MENU

Πρόκειται για τον άνθρωπο που έβαλε την υπογραφή του στην πρώτη μεγάλη μεταγραφή του Μάρκους Μπεργκ. Τον άνθρωπο που σφράγισε το πρώτο του βήμα εκτός Σουηδίας, την μεταγραφή του από την Γκέτεμποργκ στην Γκρόνιγκεν. Ο Χάκαν Μιλντ για τους οπαδούς της Γκέτεμποργκ αποτελεί ότι φιλοδοξεί να γίνει, και έχει πάρα πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει, ο Μάρκους Μπεργκ για εκείνους του Παναθηναϊκού. Ένας παίκτης – θρύλος, ένας παίκτης που έχει γράψει ορισμένες από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου.

Έχοντας «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ο Χάκαν Μιλντ, συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κλαμπ από το πόστο του τεχνικού διευθυντή και επί ημερών του, ο Σουηδός άσος του «τριφυλλιού» πήρε την πρώτη του μεταγραφή σε ένα πρωτάθλημα μεγαλύτερο και πιο αναγνωρισμένο από εκείνο της χώρας του, το ολλανδικό.

Σήμερα, ο Χάκαν Μιλντ εργάζεται για το σουηδικό ραδιόφωνο έχοντας ως κύριο αντικείμενο του ενδιαφέροντος του την Εθνική ομάδα. Από την Μαδέιρα όπου βρίσκεται προκειμένου να καλύψει τον φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Πορτογαλία, μίλησε στο SDNA για τον «Κινγκ Μάρκους» αναλύοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που τον έχουν χρίσει πλέον ηγέτη αλλά και τις αδυναμίες του.

«Είναι εξαιρετικός σκόρερ. Έχει πραγματικά εξαιρετική τεχνική και ίσως το μόνο στο θα μπορούσα να πω ότι υστερεί και δεν τον άφησε να παίξει στο απόλυτα κορυφαίο επίπεδο είναι ότι δεν είναι τόσο γρήγορος. Αυτό που θεωρώ ότι τον κάνει να ξεχωρίζει και του έχει επιτρέψει να παίξει και σε πολύ μεγάλα πρωταθλήματα είναι η ποδοσφαιρική του ευφυΐα. Είναι ένας φοβερά έξυπνος παίκτης και αυτό τον βοηθάει να ξεπεράσει το γεγονός ότι δεν είναι τόσο γρήγορος».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην μεταγραφή του στους «πράσινους», υποστηρίζοντας πως ήταν μία εξαιρετική επιλογή για εκείνον καθώς τον βοήθησε πολύ να βρει και πάλι τον καλό του εαυτό μετά από ένα δύσκολο διάστημα που πέρασε. «Ήταν εξαιρετική επιλογή για εκείνον να πάει στον Παναθηναϊκό. Θεωρώ πως χρειαζόταν να πάει σε μία ομάδα που να νιώσει ότι τον εμπιστεύονται και τον εκτιμούν. Το να παίξει κάποιος στη Γερμανία είναι πολύ δύσκολο, είναι ένα πολύ σκληρό πρωτάθλημα. Χρειαζόταν να αγωνιστεί μετά τη Γερμανία σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκό. Ήταν ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του και γι’ αυτό τα πηγαίνει τόσο καλά».

Βεβαίως ο Μιλντ γνωρίζει τον Μπεργκ όχι μόνο ως ποδοσφαιριστή αλλά και ως άνθρωπο και χαρακτήρα. Με βάση το δεύτερο στοιχείο ζητήσαμε να μάθουμε αν πιστεύει πως θα άφηνε την Ελλάδα και το «τριφύλλι» για μία μεταγραφή στην Κίνα ή την Αμερική. «Μιλάω ακόμα μαζί του και μπορώ να πω ότι δεν θα πήγαινε σε ένα πρωτάθλημα όπως το κινέζικο ή αυτό της Αμερικής. Ευχαριστιέται τόσο πολύ να παίζει για τον Παναθηναϊκό που δεν θα έφευγε από την ομάδα».

Ο κανονιέρης του Παναθηναϊκού, πάντως δεν διαπρέπει μόνο με την ελληνική ομάδα αλλά και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Έτσι ο Μιλντ ρωτήθηκε για το τι πραγματικά σημαίνει αυτή τη στιγμή ο Μπεργκ για την επίθεση των Σκανδιναβών με δεδομένη και την αποχώρηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς το περασμένο καλοκαίρι. «Φυσικά και είναι πολύ δύσκολο να καλύψει κάποιος το κενό που άφησε ο Ζλάταν όταν αποχώρησε από την Εθνική Σουηδίας το καλοκαίρι. Είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου και το να μπορέσει κάποιος να τον αντικαταστήσει δεν είναι καθόλου εύκολο. Αυτή την στιγμή, ωστόσο, είναι με διαφορά ο Νο. 1 επιθετικός στην ομάδα και πιστεύω ότι όσο παίζει τόσα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό αυξάνεται η αυτοπεποίθησή του και θα γίνεται όλο και καλύτερος. Μπορεί αυτή τη στιγμή το ομαδικό πνεύμα να ξεχωρίζει στην Εθνική ομάδα, όμως ο Μάρκους είναι φοβερά σημαντικός παίκτης για αυτήν».

Όσο για το αν βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του σχολίασε ότι «Ναι, έχει πλέον την κατάλληλη εμπειρία και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Κάνει μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του. Τον είχα δει όταν ακόμα ήταν 20 χρονών όταν έκανε πράγματα χωρίς να τα σκέφτεται πολύ. Σιγά σιγά ωρίμασε και πλέον είναι στη θέση που είναι. Είναι απολαυστικό να βλέπεις τον Μάρκους να παίζει αυτή τη στιγμή».

Μπορεί στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του στην Ελλάδα ο Μάρκους Μπεργκ να έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές σεζόν, όμως όσα βλέπουμε από εκείνον φέτος ίσως συνιστούν την πιο γεμάτη χρονιά της καριέρας του. «Χρειάζεται κάποιον επίσης έξυπνο παίκτη δίπλα του. Ο Μάρκους όπως είπα και προηγουμένως έχει το καλό στοιχείο ότι μόλις δει τον χώρο που χρειάζεται αμέσως θα πάρει την κατάλληλη θέση για να τον αξιοποιήσει. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει πολύ με το μυαλό του και έτσι χρειάζεται κάποιον που να κάνει το ίδιο αλλά και να μπορεί να του δώσει την μπάλα σωστά».

Χάκαν Μιλντ στο SDNA: «ΗΠΑ ή Κίνα; Δεν αφήνει τον Παναθηναϊκό ο Μπεργκ!»