MENU

Ο Σέρβος προπονητής «πρόλαβε» να μείνει στον Δικέφαλο του Βορρά κάτι λιγότερο από δύο μήνες (προσελήφθη στις 16 Ιουνίου), πριν αποχωρήσει σήμερα από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να τον αντικαθιστά.

Με αφορμή την απόλυση του Στανόγεβιτς, το sdna.gr θυμάται τις πιο γρήγορες απολύσεις προπονητών στην ιστορία της Superleague (από την σεζόν 2006-2007 και μετά, δηλαδή) ανά αγωνιστική χρονιά. Ας δούμε, λοιπόν, αυτούς που δεν πρόλαβαν καν να... διανοηθούν πως θα κάνουν παρέλαση στον πάγκο της ομάδας τους:

Σεζόν 2006-2007: Χανς Μπάκε, Παναθηναϊκός

Την πρώτη σεζόν της «νεόδμητης» Superleague ο Παναθηναϊκός δίνει το τιμόνι της ομάδας στον Χανς Μπάκε, ο οποίος ξεκινάει μεν ιδανικά την χρονιά (1-4 εκτός έδρας νίκη κόντρα στο Αιγάλεω), όμως στα επόμενα δύο ματς τα κάνει... μαντάρα, με το Τριφύλλι να παρουσιάζει κάκιστη εικόνα.

Μοιραία, λοιπόν, μετά από μόλις 3 ματς αποχαιρέτισε, με τον Γιάσμινκο Βέλιτς να παίρνει τη θέση του.

Σεζόν 2007- 2008: Γιώργος Παράσχος, ΠΑΟΚ

Ο Έλληνας τεχνικός ξεκινάει την σεζόν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, όμως μετά την ήττα από την Ξάνθη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εγκαταλείπει τον πάγκο της ομάδας με τον Φερνάντο Σάντος να τον διαδέχεται.

Σεζόν 2009-2010: Τιμούρ Κετσπάγια, Ολυμπιακός

Ο Γεωργιανός προπονητής πήγε με όνειρα στους Ερυθρόλευκους, όμως σύντομα μετατράπηκαν σε ποδοσφαιρικό εφιάλτη: μόλις την δεύτερη αγωνιστική ο Κετσπάγια μαθαίνει πως ήρθε η ώρα να φύγει από τον Ολυμπιακό με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς να είναι ο αντικαταστάτης του.

Την ίδια σεζόν, μάλιστα, ανάλογη τύχη είχε και ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου (των... 17 καλοκαιρινών μεταγραφών!) στον Πανθρακικό, καθώς ο Ρουμάνος πρόλαβε να κοουτσάρει την ομάδα μόλις για ένα ματς, στην πρεμιέρα- με ήττα- του πρωταθλήματος κόντρα στον Ηρακλή.

Σεζόν 2010-2011: Μάριο Μπερέτα, ΠΑΟΚ

Το απόλυτο ρεκόρ για τον Δικέφαλο του Βορρά ανήκει στον Μάριο Μπερέτα: ο Ιταλός προπονητής πρόλαβε να μείνει στην Θεσσαλονίκη μόλις για 38 μέρες και κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ μόνο σε φιλικά παιχνίδια! Απολύθηκε στις 22 Ιουλίου του 2010 πρωτίστως λόγω των κάκιστων σχέσεων με τους παίκτες της ομάδας (προεξαρχούσης αυτής με τον Πάμπλο Γκαρσία) κι έδωσε την θέση του στον Παύλο Δερμιτζάκη.

Εκείνη την αγωνιστική περίοδο ανάλογη κατάληξη είχε και ο Έβαντ Λίνεν στον Ολυμπιακό: ο Σωκράτης Κόκκαλης τον είχε επιλέξει, όμως ο Βαγγέλης Μαρινάκης που έγινε το νέο αφεντικό της ομάδας απομάκρυνε τον Γερμανό μετά από μόλις 52 μέρες παρουσίας στην ομάδα του Πειραιά.

Σεζόν 2011-2012: Όσκαρ Φερνάντεθ, Αστέρας Τρίπολης

Το καταστροφικό ξεκίνημα του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου έφερε και το τέλος του Όσκαρ Φερνάντεθ από την ομάδα. Οι Αρκάδες αναδείχθηκαν ισόπαλοι στην πρεμιέρα μέσα στην έδρα τους κόντρα στην Κέρκυρα και ακολούθησαν δύο εκτός έδρας ήττες με Παναιτωλικό και ΠΑΣ. Την επομένη της ήττας στα Γιάννενα ο Φερνάντεθ έλυσε τη συνεργασία του.

Σεζόν 2012-2013: Μάκης Χάβος, Βέροια

Βραχύβια αποδείχτηκε η παρουσία του Έλληνα προπονητή στην Βέροια: οι ήττες από τον Ολυμπιακό την 1η αγωνιστική και από τον Πανιώνιο την 2η σήμαναν και τυπικά το τέλος του από την ομάδα.

Σεζόν 2013- 2014: Γιάννης Χατζηνικολάου, Άρης

Ήταν να μην τριτώσει το «κακό» για τον Γιάννη Χατζηνικολάου στον Άρη: η ομάδα του ηττήθηκε από Απόλλωνα Σμύρνης, Καλλονή και Ατρόμητο με αποτέλεσμα ν' απομακρυνθεί κακήν κακώς από τους κιτρινόμαυρους μετά από 3, μόλις, αγωνιστικές.

Την ίδια χρονιά ο Γκόραν Στεβάνοβιτς έκατσε μόνο για 2 ματς στον πάγκο της Βέροιας (αυτά με Πλατανιά και ΟΦΗ). Τρίτο δεν υπήρξε, καθώς ανακοινώθηκε μέσω facebook η απόλυσή του!

Σεζόν 2014-2015: Χουάν Φεράντο, Εργοτέλης

Δύο μήνες και δύο αγωνιστικές άντεξε η συνεργασία του Χουάν Φεράντο με τον Εργοτέλη. Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα της ομάδας της Κρήτης στο πρωτάθλημα είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Φεράντο από τον πάγκο, με τους Κρητικούς μάλιστα, να ανακοινώνουν το τέλος την επομένη της ήττα από την Καλλονή.

Λίγο μεγαλύτερη από τον Φεράντο ήταν η θητεία του Βίλιαν Φλουτ στη Νίκη Βόλου. Συγκεκριμένα αποχώρησε μετά το τέλος της 3ης αγωνιστικής και την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Είχαν προηγηθεί οι ήττες από Ολυμπιακό και Ατρόμητο.

Σεζόν 2015-2016: Μανουέλ Ρόκα, Πανθρακικός

Τρεις ήττες στην αρχή του πρωταθλήματος ήταν πάρα πολλές για την διοίκηση του Πανθρακικού, η οποία μετά τ' αγωνιστικά «χαστούκια» από Αστέρα Τρίπολης, Βέροια και Παναιτωλικό έδειξε την πόρτα της εξόδου στον μέχρι τότε τεχνικό της ομάδας.

Σεζόν 2016-2017: Βίκτορ Σάντσεθ, Ολυμπιακός

Ο Ισπανός τεχνικός αντικατέστησε πέρυσι, μεσούσης της προετοιμασίας (!), τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο του Ολυμπιακού, όμως η καριέρα του στους Ερυθρόλευκους έληξε εξίσου αιφνίδια: ο αποκλεισμός από τα playoffs του Champions League από την Μπερ Σεβά ήταν η αιτία, με την αφορμή να δίνεται μετά τη φιλική ήττα από την Μπεσίκτας στις 9 Αυγούστου του 2016.

Δεδομένου του ότι είχε προσληφθεί στις 23 Ιουνίου, δεν έκλεισε ούτε δίμηνο στον Ολυμπιακό πριν τον αντικαταστήσει ο Πάουλο Μπέντο.

Σεζόν 2017-2018: Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, ΠΑΟΚ

Και φτάνουμε στο σήμερα: ο Σέρβος προπονητής πρόλαβε να μείνει στον ΠΑΟΚ 56 ημέρες, καθώς η διαφορά φιλοσοφίας με την διοίκηση και η αδυναμία του να προσαρμοστεί στις ανάγκες του συλλόγου ώθησαν τους ανθρώπους του Δικέφαλου να πάρουν την απόφαση να τον αντικαταστήσουν με τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Από τον Μπάκε στον Στανόγεβιτς: οι απολύσεις- εξπρές της Superleague