MENU

Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «καμίνι» της Λεωφόρου μπήκε από την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» έδωσαν βάρος στο κομμάτι της τακτικής, ενώ είδαν την Πέμπτη τον Κουτρουμπή να γυμνάζεται σε φουλ ρυθμούς, σε αντίθεση με τον Τσάβες που έκανε θεραπεία, όπως και ο Λουτσιάνο που μαζί με τον Τζανδάρη συμπληρώνουν το απουσιολόγιο.

Το γεγονός ότι το «τριφύλλι» βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αντιμετωπίζοντας κυκεώνα προβλημάτων, δεν σημαίνει προφανώς ότι μέσα στο γήπεδο και ειδικά στο «κάστρο» της Λεωφόρου (αήττητος επί των ημερών του Ουζουνίδη για 20 αγώνες εκ των οποίων μόλις οι τρεις δεν είχαν νικητή τον Παναθηναϊκό και τα αποτελέσματα ήταν ισάριθμες λευκές ισοπαλίες), δεν έχει τις δυνατότητες για να κατακτήσει τη νίκη στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Μία νίκη που είναι πασιφανές ότι εάν προκύψει θα απογειώσει τη ψυχολογία ομάδας, αλλά και το εύρος συσπείρωσης του κόσμου ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας για το σύλλογο σε όλα τα επίπεδα.

Πέραν του γοήτρου και της ψυχολογίας, η σημασία της νίκης είναι βεβαίως τεράστια και από αμιγώς βαθμολογικής πλευράς, μιας και ο Παναθηναϊκός θα μειώσει στον ένα βαθμό την απόσταση που τον χωρίζει από τον Ολυμπιακό, ενώ με δεδομένες τις απώλειες που έχουν φέτος όλοι οι «μεγάλοι» του πρωταθλήματος, αναμένεται να τον ξαναβάλει στο παιχνίδι της διεκδίκησης της κορυφής.

Οσον αφορά τα πλάνα για το αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού, η ευχάριστη είδηση για τους «πράσινους» που σχετίζεται με την προετοιμασία της ομάδας για το ντέρμπι είναι ότι θα υπάρχει διαθέσιμος ο Ροντρίγκο Μολέδο που θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.

Ολες οι ενδείξεις συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι κάτω απ’ τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Βλαχοδήμος, δεξιά στην άμυνα ο Κουλιμπαλί, στόπερ οι Κολοβέτσιος και Μολέδο, αριστερά στην άμυνα ο Χουλτ, οι Κουρμπέλης, Σιλά και Χίλιεμαρκ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, οι Βιγιαφάνιες και Μουνιέ (ή Λουντ) πλάγιοι μεσοεπιθετικοί και ο Μολίνς στην κορυφή της επίθεσης.

Πιο ασφαλή συμπεράσματα φυσικά θα προκύψουν μετά το πέρας της προπόνησης της Παρασκευής, της τελευταίας πριν το ντέρμπι των «αιωνίων», οπότε και θα γνωστοποιηθεί και η αποστολή της ομάδας, στην οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βρίσκεται ο Αντρές Τσάβες (παρότι ο ίδιος επιθυμεί σαν τρελός να βρίσκεται στην αποστολή) καθώς υπάρχει μεγάλο ρίσκο υποτροπής σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί το Σάββατο.

Στην τελική ευθεία ο Παναθηναϊκός για το ντέρμπι, τα πλάνα για την ενδεκάδα