MENU

Ο Μπεσνίκ Χάσι -όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος άλλωστε- ήρθε στον Ολυμπιακό για να περάσει την ομάδα στους ομίλους του Champions League και να εξοικονομηθεί το bonus των 30 εκατ. ευρώ. Ο στόχος επετεύχθη για τον Αλβανό τεχνικό, ωστόσο τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με την... επόμενη μέρα. Και η επόμενη μέρα βρίσκει τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» υπ' ατμόν, μετά τα τρία σερί τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του στο γήπεδο και τις τουλάχιστον... αμφιλεγόμενες επιλογές του σε επίπεδο τακτικής αλλά και προσώπων.

Στην παρούσα φάση, ο προβληματισμός στο Λιμάνι είναι κάτι παραπάνω από έντονος για την παρουσία της ομάδας στο τελευταίο διάστημα αλλά κυρίως το μέλλον της, αφού ακολουθούν ακόμη πιο δύσκολα ματς. Όπως το ντέρμπι με την ΑΕΚ και τα δύο εκτός έδρας στο Champions League κόντρα σε Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα.

Και βεβαίως, όπως ο Χάσι πιστώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της πρόκρισης στον όμιλο του Champions League, έτσι τώρα χρεώνεται και τις ευθύνες για όσα έχει παρουσιάσει η ομάδα του από εκείνο το σημείο και μετά τόσο στο καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, όσο και στο κομμάτι της νοοτροπίας. Ο ίδιος ο Αλβανός τεχνικός πάντως τα έχει ρίξει στους παίκτες του μετά τα τελευταία δύο ματς με Σπόρτινγκ και Αστέρα, κάτι που σαφώς δεν βοηθά τη θέση του...

Ήταν άλλωστε κοινό μυστικό στο Λιμάνι ότι σε περίπτωση γκέλας ο Χάσι θα βρισκόταν αμέσως με έναν τεράστιο στόχο στο κεφάλι του και τώρα η απόφαση για την επόμενη μέρα βαραίνει άμεσα τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Η οποία θα κληθεί είτε να... καθαρίσει τον Χάσι όσο ακόμη είναι νωρίς προσπαθώντας να συνεφέρει με αυτό τον τρόπο την ομάδα, είτε να στηρίξει τον προπονητή που επανέφερε την ομάδα στο Champions League παίρνοντας όμως τα ρίσκα να μείνει πίσω η ομάδα στο πρωτάθλημα και να κινδυνεύσει να μείνει στο απόλυτο μηδέν στο Champions League.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι το κλίμα για τον Χάσι έχει αντιστραφεί πλήρως και μάλιστα πολύ γρήγορα, την ώρα που το ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 24 του μηνός θα είναι κομβικής σημασίας για το φετινό μέλλον των «ερυθρόλευκων». Οι εξελίξεις με τον Αλβανό προπονητή πάντως δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα, ίσως και πριν από αυτό το παιχνίδι...

Στο... πέναλτι και ο Χάσι, παίζει το «κεφάλι» του!