στιγμή, ουδείς μπορεί να τον χλευάσει ή να τον αδικήσει.

Οι πράσινοι έχουν στο κυνήγι τους πρωταθλητές, τον ΠΑΟΚ που του το χαρίζουν και δεν το παίρνει και δείχνουν ότι αν πετύχουν τις προσθήκες του Γενάρη, τότε ποιος ξέρει με την εικόνα που παρουσιάζουν οι από πάνω στη βαθμολογία…

Εικόνα που, όσον αφορά τον Ολυμπιακό, μόνο κολακευτική δεν είναι. Αυτό το βλέπουμε και από το ποδόσφαιρο που παίζουν εφέτος οι ερυθρόλευκοι, αλλά και από όσα είπε ο Αφελάι στον Μίτσελ. Όπως διαβάσατε μόνο στο sdna, την ώρα που ο Ισπανός γκάζωνε τον Ολλανδό, ο τελευταίος του απάντησε «άσε με εμένα και κοίτα το @@@@@ σου». Ο Αφελάι, λοιπόν, είπε αλήθεια. Ακομψη, αλλά αλήθεια. Είχε απρεπή συμπεριφορά, είπε όμως τα πράγματα όπως έχουν.

Και είμαι σίγουρος ότι πολλοί διάβασαν στην ατάκα του αυτό που σκέφτονται ή αυτό που συζητούν με τους φίλους τους. Φαίνεται στα εισιτήρια που κόβουν εφέτος οι πρωταθλητές. Φαίνεται από την αύρα που βγάζουν, από τα αποτελέσματα που φέρνουν, από τον τρόπο που τσουλάνε τη μπάλα στο χόρτο.

Κι όλα αυτά με τον Ολυμπιακό να έχει πολλαπλάσιο μπάτζετ από τον Παναθηναϊκό. Όπως, μάλιστα, είπε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής επικοινωνίας της ΠΑΕ, η ομάδα έχει 60 εκατ. ευρώ μπάτζετ. Φυσικά και δεν έχουμε σκοπό να το διαψεύσουμε, ούτε καν να το αμφισβητήσουμε, αν και θα ερευνηθεί κι αυτό οσονούπω.

Πώς όμως μια ομάδα αυτού του βεληνεκούς, αυτού του μεγάλου μπάτζετ για τα ελληνικά δεδομένα, δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει στη βαθμολογία και να πηγαίνει σβηστά στην Ελλάδα; Αυτό δείχνει ότι κάτι δεν έγινε καλά το καλοκαίρι.

Και όλοι ξέρουμε ότι από τους τέσσερις εξτρέμ που ήρθαν, ουδείς έπεισε και είναι για φεύγα οι τρεις (ο Ντοσεβί τη γλιτώνει για άλλους λόγους), όλοι ξέρουμε ότι αποκτήθηκε στόπερ που σταμάτησε τη μπάλα, αλλά και ότι γύρισε επιθετικός κάποιος που θυμίζει επιθετικό.

Όλα αυτά, λοιπόν, δικαιώνουν τόσο την απαράδεκτη συμπεριφορά Αφελάι (λίγο ουρεάλ αυτό), όσο και τη θέση του Αναστασίου. Ότι ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων, που με το ζόρι κερδίζει στη Λεωφόρο, δεν απέχει πολύ από την ομάδα-μοντέλο των τελευταίων ετών που έγινε αυτό που χαρακτήρισε ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής (ο οποίος καλά θα κάνει να κοιτάξει την προσφορά του για το ένα εκατομμύριο που λαμβάνει). 

Ο Αναστασίου είπε την αλήθεια του Αφελάι