MENU

Ο έντιμος δεν δέχεται κανενός είδους συμβιβασμό. Ο ανέντιμος κρύβεται πίσω από πρόσωπα και καταστάσεις σε μια προσπάθεια να επιβιώσει έστω και παρασιτικά. Θα μου πείτε οι ανέντιμοι μόνο παρασιτικά επιβιώνουν και θα έχετε δίκιο.

Πήρα αφορμή για το σημερινό μου σχόλιο από την απόφαση του διαιτητή Γιώργου Κύζα, να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο. Ο Δραμινός ρέφερι δεν συμβιβάστηκε με το… χάπι της Football League και με επιστολή, του έκανε γνωστό ότι αποχωρεί από την διαιτησία. Δεν ανέχτηκε τον αδικαιολόγητο «υποβιβασμό» του. Ούτε αρκέστηκε στην προοπτική επιστροφής του στους πίνακες της Super League, μετά από κάποιο χρονικό διάστημαα.

Για ποιο λόγο έμεινε εκτός πινάκων ο Κύζας; Ποτέ δεν του εξήγησε κανείς, όπως δεν το εξήγησε κανείς και στους φιλάθλους. Ποιοι και γιατί εισηγήθηκαν στον κ. Περέιρα, να κόψει τον Κύζα από τους πίνακες; Εκτός κι αν δεν ήταν απόφαση του κ. Περέιρα αλλά του διδύμου Κουκουλάκη – Τσιτσώνη.

Ο Κύζας είναι ένα θύμα της επικοινωνιακής πολιτικής που επέβαλαν στα ΜΜΕ που ελέγχουν, ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του, για να καλύψουν την ανεπάρκεια τους. Η αποτυχία του Παναθηναικού που στην ούγια φέρει την υπογραφή του σημερινού του ιδιοκτήτη, έπρεπε κάπου να χρεωθεί. Σε χρόνο ρεκόρ στήθηκε ένας πόλεμος λάσπης κατά του Κύζα. Σήμερα, οι περισσότεροι υποστηρικτές της επικοινωνιακής πολιτικής Αλαφούζου, στέκονται απέναντι του, μετανιωμένοι για το γεγονός ότι του έβαλαν πλάτη, δίνοντας παράταση στην παραμονή του στον Παναθηναικό.

Το κακό όμως έγινε. Ο Κύζας στοχοποιήθηκε, έμεινε –εντελώς αδικαιολόγητα εκτός πινάκων- και όντας έντιμος, αποχώρησε. Όπως αποχώρησε και ο Καλφόγλου μετά τον τελικό του Βόλου. Είδατε κανέναν άλλο να αποχωρεί; Απολύτως κανένα. Αντίθετα είδαμε την αγωνιώδη προσπάθεια του Σπάθα και των υπολοίπων εξαπτέρυγων να παραμείνουν στους πίνακες, χρησιμοποιώντας όποιο μέσο μπορούσαν.

Ξέρω ότι οι «στημένοι» θα βρούνε την ευκαιρία να μου χρεώσουν την υπεράσπιση του Καλφόγλου και του Κύζα. Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια. Αμφότεροι, αποτελούν παρελθόν από την διαιτησία και δεν έχουν καμία ανάγκη υπεράσπισης. Σε βάθος χρόνου, η κοινή γνώμη διαμορφώνεται από τις πράξεις των ανθρώπων και όχι από τα συμφέροντα που σερβίρουν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ.

Η αποχώρηση του Κύζα, αποτελεί ήττα της ΚΕΔ και νίκη των προπαγανδιστών και όσων έκαψαν του σπίτι του Μπίκα (δεν ξέρω ποιοι είναι, για να τους κατονομάσω). Ελπίζω κάποια στιγμή, οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές να τους εντοπίσουν Αυτά περί διαιτησίας.

Από τον αγώνα Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό, κρατώ την εμφάνιση που πραγματοποίησαν Λημνιός – Δεληγιαννίδης και το γεγονός ότι, είδα επιτέλους μια ομάδα στο γήπεδο. Ο Δικέφαλος έπαψε να στηρίζει το παιχνίδι του στην ατομική ποιότητα των παικτών που διαθέτει. Η ομάδα έβγαλε προσωπικότητα σαν σύνολο, στον αγωνιστικό χώρο. Πολύ θετική εξέλιξη. Υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στο συγκεκριμένο τομέα, που θεωρώ ότι είναι ο πιο σημαντικός για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης.

Αυτό που είδα, αγγίζει το 20% της εικόνας που έχω στο μυαλό μου για μια ομάδα με την ποιότητα των παικτών που διαθέτει ο Δικέφαλος στο ρόστερ του.

Η εμφάνιση των δυο πιτσιρικάδων, αποδεικνύει ότι η ομάδα έχει ελληνες παίκτες με ταλέντο και πάθος στο δυναμικό της. Το ζητούμενο είναι να αξιοποιηθούν και φυσικά να μείνουν προσηλωμένοι στην βελτίωση τους με άσβεστη την φλόγα της καθιέρωσης. Τόσο τον Λημνιό όσο και ο Δεληγιαννίδη, τους περιμένει λαμπρό μέλλον με την προϋπόθεση ότι οι ίδιοι θα είναι οι πιο αυστηροί κριτές του εαυτού τους.

Ο Κύζας, η ήττα της ΚΕΔ και το καμμένο σπίτι του Μπίκα