MENU

Αν έμπαινε το δοκάρι του Τσόσιτς η ΑΕΚ θα είχε πάρει στα τελευταία λεπτά μια νίκη που ουσιαστικά δεν θα την άξιζε βάσει εικόνας αλλά και όσων έκαναν προπονητής και παίκτες για να την πάρουν. Θα ήταν για μένα ένα ξεκάθαρο σημάδι τίτλου. Το να περνάς από τέτοια έδρα με γκολ στο 86 με σουτ του σέντερ μπακ έξω από την περιοχή όταν τις καλύτερες φάσεις και ευκαιρίες τις έχει δημιουργήσει ο αντίπαλος σημαίνει ρέντα. Τελικά η ΑΕΚ δεν είχε ρέντα αλλά δεν θα πω ότι ήταν και άτυχη.

Οταν ο ΠΑΣ ουσιαστικά έχει βάλει γκολ, όχι με κάποιο σουτ ατομικής κλασης έξω απ΄την περιοχή όπως πήγε η ΑΕΚ αλλά μετά από οργανωμένη επίθεση, που σώζει παίκτης του… ΠΑΣ πάνω στη γραμμή του Ανέστη τότε δεν μπορεί να τα βάλεις με την τύχη. Δοκάρια βλέπουμε πολλά κάθε Κυριακή σε όλο τον κόσμο. Τέτοια φάση σαν την ευκαιρία του ΠΑΣ που έσωσε ο… Ναδάλες πολύ σπάνια. Oι μεγάλες ευκαιρίες ήταν 2-2. Ο ΠΑΣ μετά από δυο πολύ ωραία οργανωμένες επιθέσεις, η ΑΕΚ μετά από δύο θαυμάσια σουτ ατομικής έμπνευσης.

Η ΑΕΚ δεν είχε ρέντα τίτλου λοιπόν για να πάρει τους τρεις βαθμούς στην κακή της μέρα. Ομως δεν μιλάμε για μια ζημιά μη αναστρεψιμη. Το φετινό θα είναι ένα πρωτάθλημα που όλοι θα χάσουν βαθμούς αφού οι διαιτητές πλέον δεν δείχνουν κανένα άγχος για να νικήσει οποιοσδήποτε ανεξάρτητα από το αν οι διαιτησίες είναι καλές ή κακές.

Πολύ εύκολα θα μπορούσε να γκελάρει ο Ολυμπιακός σε ουδέτερο με τη Λαμία, όλοι οι άλλοι γκέλαραν και μετά από δύο αγωνιστικές μόλις δύο ομάδες έχουν το απόλυτο. Ετσι θα πάμε από εδώ και πέρα και το μόνο που δεν χρειάζεται είναι απογοήτευση. Απλά η ομάδα πρέπει σε κάθε ματς, κάθε Κυριακή, να μειώνει όσο μπορεί περισσότερο τις πiθανότητες να χάσει βαθμούς με τις επιλογές και τον τρόπο παιχνιδιού της. Πρέπει να φροντισει οι απώλειες της να είναι λιγότερες από των άλλων.

Χθες δεν έκαναν ότι μπορούσαν ούτε ο προπονητής, ούτε οι παίκτες. Ο ΠΑΣ δεν είναι ομάδα τόσο δυνατή ώστε να δικαιολογεί το 3-5-2 που όπως είπε πριν λίγες μέρες ο Χιμένεθ θα το χρησιμοποιεί σε έκτακτες περιπτώσεις με δυνατούς αντιπάλους που για να τους αντιμετωπίσεις καλύτερα βολεύει να παίξεις όπως αυτοί. Καταρχάς είναι ούτως ή άλλως υπερβολή τα τρία σέντερ μπακ όταν ο αντίπαλος ουσιαστικά δεν έχει σέντερ φορ αφού έλειπε ο πολύ καλός Κόντε και ένας λόγος παραπάνω να αποφευχθεί το ότι απουσίαζαν ο Μάνταλος και οι δύο μπακ χαφ που την Πέμπτη ήταν τα κλειδιά της επιτυχίας του σχηματισμού.

Παρεμπιπτόντως ο Μάνταλος εντάξει ήταν άρρωστος, ο Μπακάκης και ο Λόπες που μετά από 65 λεπτά την Πέμπτη ήταν εκτός αποστολής δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έπρεπε να μείνουν έξω για να ξεκουραστούν ενώ ακολουθεί και 15μερη διακοπή. Και τέλος πάντων, για να επιστρέψω, αφού όλοι αυτοί έμειναν έξω γιατί δεν έγινε προσπάθεια να αξιοποιήσει άλλα πράγματα η ομάδα παίζοντας με ένα 4-3-3 για παράδειγμα μήπως με ενισχυμένα άκρα και ταχύτητα, με Κλωναρίδη - Τρίστασον, γινόταν κάτι καλύτερο.

Γιατί το 3-5-2 με τον Αϊντάρεβιτς να έχει την ευθήνη της οργάνωσης και τον Γκάλο και τον Βίνι στα άκρα έμοιαζε από την αρχή ρισκαδόρικο και αποδείχτηκε μη λειτουργικό. Δυστυχώς ο Σουηδός, η μοναδική 100% μεταγραφή Μαϊστόροβιτς αφού σε όλες τις άλλες υπήρχε συμμετοχή από μικρή εώς αποκλειστικη συμμετοχή του team Μελισσανίδη, δείχνει φέτος χειρότερος από πέρυσι.

Κι εγώ αν ήμουν ΑΕΚ δεν θα πόνταρα στην ραγδαία βελτίωση που μακάρι να έρθει αλλά θα φρόντιζα με έναν Κονέ, για παράδειγμα, να έχω τον παίκτη που θα κάνει το κενό του Μάνταλου να φαίνεται μικρότερο αλλά θα μπορεί να παίζει και μαζί του. Επίσης ο Γκάλο επιβεβαίωσε γιατί τον έφαγε ο Μπακάκης με την αξία του δικαιώνοντας όσους τον πίστεψαν και του ανανέωσαν το συμβόλαιο ενώ ο Βινίσιους ήταν κακός αλλά μην υπερβάλουμε, δεν ήταν αυτός η αιτία του κακού.

Παρεμπιπτόντως επίσης πιστεύω περισσότεροι κατάλαβαν πόσο πολύτιμος είναι ο Μάνταλος χθες που έλειπε. Επίσης για να μην ξεχάσω αν ήμουν Ανέστης θα έλεγα ότι υστερώ κάπου έτσι από σεμνότητα κι ας μην το πίστευα. Δείγμα αυτοπεποίθησης θα ήταν. Και θα μίλαγα και καμιά φορά μετά από στραβές έτσι για επίδειξη χαρακτήρα. Μακάρι πάντως να συνεχίσει έτσι όπως ξεκίνησε το πρωτάθλημα ώστε μετά από καμιά δεκαριά τέτοια παιχνίδια να εμπνέει την εμπιστοσύνη που απαιτεί ο πρωταθλητισμός.

Η ΑΕΚ έχει επενδύσει πάνω του και έχει δείξει εμπιστοσύνη και έχει δώσει ευκαιρίες σε αυτόν και τον προπονητή του που δεν έχει δείξει σε κανέναν από την Γ Εθνική μέχρι σήμερα. Μακάρι να ήρθε η ώρα της ανταπόδωσης.

Αυτά. Με Αραούχο, ένα στόπερ έμπειρο και έτοιμο και για μένα έναν παίκτη σαν τον Κονέ, και μακάρι τον ίδιο, η ΑΕΚ είναι υπερπλήρης. Δεν παραμυθιάζομαι όμως. Χθες παραλίγο να χάσει από το μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας με μεγαλύτερο συμβόλαιο τις 100.000 ευρώ όχι επειδή δεν είχε τον Αραούχο αλλά επειδή με πολύ καλύτερους και ακριβότερους παίκτες από τον αντίπαλο έπαιξε χειρότερα, με λιγότερο πάθος και λιγότερα έξυπνα. Απλά πράγματα.

Πάντα το σημαντικότερο είναι τι κάνουν οι… πολλοί. Αυτοί που είναι ήδη στην ομάδα δηλαδή και που αν δεν παίξουν καλά όσοι και να έρθουν δεν γίνεται τίποτα. Αυτοί πρέπει να γίνουν ομάδα με προσωπικότητα και να νικάνε. Γιατί όλοι στις μεγάλες ομάδες από τις νίκες τρεφονται.

Υ.Γ: Αρετόπουλε που τρέχει ο λογισμός σου;

Αν νικούσε δεν θα της άξιζε αλλά θα ήταν σημάδι…