MENU

Οριστική πρέπει να θεωρείται η συμφωνία του Παναθηναϊκού με την οικογένεια Βαρδινογιάννη προκειμένου να επιστρέψει μετά τις ακαδημίες και η πρώτη ομάδα στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας. Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει προκύψει εδώ και καιρό, ωστόσο πλέον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο και το μόνο που απομένει είναι πάρει επίσημη μορφή.

Το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, έχει έρθει αρκετά κοντά με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, που έχει παρακολουθήσει από κοντά τα τελευταία έξι παιχνίδια της ομάδας στο γήπεδο της Λεωφόρου. Μάλιστα, κατά σύμπτωση όλα τα παιχνίδια έχουν ολοκληρωθεί με νικηφόρο αποτέλεσμα για το τριφύλλι. Πρέπει, να σημειωθεί πως ο ίδιος ο ‘’καπετάνιος’’ δείχνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας το τελευταίο διάστημα και ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι η προσπάθεια που γίνεται έχει στηριχθεί σε δύο ανθρώπους που ο ίδιος θεωρεί δικά του παιδιά. Ο λόγος φυσικά, για τον προπονητή, Μαρίνο Ουζουνίδη και τον τεχνικό διευθυντή, Νίκο Λυμπερόπουλο οι οποίοι επι των ημερών του ανδρώθηκαν στον Παναθηναϊκό.

Ουσιαστικά, το μόνο ζήτημα που μένει να διευθετηθεί είναι το τι μέλλει γενέσθαι με το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί το οποίο η διοίκηση του Παναθηναϊκού αναζητεί τρόπο να αξιοποιήσει. Κι αυτός ήταν ο λόγος που επί εβδομάδες ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά το θέμα, μέχρι δηλαδή να κλείσει οριστικά τη συμφωνία για την Παιανία αλλά και παράλληλα να οδηγηθεί σε μια καλή λύση για το Κορωπι. Ένα προπονητικό κέντρο που ανήκει στον Παναθηναϊκό.

Σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα τα δεδομένα που υφίστανται αυτή τη στιγμή είναι δύο. Το πρώτο είναι η αξιοποίησή του από την Εθνική ομάδα, η οποία αυτή τη στιγμή προπονείται στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά και για το οποίο όλο και αυξάνονται οι φωνές που το χαρακτηρίζουν ακατάλληλο (μόλις προχθές το επανέλαβε ο Γιώργος Καραγκούνης). Μάλιστα για αυτό το ενδεχόμενο υπάρχουν ήδη συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το δεύτερο σενάριο, είναι η επινοικίασή του από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται πως η ‘’Ελαφρά Ταξιαρχία’’ βρίσκεται σε τροχιά ανόδου από την Φούτμπολ Λιγκ και έτσι σε περίπτωση που τελικά καταφέρει να εξασφαλίσει την παρουσία της την επόμενη σεζόν στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έχει και ανάγκη από ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο. Και μπορεί το συγκεκριμένο προπονητικό να είναι φτωχό για τον Παναθηναϊκό αλλά για μια ομάδα με μικρότερες ανάγκες και απαιτήσεις, το Κορωπί θεωρείται άρτιο και αναβαθμισμένο από τα έργα που έγιναν επί ημερών Αλαφούζου.

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα της συγκεκριμένη εξέλιξης δεν αποκλείεται το τριφύλλι να μετακομίσει άμεσα και να χρησιμοποιήσει το προπονητικό κέντρο της Παιανίας στα πλέι οφ. Κυριως τις ξενοδοχειακές του εγκαταστάσεις, για τις απαραίτητες διανυκτερεύσεις παραμονή των αγώνων. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει αμέσως μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου ώστε οι πρώτες προπονήσεις πριν την αναχώρηση για την προετοιμασία της επόμενης σεζόν να πραγματοποιηθούν εκεί.

Στην παρούσα φάση γίνονται με ταχύτατους ρυθμούς λίφτινγκ στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις αλλά και στα γήπεδα και τα οποία αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα. Τα έργα αυτά είναι απαραίτητα καθώς από την ημέρα που το τριφύλλι έπαψε να προπονείται εκεί, με εξαίρεση το βασικό γήπεδο, τα υπόλοιπα έπαψαν να συντηρούνται και έτσι δεν βρίσκονταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Το αγωνιστικό κέρδος που θα υπάρξει από την χρήση της Παιανίας θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς πρόκειται για εγκαταστάσεις που όμοιες της δεν διαθέτει καμία ομάδα στην Ελλάδα τόσο σε ό,τι αφορά στα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους αλλά και στις ξενοδοχειακές υποδομές. Δεν θα ήταν, μάλιστα, υπερβολή να ειπωθεί πως αποτελεί ένα εξαιρετικό προπονητικό κέντρο και με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Μία ακόμα πολύ σημαντική παράμετρος της συγκεκριμένης εξέλιξης είναι το οικονομικό όφελος που θα υπάρξει από την μετακόμιση του Παναθηναϊκού στην Παιανία καθώς όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως θα γίνει χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος, πέραν των εξόδων συντήρησης των εγκαταστάσεων που υπολογίζεται περίπου στις 50.000€ μηνιαίως. Παρότι οι οικονομικοί όροι δεν έχουν γίνει γνωστοί, η επινοικίαση από την πλευρά Βαρδινογιάννη θα έχει συμβολικό τίμημα και δε θα επιβαρύνει ουσιαστικά τον προϋπολογισμό του Παναθηναϊκού. Αυτό είναι κάτι που θα διευκρινιστεί όταν γίνει γνωστή και επίσημα η συμφωνία.

Παράλληλα όμως σε σχέση με το οικονομικό οφελος θα πρέπει να συνυπολογιστούν δυο δεδομένα: Α) Το κέρδος που θα προκύψει από την επινοικίασή του προπονητικού κέντρου στο Κορωπί. Β) Η ΠΑΕ θα γλιτώσει ένα σημαντικό ποσό που δαπανάται τώρα προκειμένου η ομάδα να μένει σε ξενοδοχεία πριν από τους αγώνες που γίνονται εντός του Λεκανοπεδίου.

Υπενθυμίζεται πως η κορδέλα στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας κόπηκε από τον Βαρδή Βαρδινογιάννη και τον τότε υφυπουργό Προεδρίας, Γιώργο Κατσιφάρα, στις 16 Δεκεμβρίου του 1981 ενώ η ομάδα προπονήθηκε εκεί για τελευταία φορά το 2013 καθώς στη συνέχεια έγινε η μετακόμιση στο αθλητικό κέντρο του στο Κορωπί.

Οριστικό: Επιστρέφει στην Παιανία ο Παναθηναϊκός!