MENU

Το μόνο δεδομένο με τον 48χρονο τεχνικό του ΠΑΟΚ είναι το σύστημα που παρατάσσει την ομάδα του και αυτό δεν αλλάζει για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Στα έντεκα ματς που έχει καθίσει στον πάγκο του Δικεφάλου, ο Λουτσέσκου δεν παρεκκλίνει από το αγαπημένο του 4-2-3-1, το οποίο εφαρμόζει πιστά σε όλα τα ματς του ΠΑΟΚ.

Ο… κορμός του ΠΑΟΚ

Στα πρώτα του έντεκα ματς στον πάγκο του Δικεφάλου, ο Λουτσέσκου έχει βρει τον… βασικό κορμό του ΠΑΟΚ, με τους Ροντρίγκο Ρέι, Λέο Μάτος, Μαρίν Λέοβατς, Φερνάντο Βαρέλα και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς να έχουν πάρει από το ξεκίνημα της σεζόν την φανέλα του... βασικού στο σπίτι τους, με τον Αργεντινό πορτιέρε να είναι ο μόνος που δεν έχει χάσει ματς του Δικεφάλου από την αρχή της χρονιάς.

Από κοντά ακολουθούν και οι τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού για τους «ασπρόμαυρους», με τους Ομάρ Ελ Καντουρί, Κάρλος Ζαμπράνο, Αντελίνο Βιεϊρίνια και Ζοσέ Μαουρίτσιο να έχουν κερδίσει την δική τους θέση στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, αποτελώντας με την σειρά τους βασικές επιλογές του Ρουμάνου τεχνικού.

Οι θέσεις στον χώρο του κέντρου

Εκεί που «δυσκολεύτηκε» να βρει τις… σταθερές του ο Λουτσέσκου, είναι στον χώρο του κέντρου, που από την αρχή της σεζόν έχει δοκιμάσει διάφορα πρόσωπα –πάντα- με βάση το αγαπημένο του 4-2-3-1, αφού έχουμε δει ακόμα και τον Δημήτρη Πέλκα, να αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ πλέον όμως έχει βρει και εκεί τον… κορμό που θέλει, αφού στις τελευταίες αγωνιστικές επιλέγει τους Μαουρίτσιο-Τσίμιροτ ως αμυντικά χαφ, με τον Ομαρ Ελ Καντουρί να αναλαμβάνει τον ρόλο του επιτελικού χαφ…

Αυτοί που έρχονται από τον πάγκο

Εκτός από τον βασικό κορμό, ο τεχνικός του Δικεφάλου, δείχνει μια συνέπεια και στους παίκτες που συνήθως προέρχονται από τον πάγκο στα ματς του ΠΑΟΚ, με τους Μακ-Πέλκα και Λημνιό να μοιράζονται χρόνο μεταξύ πάγκου και βασικής ενδεκάδας, προσφέροντας πολύτιμες «ανάσες» και ποιότητα.

«Ανάσες» προσφέρουν και ο Ευθύμης Κουλούρης μαζί με τους Εβγέν Σάκχοφ και Έργκους Κάτσε, ενώ πάντα πολύτιμη είναι η παρουσία του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που μετά την έλευση του Ελ Καντουρί, έχει περιοριστεί ο ρόλος του, και συνήθως προέρχεται από τον πάγκο.

Τα ερωτηματικά

Το βάθος του ρόστερ την φετινή σεζόν είναι μεγάλο, καθώς παίκτες με σημαντικό ρόλο την περσινή σεζόν, έχουν περιορίσει την… δράση τους, με τον Στέλιο Μαλεζά, να έχει καταγράψει μόλις 270 αγωνιστικά λεπτά και τον Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας να ακολουθεί με 225΄.

Ερωτηματικό αποτελεί και η παρουσία των… πιτσιρικάδων, Δεληγιαννίδη-Πούγγουρα, που έχουν πάρει τις ευκαιρίες τους από τον Ρούμανο τεχνικό, όμως στα τελευταία ματς έχει περιοριστεί και ο δικός τους ρόλος, με το μεγαλυτέρο ερωτηματικό στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, να ακούει στο όνομα Ντοριάν Λεβέκ, αφού ο Γάλλος αριστερός μπακ με τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, έχει καταγράψει μόλις μια συμμετοχή!

Οι τερματοφύλακες και οι τραυματίες

Αυτοί που δεν έχουν καταφέρει να… σημειώσουν κάποια συμμετοχή την φετινή σεζόν είναι οι δύο αναπληρωματικοί τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ, αφού δεδομένου πως ο Ρέι έχει αγωνιστεί και στα 13 επίσημα ματς του Δικεφάλου, οι Πασχαλάκης-Σιαμπάνης αρκούνται σε ρόλο… θεατή.

Όσον αφορά το… μέτωπο των τραυματιών, οι δύο άτυχοι της περσινής σεζόν, ο Παναγιώτης Γλύκος και ο Γιάννης Μυστακίδης, έχουν αρχίσει να μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή τους, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, να ετοιμάζεται να προσθέσει ακόμα δύο όπλα στην φαρέτρα του, που θα του προσφέρουν έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο», για την συνέχεια της σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο…

Στο… μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου