MENU

«Ήδη έχω εκφράσει την γνώμη μου δημόσια, πρώτα τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετά τον Οκτώβριο, όταν πήρα πίσω την παραίτηση μου για χάρη των οπαδών και παρέμεινα στην θέση μου. Είχα πειστεί ότι υπάρχει δυνατότητα να το παλέψουμε, διπλασιάζοντας την προσπάθεια μας. Δεν φαντάστηκα όμως ότι τα προβλήματα θα αυξάνονταν, σε τέτοιο βαθμό που θα ήταν πια αδύνατον να ξεπεραστούν. Λυπάμαι για τον κόσμο της Κρήτης. Δεν το αξίζει όλο αυτό, όπως και όλο το νησί, όπου η οικογένεια μου και το επιτελείο μου περνάνε καλά.

Υπέφερα με όλο μου το είναι μαζί με τον ΟΦΗ, κάνοντας και οικονομικές θυσίες: όχι μόνο δεν πήρα όλους τους μισθούς μου, αλλά πλήρωσα κι από την τσέπη μου διάφορα έξοδα του συλλόγου! Αυτό όμως δεν είναι το θέμα μας. Είμαι συνηθισμένος να πολεμάω, όπως έκανα σε όλη μου την αθλητική καριέρα και το να υπηρετείς την φανέλα που φοράς ήταν πάντα το πιστεύω μου. Αυτό θέλω να περνάω και στους παίκτες ως προπονητής. Δυστυχώς αυτή τη φορά πρέπει να υποκύψω: η τρέχουσα κατάσταση πάει πάνω από τις δυνάμεις μου. Το να μείνω εδώ χωρίς προοπτική να αποφύγω το ναυάγιο, θα ήταν μία κίνηση που θα έδειχνε έλλειψη σεβασμού κυρίως στον κόσμο της Κρήτης.

Τον ευχαριστώ μαζί με τους παίκτες, τους εργαζόμενους και την διοίκηση του ΟΦΗ που με στήριξαν σε μία μάχη που κράτησε 6 μήνες, κατά την οποία ενάντια στην θέληση μου, αναγκάστηκα να παίξω διάφορους ρόλους εκτός του προπονητή, κάτι που δεν με άφησε να αφοσιωθώ πλήρως στα καθήκοντα του προπονητή, για τα οποία προσελήφθη τον Ιούλιο από τον τότε πρόεδρο κ.Μάνθο Πουλινάκη και τα οποία αποδέχθηκα με ενθουσιασμό. Την περασμένη Δευτέρα είχα μόνο την μισή ομάδα για προπόνηση και οι υπόλοιποι παίκτες μου ζητούσαν λεφτά. Σε εκείνο το σημείο κατάλαβα ότι όλες μου οι προσπάθειες ήταν μάταιες. Εύχομαι στον ΟΦΗ και τους οπαδούς του ένα πιο ειρηνικό μέλλον και κάθε επιτυχία.»

Τζενάρο Γκατούζο

To αντίο του Γκατούζο!