MENU

Πραγματοποιήθηκε απόψε στην αίθουσα VIP του ΟΑΚΑ η λαμπρή εκδήλωση που διοργάνωσε η ΑΕΚ για την παρουσίαση του βιβλίου του Θωμά Μαύρου. Σε αυτήν βρέθηκε πλήθος κόσμου, με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές (όχι μόνο της Ένωσης), αλλά και μέλη όλης της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας να δίνουν το «παρών», με πρώτο τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο πρόεδρος Βαγγέλης Ασλανίδης, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Αλέξης Αλεξίου, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Μπακάκης, Μπακασέτας, Γαλανόπουλος, ενώ την παρουσίαση ανέλαβε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος.

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, παίρνοντας τον λόγο τόνισε ότι: «Με τον Μαύρο ακούστηκε το ποιο ωραίο σύνθημα που ακούστηκε ποτέ σε γήπεδο. Ποιος, ποιος, ποιος, ο Μαύρος ο Θεός». Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, από την πλευρά του επεσήμανε: «Με τον Θωμά βρισκόμασταν με κλειστά μάτια μέσα στο γήπεδο. Υπήρξαμε ένα από τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Λάκης Νικολάου πρόσθεσε: «Ο Μαύρος έγραψε μόνο αλήθειες στο βιβλίο. Δεν υπάρχει καμία δόση υπερβολής. Όταν εγώ σαν τελευταίος παίκτης είχα πρόβλημα που να στείλω τη μπάλα δεν σκεφτόμουν πολύ. Ήξερα να την στείλω προς το μέρος του Θωμά. Το βιβλίο έχει δύο τομείς. Ο ένας είναι τι σήμαινε στις δεκαετίες, 50, 60, 70 και 80 και ο δεύτερος δίνει μια κοινωνικότητα. Γιατί ο ποδόσφαιρο ξέρουμε πόσο κοινωνικό είναι, Δίνει εικόνα του τι συνέβαινε στην Ελλάδα τότε. Κι αυτό σε συγκινεί...».

Μαύρος: «Μόνο η αγάπη για το ποδόσφαιρο»

Ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, ο Θωμάς Μαύρος τόνισε: «Για κάθε πράγμα έρχεται η ώρα του. Ο βασικός γνώμονας που έγραψα αυτό το βιβλίο, ήταν η εικόνα που μου ήρθε στο μυαλό, όταν ο πατέρας μου με πήγαινε στο γήπεδο και μου έβαζε στη ψυχή μου την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Η συμβουλή που μπορώ να δώσω στους νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ, είναι να μην τους κλέψει τίποτε άλλο την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Αν κάτι άλλο μπει στη μέση, δεν θα κάνουν τίποτα και δεν θα έχουν συνέχεια.

Να αγαπάνε αυτό που κάνουν και να προσπαθούν συνέχεια να βελτιώνονται. Το ταλέντο χωρίς προσπάθεια, χωρίς αυτοκριτική και κόπο για να διορθωθεί κάθε ελάττωμα για να παρουσιαστείς καλύτερος, είναι σαν λουλούδι σε γλάστρα, που δεν το ποτίζεις. Και αυτό που χρειάζεται σ’ αυτή την εποχή, είναι ταπεινότητα. Να είσαι ο πιο ταπεινός άνθρωπος και να προσφέρεις στην ομάδα.. Αυτή είναι η συμβουλή μου». Και έκλεισε λέγοντας: «Να είστε όλοι καλά, θα σας αγαπώ για πάντα»...

Μελισσανίδης: «Τυχερός που τον είδα»...

Για τον παίκτη που αποτέλεσε σημαία της ΑΕΚ και μια από τις μεγαλύτερες δόξες της ομάδας μίλησε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Το αφεντικό της Ένωσης τόνισε: «Τυχερός που τον είδα να παίζει, τυχερός που έπαιζε στην ομάδα που αγαπώ, τυχερός που τον έχω φίλο».

Μπακασέτας: «Σπουδαίο πρότυπο»

Ο διεθνής άσος της ΑΕΚ, Τάσος Μπακασέτας, επεσήμανε ότι ο Θ(ε)ωμάς μπορεί να αποτελέσει σπουδαίο πρότυπο για τα νέα παιδιά: «Εικόνα δεν έχω, αλλά μπορώ να καταλάβω τι μέγεθος ήταν ο Μαύρος. Είμαι ενημερωμένος τι παίκτης ήταν και τι έχει καταφέρει με την ΑΕΚ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό να έχεις πρότυπα. Είναι σημαντικό να υπάρχει τέτοια εκδήλωση και τέτοιες προσωπικότητες. Και είναι σημαντικό για τα παιδιά να έχουν τέτοια πρότυπα, τέτοια μεγέθη ποδοσφαιριστών και τέτοιες προσωπικότητες».

Με Μελισσανίδη η εκδήλωση για το βιβλίο του Μαύρου (pics+vid)