MENU

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση για το Γουδή, η δυσπιστία εξαπλώθηκε σαν επιδημία. Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι ένα έργο ζωής για τον Παναθηναϊκό (όπως και για οποιονδήποτε ελληνικό σύλλογο) μπορεί να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς;

Κι όμως, η συγκεκριμένη κυβέρνηση, παρά τις όποιες διαφωνίες μπορεί να έχει κανείς σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, αποδεικνύει πως σκοπεύει να τρέξει το project. Δεν μοιάζει, τουλάχιστον επί του παρόντος, ως μία επικοινωνιακή κορώνα διότι αντιλαμβάνονται όλοι πως πλέον με τη διάσταση που παίρνει το θέμα, μόνο μπούμερανγκ μπορεί να γυρίσει αν δεν προχωρήσει η υπόθεση της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Τα δύο συγκεκριμένα έργα αποτελούν το έσχατο όπλο της κυβέρνησης να ανατρέψει την εικόνα που υπάρχει στην πλατιά μάζα. Για αυτό και θα εξαντλήσει όλα τα μέσα προκειμένου να φτάσει στον τελικό στόχο. Τα «μπετά» στο γήπεδο της ΑΕΚ να πέσουν ΑΜΕΣΑ και στο γήπεδο του Παναθηναϊκού πριν τις εκλογές του 2019.

Το Γουδή ως πιθανή τοποθεσία για το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού και τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας, όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Ήδη, το SDNA σας αποκάλυψε προ ωρών την εταιρία-κολοσσό με την οποία συζητά ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και πλέον είναι η στιγμή για να πληροφορηθεί το κοινό μια ακόμα σημαντική πτυχή του θέματος.

Τη συνάντηση, που έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και δείχνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει πάνω του τη συγκεκριμένη υπόθεση και βλέπει πολύ ζεστά την κατασκευή του πράσινου παλατιού.

Στο Μαξίμου η συνάντηση

Το Σάββατο, στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρη Μπαλτάκο. Το ραντεβού κράτησε για δύο ώρες και από τη χρονική έκταση και μόνο αντιλαμβάνεται κανείς πως στο τραπέζι έπεσαν όλες οι λεπτομέρειες.

Ο Πρωθυπουργός, ως παλιός θαμώνας της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, γνωρίζει καλά πως ο Παναθηναϊκός δε μπορεί να φιλοξενείται αιώνια στο συγκεκριμένο γήπεδο. Ανέλυσε το πλάνο της Ανάπλασης της Αθήνας που μπορεί να βρει κερδισμένους άπαντες. Τον Δήμο, τον Παναθηναϊκό, τους πολίτες και φυσικά τα κρατικά ταμεία και την εικόνα της κυβέρνησης.

Δεσμεύτηκε - όπως είχε αποκαλύψει ο Βασίλης Βέργης από την Παρασκευή - πως θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του προκειμένου το έργο να μην κολλήσει στα γνωστά γραφειοκρατικά γρανάζια. Εν ολίγοις, θα επιχειρήσει με Προεδρικό Διάταγμα να βάλει τέλος στις «φιλοδοξίες» των πολιτικών αντιπάλων αλλά και των «ευαίσθητων» με το περιβάλλον, να καθυστερήσουν τη διαδικασία κατασκευής γηπέδου με προσφυγές και παρελκυστικές τακτικές.

Μπορεί να συμβάλλει και οικονομικά η Πολιτεία

Ο Τσίπρας είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον της AEG, ωστόσο για το γήπεδο αποτελεί καθοριστικό παράγοντα η παρέμβαση της Alpha Bank που λειτουργεί ως ασπίδα, δεδομένου ότι θέλει να απεμπλακεί από το γιγάντιο πρόβλημα του Βοτανικού.

Ως εκ τούτου, θα λειτουργήσει ασφαλώς ευεργετικά η παρουσία ενός μεγάλου επενδυτή από το εξωτερικό, αλλά περισσότερο σημαντική είναι η βούληση του κράτους και της Alpha Bank.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μάλιστα, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συμβάλλει και με επιπλέον τρόπους ώστε να βάλει τη δική της σφραγίδα σε ένα έργο ιστορικής σημασίας για τον αθλητισμό και τον τόπο, γενικότερα.

Η Περιφέρεια Αττικής είχε εγκρίνει κονδύλι 7 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακαίνιση της Λεωφόρου, που φυσικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις «παγώνουν». Ταυτόχρονα όμως, από την Περιφέρεια είχε εγκριθεί ποσό 20 εκατομμυρίων για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Πολιτεία, εφόσον το σχέδιο τεθεί επί τάπητος με ρεαλιστικό τρόπο, είναι έτοιμη να βοηθήσει και τον Παναθηναϊκό. Και με ένα άκρως σημαντικό ποσό αλλά και με διαδικασία ένταξης του γηπέδου στο ΣΔΙΤ. Τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα…

Η συνάντηση Τσίπρα-Μπαλτάκου άνοιξε τον δρόμο για Γουδή!