MENU

Η κατάρτιση του πίνακα των διαιτητών, των βοηθών και των παρατηρητών της Super League δεν αποτελεί απλά μια επιλογή του τύπου... «αυτός είναι καλός διαιτητής, αυτός δεν είναι». Έχει πολλαπλές αναγνώσεις που τεχνηέντως δεν αναδεικνύονται. Πτυχές που θα έπρεπε να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και όχι να τις προσπερνάμε με επιδερμικές αναφορές.

Τα πράγματα είναι απλά και όσοι θέλουν ας στρουθοκαμηλίσουν: Οι νέοι πίνακες που ανακοίνωσε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, αποδεικνύουν ότι τα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών ήταν καρα-στημένα!

Αποδεικνύουν ότι οι διαιτητές έστηναν παιχνίδια! Έκριναν πρωταθλήματα, τίτλους, εξόδους στην Ευρώπη, υποβιβασμούς και ανόδους! Έκαναν χατίρια, εξυπηρετήσεις ή κατέστρεφαν ομάδες. ΠΑΕ κέρδιζαν εκατομμύρια με τις σφυρίχτρες, ενώ άλλες διαλύονταν. Διαιτητές που ευνοούσαν μόνιμα κάποιους και αδικούσαν μόνιμα κάποιους άλλους.

Με τις επιλογές της ΚΕΔ, δεν κρίθηκε κάποιο θέμα διαιτητικής ικανότητας. Αντίθετα! Κάποιοι από τους διαιτητές που καρατομήθηκαν είναι ικανότατοι! Μόνο όταν ήθελαν βέβαια...

Προφανώς, λοιπόν, η ΚΕΔ έκρινε ότι υπάρχει κάτι άλλο. Διότι δεν μιλάμε για διαιτητές ασήμαντους, που σφύριζαν ματς της πλάκας. Μιλάμε για διαιτητές που θήτευσαν ως διεθνείς και σφύριζαν στα ντέρμπι!

Θα δώσουμε ένα παράδειγμα: Πρώτος ημιτελικός Κυπέλλου 2016 στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Από τα κορυφαία, πιο σπουδαία και υψηλής επικινδυνότητας ματς της χρονιάς, που όλοι θυμόμαστε πώς κατέληξε. Διαιτητής ο Ανδρέας Παππάς και επιπρόσθετοι ο Χρήστος Μήτσιος και ο Μάριος Λαμπρόπουλος.

Στις 10 Αυγούστου 2017, καρατομήθηκαν ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ!

Γιατί άραγε; Δεν υποτίθεται ότι ήταν η ελίτ; Οι πιο ικανοί; Ή μήπως δεν ήταν και οι ορισμοί τους εξυπηρετούσαν εν τέλει κάτι άλλο; Και στους τρεις είπαν: «ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ» και τους ξήλωσαν! Πώς γίνεται, όμως, αυτοί που σήμερα δεν κάνουν για διαιτητές, μόλις πριν ενάμιση χρόνο να ορίζονται στο κορυφαίο ματς της χρονιάς; Άρα κάτι άλλο συνέβαινε...

Και προσέξτε: Για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα περί στημένων πρωταθλημάτων, δεν λαμβάνουμε υπόψη μόνο τις επιλογές της ΚΕΔ. Υπάρχει ξεκάθαρη αλληλουχία γεγονότων!

Εν αρχή ήταν οι εισαγγελικές έρευνες: το πόρισμα Παπανδρέου και το πόρισμα Κορέα, όπου περιγράφεται όλη η δράση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Εν συνεχεία απομακρύνθηκαν οι χορηγοί. Ουδείς ενδιαφερόταν να βάλει τα λεφτά του σε ένα απαξιωμένο και αναξιόπιστο πρωτάθλημα όπου πρωταγωνιστές ήταν πάντα οι διαιτητές και ποτέ οι ποδοσφαιριστές! Τώρα, θέλουν να φύγουν και τα κανάλια... Τι να δείχνουν;

Την ίδια στιγμή που συνέβαιναν όλα αυτά, ο κόσμος άδειαζε τα γήπεδα! Η συντριπτική πλειοψηφία γύριζε την πλάτη στο πρωτάθλημα και έμεναν μόνο μια χούφτα φανατικοί και άλλη μια χούφτα χαρτζιλικωμένοι.

Τώρα έρχεται και η επίσημη αρχή, η ΚΕΔ, και μάλιστα με αρχιδιαιτητή διορισμένο από FIFA/UEFA! Και τι κάνει; «Τρώει» 16 διαιτητές και βάζει σφραγίδα σε αυτό που φώναζε όλη η Ελλάδα: Ότι τα πάντα ήταν στημένα! Το αποδέχονται, με κάθε επισημότητα!

Αν δεν είναι έτσι, πώς είναι; Γιατί τους έστειλαν σπίτι τους; Ήταν μήπως ανίκανοι; Ήταν ντεφορμέ; Ήταν μεγάλοι ηλικιακά; Ή μήπως ήταν στημένοι και έπαιρναν εντολές; Και τι εντολές έπαιρναν; Σε ποια κατεύθυνση; Κάθε απάντηση από την ΚΕΔ είναι καλοδεχούμενη...

Ας το πιάσουμε, όμως, και από μια άλλη οπτική, που «δένει» τα γεγονότα: Οι περισσότεροι από τους διαιτητές που «φαγώθηκαν», μεσουράνησαν και... κόσμησαν τα ελληνικά γήπεδα με αρχιδιαιτητές τον Ζωγράφο, τον Γκρούτση, τον Νταμπώση, τον Σωμαρακάκη κλπ. Εκείνοι ήταν που τους όριζαν, εκείνοι τους διατηρούσαν στους πίνακες, εκείνοι τους άφηναν ατιμώρητους μετά από σφαγές!

Και οι τέσσερις προαναφερόμενοι φαγώθηκαν από παρατηρητές! Αυτό γιατί να συνέβη άραγε; Δεν είναι ικανοί να συντάξουν ούτε μια έκθεση; Ή μήπως υπήρξε κάποιος στενός δεσμός των διαιτητών με τα πρώην στελέχη της ΚΕΔ, απόρροια μιας κοινής αποστολής;

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια...

Προς επίρρωση των παραπάνω, θα επικαλεστούμε τα λόγια που βγήκαν από το στόμα του επιτετραμμένου της FIFA στην Ελλάδα, Μπιορν Βασάλο και τους νέου αρχιδιαιτητή, Βίτορ Μέλο Περέιρα, στην πρόσφατη κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Ο πρώτος είπε: «Θέλουμε να κρατήσουμε τα καλά και να διορθώσουμε τα άσχημα»!

Συνεπώς οι διαιτητές που καρατομήθηκαν, ανήκουν ξεκάθαρα στα «άσχημα» του ελληνικού ποδοσφαίρου! Δεν το λέμε εμείς. Το λέει ο εκπρόσωπος της παγκόσμιας ομοσπονδίας!

Ο Περέιρα δε, είπε: «Τα κριτήρια θα είναι σαφή και συνεπή για όλους. Οι αποφάσεις θα είναι οι καλύτερες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν πιστεύω ότι πρέπει όλοι να συμφωνούν μαζί μου αλλά σημαντικότερο είναι η νίκη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να έχουμε σταθερότητα στο πρωτάθλημα και μια γαλήνη και ηρεμία (...) Δεχόμαστε λάθη από τους διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο. Όλοι κάνουν λάθη. Δεν δεχόμαστε λάθη έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Η συμπεριφορά τους δηλαδή να μην αρμόζει σε έναν διαιτητή. Όλοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων τους».

Τι μας είπε δηλαδή ο Πορτογάλος, λίγες μέρες πριν ανακοινωθούν οι πίνακες;

Ότι η καρατόμηση των συγκεκριμένων διαιτητών αποτελεί μια ΝΙΚΗ για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Ότι το σημαντικό γι' αυτόν είναι η γαλήνη, η ηρεμία και η σταθερότητα στο πρωτάθλημα, άρα με την καρατόμησή των διαιτητών αυτά θα επέλθουν!

Είπε ότι δεν δέχεται λάθη και συγκεκριμένες συμπεριφορές... ΕΞΩ από τον αγωνιστικό χώρο! Εκ του αποτελέσματος και βάσει των λεγομένων του, γίνεται σαφές ότι οι διαιτητές που καρατομήθηκαν, έκαναν... παιχνίδι και εκτός αγωνιστικού χώρου!

Ζήτησε μάλιστα να αναλάβουν όλοι την ευθύνη των πράξεών τους! Σε ποιες πράξεις αναφέρεται; Σε ένα λάθος φάουλ στο χώρο του κέντρου ή σε τίποτα σφαγές και όργια κατ' εντολήν;

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, αλλά ένα είναι σίγουρο: Ότι η ΚΕΔ με τις αποφάσεις της, δικαίωσε τουλάχιστον εκείνους τους φιλάθλους που κάποια στιγμή φλέρταραν με το εγκεφαλικό, που θα μπορούσαν να πάνε φυλακή επειδή ένα καρα-στημένο εργαλείο του συστήματος τους έβγαλε από τα ρούχα τους και ήθελαν να μπουκάρουν μέσα, που κάποια στιγμή έσπασαν μια τηλεόραση ή ένα ραδιοφωνάκι... Δικαίωσε αυτούς που έζησαν την λαίλαπα και είναι σήμερα ζωντανοί, αισιοδοξώντας για καλύτερες μέρες στο ποδόσφαιρό μας...

Αποδόθηκε, μερικώς προς το παρόν, δικαιοσύνη σε όσους διαιτητές πιστεύοντας ότι είναι πανίσχυροι ξέσκιζαν όποιον δεν ανήκε στο σύστημα. Τώρα, είναι η στιγμή που η παρέμβαση των εισαγγελέων και το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου θα προκαλέσει το τελικό χτύπημα στην εγκληματική οργάνωση παίρνοντας πίσω ό,τι με ληστρικό τρόπο κατέκτησε. Τίτλοι, δεκάδες εκατομμύρια, επιτυχίες που στηρίχθηκαν στη διαπλοκή μεταξύ εγκληματιών.

Το SDNA ήταν το Μέσο που οδήγησε τις εξελίξεις σπάζοντας την ομερτά και δεσμεύεται απέναντι στο κοινό του ότι θα... ησυχάσει μόνο όταν αποδοθεί πραγματική Δικαιοσύνη.

Ως τότε πάντως η σφραγίδα μπήκε: ΚΕΔ, Εισαγγελείς, χορηγοί, Έλληνες φίλαθλοι συμφωνούν ότι τα πρωταθλήματα από την κορυφή ως τα νύχια ήταν στημένα. Κι η ιστορία θα τα έχει σημειωμένα στα κιτάπια της για πάντα ως πειρατικά...

Μπήκε σφραγίδα: Στημένα τα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών!