MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
1 0
ΑΕΚ
ΑΕΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχθηκε ο Παναθηναϊκός καθώς παρά το γεγονός ότι ήταν…. αποδεκατισμένος κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ με 1-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου (χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λέτο στο 62) και να μείνει ζωντανός στην προσπάθειά του να αποφύγει την τελευταία θέση των πλέι οφ.

Αντιθέτως, η Ενωση εμφανίστηκε σαφώς κατώτερη των περιστάσεων και μετά την αποψινή της ήττα απόλεσε τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρώτη θέση των πλέι οφ από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν ο έμμεσα κερδισμένος από το αποτέλεσμα στη Λεωφόρο.

Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν το ματς επιφυλακτικά, με την ΑΕΚ να ξεκινάει την πίεσή της από το αμυντικό τρίτο του Παναθηναϊκού και να δυσκολεύει την ανάπτυξη των «πράσινων», ωστόσο, το ίδιο συνέβαινε και με το τριφύλλι, με τα πολλά λάθη εκατέρωθεν και τον αργό ρυθμό να κυριαρχούν στο ματς, στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη ομάδα που δημιούργησε υποσχόμενη ευκαιρία, με τον Λέτο να δίνει στον Λουντ στο 7’ και τον Φινλανδό μέσο να σουτάρει διαγώνια, αλλά δίπλα απ’ το δοκάρι.

Στο 10’ η ΑΕΚ αναπτύχθηκε ωραία από αριστερά, ο Ντίντακ έβγαλε συρτή σέντρα αλλά ο Κουτρουμπής με προβολή πρόλαβε τον Μάνταλο και παραχώρησε κόρνερ.

Στο 23’ η Ενωση έκανε την πρώτη της τελικής προς την «πράσινη» εστία, με τον Μάνταλο να εκτελεί με κοντινή πάσα φάουλ προς τον Χριστοδουλόπουλο, το δυνατό σουτ του οποίου πέρασε δίπλα απ’ τη δεξιά κλειστή γωνία του Βλαχοδήμου.

Στο 30’ οι δύο ομάδες είχαν στο ενεργητικό τους τις καλύτερες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, με τον Λουντ να εκτελεί κόρνερ για τον Παναθηναϊκό σημαδεύοντας τον Μολέδο, η κεφαλιά του οποίου τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ανέστη.

Στο ίδιο λεπτό και στην εξέλιξη της φάσης η ΑΕΚ έβγαλε υποδειγματική αντεπίθεση, όταν ο Μάνταλος άφησε για τον Χριστοδουλόπουλο που πέρασε πανέμορφα τον Χουλτ και βγήκε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο, ο οποίος κατάφερε με τα πόδια να αποκρούσει σωτήρια το πλασέ του Ελληνα μεσοεπιθετικού.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο (43’) ανήκε στους «κιτρινόμαυρους», όταν ο Γκάλο έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά με τελικό αποδέκτη τον Μάνταλο που κοντρόλαρε σωστά και ελευθερώθηκε από τον Μαρινάκη αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με απόλυτη ισορροπία στις τελικές προσπάθειες (τρεις στο σύνολο και μία προς την εστία για κάθε ομάδα) και με την κατοχή οριακά υπέρ του Παναθηναϊκού (54-46%).

Ο ρυθμός του ματς δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ο Παναθηναϊκός (που είχε αλλάξει το σχηματισμό του σε 4-1-4-1) στο 60’ κατάφερε να κερδίσει πέναλτι, σε χέρι του Γκάλο μέσα στην περιοχή, μετά από γρήγορη εκτέλεση πλάγιου άουτ του Λουντ προς τον Χατζηγιοβάννη που μπήκε στην περιοχή, τσίμπησε την μπάλα και αυτή βρήκε στο χέρι του Βραζιλιάνου αμυντικού.

Ο Λέτο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 62’ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα παρότι ο Ανέστης έπεσε στη σωστή γωνία, ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Η ΑΕΚ τα έπαιξε «όλα για όλα» στο τελευταίο 15λεπτο και στο 84’ το σουτ του Γιόχανσον κόντραρε στον Ρέις και πέρασε κόρνερ, όπως και το σουτ του Αραούχο ένα λεπτό αργότερα.

Στο 94’ ο Βράνιες επιδίωξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και την δέχτηκε από το διαιτητή Ζαχαριάδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Χατζηγιοβάννης, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (79’ Ρέις), Κλωναρίδης (65’ Π. Βλαχοδήμος), Λέτο (70’ Μολίνς).

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (64’ Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος (71’ Πατίτο), Γαλανόπουλος (75’ Μπακασέτας), Μάνταλος, Αραούχο.

Διαιτητής: Π. Ζαχαριάδης (Μακεδονίας).

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό σε σχηματισμό 4-4-1-1, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Μαρινάκη στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Κουτρουμπή και Μολέδο στόπερ, τον Χουλτ αριστερό μπακ, τον Χατζηγιοβάνη δεξί «φτερό», τους Κουρμπέλη και Ζέκα κεντρικούς μέσους, τον Λουντ αριστερό χαφ και τον Κλωναρίδη ένα «κλικ» πιο πίσω από τον Λέτο που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουζουνίδης τροποποίησε το σχηματισμό της ομάδας του σε 4-1-4-1 με τον Ζέκα 6άρι, τους Κουρμπέλη και Λουντ 8άρια και τους Χατζηγιοβάννη-Κλωναρίδη στα «φτερά».

Η συγκεκριμένη αλλαγή σχηματισμού «κλείδωσε» κάθε διάδρομο προς την εστία του Βλαχοδήμου και την πιστώνεται σαφώς ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε το 4-2-3-1 στη διάταξη της ΑΕΚ και παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Ανέστη στη θέση του τερματοφύλακα, τον Γκάλο δεξιά στην άμυνα, τους Βράνιες και Τσιγκρίνσκι στόπερ, τον Ντίντακ αριστερό μπακ, τον Γιόχανσον με τον Αϊντάρεβιτς αμυντικούς μέσους, με τους Γαλανόπουλο μπροστά τους, τους Χριστοδουλόπουλο και Μάνταλο στις δύο πτέρυγες και τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο προπονητής της ΑΕΚ τα έπαιξε όλα για όλα με τις αλλαγές των Αλμέιδα, Πατίτο και Μπακασέτα, πλην όμως δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του ματς και να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η ΑΕΚ περίμενε σαφώς περισσότερα τόσο από τον Αραούχο που δεν κατάφερε να μπει στο πνεύμα του αγώνα, όσο και από τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος χάρισε τη νίκη στην Ενωση στο ΟΑΚΑ αλλά ήταν μοιραίος στη Λεωφόρο με το χαμένο τετ α τετ που είχε στο 30’. Ελάχιστα πράγμα και από τον Αλμέιδα που μπήκε νωρίς στο ματς αλλά δεν φάνηκε. Καθοριστικό όσο και τραγικό το λάθος του Γκάλο στη φάση του πέναλτι.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο νεαρός Τάσος Χατζηγιοβάννης πιστοποίησε ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του και η αποψινή του συμβολή στη νίκη του Παναθηναϊκού είναι τεράστια, καθώς από δική του ενέργεια οι «πράσινοι» κέρδισαν το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Λέτο και χάρισε τη νίκη. Εξαιρετικοί ήταν οι Κουτρουμπής και Μολέδο, αλλά και ο Νίκλας Χουλτ, χωρίς να υπάρχει κάποιος υστερήσαντας.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Παναθηναϊκός αν και μισός (Μπεργκ, Εμποκού, Βιγιαφάνιες, Κουλιμπαλί) και με τη ψυχολογία στα… τάρτατα, πήρε μία μεγάλη νίκη για το πρεστίζ αλλά και την ουσία, καθώς έχει πλέον σαφώς ελπίδες να προσπεράσει τον Πανιώνιο αν τον νικήσει τη Λεωφόρο την προσεχή Κυριακή. Οπως και να έχει η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός βγάζει χαρακτήρα παρά τα πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η ΑΕΚ απογοήτευσε και έχασε το ματς, τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ και την ευκαιρία να νικήσει μέσα στη Λεωφόρο τον αποδεκατισμένο Παναθηναϊκό.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ:

Δεν επηρέασε την έκβαση του αγώνα η διαιτησία του Ζαχαριάδη που είχε αρκετά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο με κυριότερο την αγκωνιά του Αλμέιδα στον Μολέδο στο 88’ που ήταν για κάρτα φάση στην οποία έδωσε φάουλ υπέρ της ΑΕΚ. Χωρίς λάθη οι βοηθοί του.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-0