MENU

Ήταν, εξ αρχής, η επιτομή της «αγγαρείας»: τόσο ο Παναιτωλικός, όσο και η Βέροια ούτε απειλούνταν, ούτε απειλούσαν, επομένως η σημερινή 34η και τελευταία αγωνιστική για τις δύο ομάδες είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το αποψινό παιχνίδι, λοιπόν, μεταξύ του Παναιτωλικού και της Βέροιας μπορεί να είχε επικάλυψη φιλικού αγώνα, όμως τύποις παρέμενε επίσημο. Και σ' αυτό το επίσημο ματς, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι: μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Χάβου ανέβασε στροφές και στο 22΄ η τύχη, αναμεμειγμένη με την ικανότητα, της χαμογέλασε: ο Μαρτίνες έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Μαραγκός προσπάθησε να διώξει την μπάλα όμως την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του και το 1-0 αναγράφηκε στο σκορ.  

Το πρώτο ημίχρονο, μ' εξαίρεση μία ευκαιρία της Βέροιας στο 37΄ με τον Τάτο, δεν είχε τίποτα άλλο αξιόλογο να επιδείξει και μοιραία το σφύριγμα της λήξης του 45λεπτου ήχησε σα μελωδικό τραγούδι. 

Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό, ήταν πιο κινητικοί στο γήπεδο, όμως κόντρα στη ροή του ματς ο Παναιτωλικός διπλασίασε στο 78΄ τα τέρματά του όταν ο Μορένο με ωραίο γυριστό σουτ «έγραψε» το τελικό 2-0. 

Τα καταναγκαστικά ποδοσφαιρικά έργα τελείωσαν χωρίς περαιτέρω δράμα, και η λήξη του αγώνα βρήκε και τους μεν και τους δε ευτυχισμένους. Κατά μία έννοια, σήμερα ήταν μία ωραία ατμόσφαιρα στο Αγρίνιο. 

Ο MVP: Ο Μαρτίνες. Ο αργεντινός μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού μπορεί να πέτυχε ένα τυχερό πρώτο γκολ- με την αρωγή του Μαραγκού- όμως πέραν αυτού ήταν μακράν ο πιο ορεξάτος και κινητικός παίκτης των γηπεδούχων σήμερα. Ο Σκληρός: Ο Ναζλίδης. Ο επιθετικός της Βέροιας έκανε ό,τι περνούσε από το... πόδι του προκειμένου ν' αποφευχθεί η ήττα για τη Βέροια, είχε δύο καλές ευκαιρίες, όμως τελικά η προσπάθειά του δεν είχε αντίκρισμα. Ο Πεσμένος: Ο Σωτήρης Μπαλάφας. Ο μέσος των φιλοξενουμένων ήταν ελαφρώς άχρωμος και άοσμος σήμερα, κινούμενος σε ρηχά νερά εν γένει. Η Γκέλα: Συντελέστηκε στο 22ο λεπτό: ο Μαρτίνες έβγαλε την σέντρα- σουτ από τα δεξιά, ο Μαραγκός προσπάθησε ν' απομακρύνει την μπάλα, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του. Η Στιγμή: Το ωραίο δεύτερο γκολ του Παναιτωλικού από τον Μορένο στο 78ο λεπτό, που έβαλε ταφόπλακα, ουσιαστικά, στα όποια όνειρα της Βέροιας περί επιστροφής στο παιχνίδι. Η Διαιτησία:  Αρκετά καλός ο Κουκουλάκης και οι βοηθοί του σήμερα, σ' ένα «εύκολο» πάντως παιχνίδι, χωρίς δύσκολες φάσεις και με ελεγχόμενη ένταση. Οι Στρατηγοί: Με το «ιδιόμορφο» 4-1-4-1 (το οποίο μετατρεπόταν σε 4-2-3-1) και μοναδικό προωθημένο τον Άλβες παρέταξε τους γηπεδούχους ο Μάκης Χάβος, ενώ ο Στέφανος Γαϊτάνος προτίμησε το 4-2-3-1 και τον Ναζλίδη στο ρόλο της αιχμής του δόρατος. Η Εξέδρα: Στο δημοτικό στάδιο του Αγρινίου ο κόσμος δε συνέρρευσε ακριβώς, καθώς επρόκειτο για ένα αδιάφορο, βαθμολογικά, παιχνίδι, όμως η εικόνα των κερκίδων ήταν αρκετά ικανοποιητική μιας και υπήρχαν περίπου 1500 άτομα. 

«Επιβίωσε» της αγγαρείας ο Παναιτωλικός