MENU

Η ΑΕΚ έφυγε από την Τούμπα γιατί μπήκε στην αναμέτρηση για να παίξει ποδόσφαιρο. Για να δώσει μία μάχη, έχοντας σωστή νοοτροπία. Στο καλό της διάστημα, κάνει ένα γκολ με καλή συνεργασία και υπεραρυθμία στην αριστερή πλευρά της, χάνει το τετ α τετ του Μάνταλου και το χαμένο γκολ του Αραούχο αμέσως μετά.

Ο ΠΑΟΚ είχε ολόκληρο παιχνίδι να αντιδράσει, όμως η αλήθεια είναι πως το έκανε σπασμωδικά. Με αρκετά λάθη, με πολλούς παίκτες σε κακή μέρα, με ελάχιστη βοήθεια από τον πάγκο.

Ο Ίβιτς επέλεξε το επιθετικογενές 4-2-3-1 με Μπίσεσβαρ – Πέλκα μέσα, έχοντας τιμωρημένο τον Σάκχοφ και όχι άλλο καθαρό 8άρι ενεργό. Για να μη γινόμαστε μετά Χριστόν προφήτες και εγώ αυτής της άποψης ήμουν, άρα δεν υπάρχει κανένα κατηγορώ προς τον προπονητή της ομάδας. Απλά έτσι όπως ήταν το σχήμα, η ΑΕΚ πήρε το κέντρο, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην πίεσή της ψηλά, έγιναν πολλά λάθη και υπήρξε νευρικότητα, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να πάρει τον έλεγχο του αγώνα.

Αφού έγινε η ζημιά, ο Ίβιτς άλλαξε τον Μπίσεσβαρ με τον Πέλκα, τραβώντας τον μικρό στον άξονα για να βγαίνουν έστω τα μαρκαρίσματα, όμως ο ΠΑΟΚ είχε απολέσει σημαντικό κομμάτι της ψυχολογίας της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει γκολ, ούτε να κάνει σημαντικές φάσεις από συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Με Μάτος, Πέλκα, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς, Λέοβατς και Τσίμιροτ εκτός αγώνα, μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία του συγκεκριμένου ντέρμπι. Και είναι ενδεικτικό πως μία αλλαγή που κανονικά δεν έπρεπε να γίνει αλλά δικαιολογώ τον Ίβιτς 100%, ήταν αυτή που έφερε και τις μοναδικές φάσεις του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Κίτσιου, που μπήκε στο γήπεδο γιατί ο Ίβιτς σωστά θεώρησε πως η επικοινωνιακή επίθεση που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ και ο Μάτος για τον τελικό, θα έβρισκε ανταπόκριση από τον Καλογερόπουλο, ήταν αυτός που έφτιαξε τη φάση του Πρίγιοβιτς και είχε την κεφαλιά που πέρασε μόλις άουτ. Που φτάσαμε όμως. Να γίνεται αλλαγή, γιατί η γκεμπελίστικη προπαγάνδα την επιβάλλει.

Ένα γήπεδο σκέφτηκε το ίδιο πράγμα με το που δέχτηκε την κίτρινη ο Μάτος. Ακόμη και οι παίκτες της ΑΕΚ με τον Μάνταλο να φεύγει πάνω στον βραζιλιάνο ένα λεπτό μετά για να πάρει την δεύτερη κίτρινη θεατρινίστικα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ρυθμό, με τον Καλογερόπουλο να είναι εμετικός. Επέβαλε τον κακό ρυθμό με τα πολλά σφυρίγματα, τις αργές σημειώσεις, τις και καλά παρατηρήσεις. Μιλάμε για αστειότητες που όσοι έχουν παίξει μπάλα γνωρίζουν.

Οι δύο φάσεις δεν έκατσαν στον ΠΑΟΚ και μετά κινδύνεψε με δεύτερο γκολ. Αυτό είναι το παιχνίδι και δεν μπορείς να πεις πολλά, απλά να ειρωνευτείς όσους μας έλεγαν χαλίφηδες.

Ο Καλογερόπουλος ήρθε στη Τούμπα για να μην αδικήσει κανέναν, αλλά σαφώς επηρεασμένος από τη περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Χάρισε κάρτες στο πρώτο ημίχρονο, έκοψε ρυθμό στο δεύτερο και όταν ο Χριστοδουλόπουλος παλεύει να βάλει τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τα χαζά που κάνει, δεν τον αποβάλει για την εκτός φάσης κλοτσιά στον Κίτσιου, ούτε για το ειρωνικό του χειροκρότημα. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερό του λάθος στο παιχνίδι.

Ο Καλογερόπουλος, δεν ήταν όμως πρωταγωνιστής. ευνοήθηκε από τον κακό ΠΑΟΚ που ήταν ξεχασμένος μεταξύ λουλουδοπόλεμου και σαμπάνιας. Και αν πιστεύει κανείς στην ομάδα πως πήρε ένα κύπελλο και τελείωσε, αυτό θα είναι και το διαβατήριό του για την αποχώρηση από αυτή.

Στα προπονητικά, ο Χιμένεθ που κοιμήθηκε με το τρικ του Ίβιτς με τον Μπίσεσβαρ στον τελικό, πήρε την εκδίκησή του με τον Γαλανόπουλο, τις παγίδες ψηλά και τις υπεραρυθμίες στις πλευρές για ένα εικοσάλεπτο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάθε μέρα αλλάζουν οι πρωταγωνιστές.

Στο άλλο παιχνίδι, περιμένω την ευχαριστήρια ανακοίνωση του Παναθηναϊκού στον Στυλιαρά, για τον μη καταλογισμό του καθαρού πέναλτι στον Σιώπη από τον Μολέδο και τη μη αποβολή του Βραζιλιάνου.

Απ ότι φαίνεται η κλάψα έχει αποτέλεσμα και θα πάμε στη Λεωφόρο έχοντας αντίπαλο τον Μολέδο και μία ομάδα ισόβαθμη με εμάς.

Ελπίζω να το δούμε κάπου γραμμένο αυτό, μην θαφτεί.

ΥΓ Εκείνοι που έκαναν την πρώτη διαρροή για το θέμα της χορηγίας της Λίγκας με τον Ιβάν, μπορούνε να πάρουν τη διαρροή τους και να την βάλουν εκεί που ξέρουν.

ΥΓ Ακόμη περιμένω την Νέα Δημοκρατία να διαψεύσει την εφημερίδα Παραπολιτικά, σύμφωνα με την οποία η συμφωνία Ιβάν – Μπόμπολα χάλασε με παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη. Ξέχωρα το ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, απορώ με το θράσος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των φίλων της, να πανηγυρίζουν που δεν θα γίνει μία συμφωνία που θα εξασφαλίσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Προφανώς ένα λουκέτο θα την ικανοποιούσε περισσότερο.

Ξεμείνανε στα μπουζούκια