MENU

Το πιο δύσκολο σε μια αγωνιστική κρίση δεν είναι αυτή καθαυτή η κρίση αλλά πως θα μπορέσεις να την διαχειριστείς. Πως θα μπορέσεις να έχεις το «καθαρό μυαλό» να μην οδηγήσεις τα πράγματα σε δυσκολότερη κατάσταση από ότι είναι με τις αντιδράσεις σου. Όταν μάλιστα η αγωνιστική κρίση γίνεται σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που αγνοεί ουσιαστικά αυτή την κατάσταση εδώ και χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Ο Ολυμπιακός μετά από την ήττα σοκ από τον Ατρόμητο στο Καραισκάκη βρίσκεται πλέον και «επισήμως» σε «αχαρτογράφητα νερά». Σε μια κατάσταση που έχει να την βιώσει χρόνια. Μια κατάσταση που δεν έχει ουσιαστικά βιώσει ποτέ στην εποχή Μαρινάκη. Άντε μια χρονιά τότε που ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο Καραισκάκη και έφυγε στο +5 από τον Ολυμπιακό, ποτέ όμως τόσο γρήγορα, τόσο οδυνηρά όπως τώρα. Ποτέ στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος έχοντας τέσσερα σερί ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη, με δύο ήττες και δύο ισοπαλίες και ενδιάμεσα άλλες δύο ήττες για το Τσάμπιονς Λιγκ. Και το κυριότερο έχοντας ξεκάθαρα σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα που ούτε η αλλαγή του προπονητή δεν τον βοήθησε να βρει την λύση, έστω προσωρινά, έστω ως αντίδραση που είθισται όταν έρχεται ένας νέος προπονητής. Η εικόνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο ήταν αποκαρδιωτική, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία απέναντι στον Ατρόμητο που έκανε απλά αυτό που κάνουν όλες οι ομάδες απέναντι του. Έπαιξε σωστά κλειστά στην άμυνα και κυνήγησε την κόντρα.

Το δύσκολο έγραφα μετά το Τορίνο δεν ήταν το ματς με την Γιουβέντους. Το δύσκολο ήταν με τον Ατρόμητο εκεί που πρέπει να έχεις την μπάλα εσύ και να «σπάσεις» εσύ μαζικές άμυνες. Και δυστυχώς για τον Ολυμπιακό επιβεβαιώθηκε πόσο δύσκολο είναι αυτό το διάστημα. Το ζητούμενο άλλωστε δεν είναι το ρόστερ. Λίγη «μυρωδιά» από μπάλα να έχεις κατανοείς πως όταν το πράγμα έχει «χτιστεί» λάθος από την αρχή, όταν δεν υπάρχουν οι βασικοί κανόνες του ποδοσφαίρου μέσα στην ομάδα τότε ο κάθε ένας παίκτης ξεχωριστά σε ένα ρόστερ σαν του Ολυμπιακού που διαθέτει μεγάλη ποιότητα δύσκολα θα σώσει την κατάσταση. Πόσο δε μάλιστα όταν σε έχει πάρει από κάτω.

Μέσα σε όλα ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει και την… εξυγίανση που έβαλε το χεράκι της για άλλη μια φορά με τον Αρετόπουλο να αρνείται ένα καθαρό πέναλτι στο 79΄στον Σεμπά. Όμως τα «κοράκια» του… 50-50 είναι δευτερευούσης σημασίας για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας των δικών του προβλημάτων και τα «κοράκια» έρχονται να «δέσουν το γλυκό». Και τα «κοράκια» θα τα κέρδιζε αν ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έπρεπε να είναι.

Το θέμα λοιπόν τώρα με τον Ολυμπιακό στους 8 βαθμούς στις πρώτες 6 αγωνιστικές είναι πως θα μπορέσει να διαχειριστεί αυτή την πρωτόγνωρη για αυτόν κρίση και πως θα βγάλει αντίδραση μετά την διακοπή.

Σε αχαρτογράφητα νερά…