MENU

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε, με το... κλισέ να αποτυπώνει πλήρως την υπόθεση του Δημήτρη Λημνιού, ο οποίος επέστρεψε από την καλοκαιρινή προετοιμασία του Δικεφάλου με μόλις ένα δεκάλεπτο συμμετοχής στα φιλικά του ΠΑΟΚ δεδομένου πως ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς δεν έδειξε εξ΄αρχής μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του νεαρού.

Τόσο στην προετοιμασία όσο και στα διπλά προπονήσεων, ο Λημνιός δεν ήταν στις πρώτες δοκιμές και έβλεπε τον πρώην προπονητή του Δικεφάλου να του κάνει νεύμα για να εισέλθει στο γήπεδο, μόνο στην περίπτωση που υπήρχαν πολλές απουσίες.

Το “καλωσόρισμα” του ΠΑΟΚ, μετά το τέλος της περσινής ποδοσφαιρικής περιόδου, με την ατάκα... new kid in town, έδειξε να “ξεθωριάζει” επικίνδυνα, καθώς το μέλλον του Λημνιού στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ με τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς μόνο ευοίωνο δεν έδειχνε.

Ο... πιτσιρικάς είχε ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη μετά την εισήγηση του Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος τον είχε... σκανάρει όταν ήταν στο τιμόνι της Κ20 και πρότεινε στον Ιβάν Σαββίδη και στους συνεργάτες του, την απόκτησή του.

Μάλιστα, από τα ταμεία του Δικεφάλου βγήκαν περίπου 800.000 ευρώ, σφραγίζοντας έτσι μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που πραγματοποίησε ο Ατρόμητος προκειμένου να παραχωρήσει το περιουσιακό του στοιχείο, το οποίο άρχισαν να... ζαχαρώνουν κι άλλες ελληνικές ομάδες.

Η αποχώρηση του Ίβιτς από τον πάγκο του ΠΑΟΚ άλλαξε τις ισορροπίες και ο Λημνιός βρέθηκε το καλοκαίρι... μετέωρος. Αναπόφευκτα, η συζήτηση στην υπόθεσή του έφτασε στο δανεισμό, μέχρι να βάλει “φρένο” σε οποιαδήποτε μεταγραφική κουβέντα ο Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή.

Ο Ρουμάνος έδειχνε να γνωρίζει από πρώτο χέρι το ρόστερ του Δικεφάλου και τις ικανότητες του κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη δημιούργησε την ανάγκη στους “ασπρόμαυρους” για αποφόρτιση στα εξτρέμ.

Το όνομα του Λημνιού ακούστηκε εκ νέου, αλλά εκείνος πάτησε καλά στα πόδια του και περίμενε το νεύμα του Λουτσέσκου. Ο προπονητής του ξεκαθάρισε πως οι ισορροπίες είναι λεπτές, ο ανταγωνισμός μεγάλος και πως σε μια χρονιά πρωταθλητισμού, οι παίκτες θα φτιάχνουν τον ΠΑΟΚ και όχι ο ΠΑΟΚ εκείνους.

Το μήνυμα ελήφθη και η απάντηση δόθηκε στο χορτάρι του Καυτανζογλείου, με τον Λουτσέσκου να χαμογελά στην άκρη του πάγκου για μια επιλογή που δικαίωσε και τους δυο...

Ο Λουτσέσκου τον πίστεψε, ο Λημνιός τον δικαιώνει