MENU

Από χθες το βράδυ φίλοι μου έχει ξεκινήσει μια οργανωμένη προσπάθεια, από τα γνωστά παράκεντρα της εξυγίανσης να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα και να δοθεί στον κόσμο η εντύπωση ότι ο Παναθηναϊκός πάτησε τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι, ενώ η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Η σωστή ανάγνωση είναι ότι ο Θρύλος θριάμβευσε τακτικά στην προσπάθειά του να χάσει με όσο το δυνατόν μικρότερο σκορ για να εκθέσει τον Ουζουνίδη που ούτε αυτό, το κουρασμένο φάντασμα του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να διασύρει.

Γιατί αν δεν μπορείς να κερδίσεις 8-0 τους μαχητές του Βούζα οι οποίοι σε 90 λεπτά είχαν λιγότερα τελειώματα και από τον Μπόκολη, τότε δεν αξίζεις να λέγεσαι ομάδα. Απορώ πώς δεν έχει τεθεί ακόμα θέμα προπονητή στο «τριφύλλι».

Ευτυχώς η «ομάδα αλήθειας» του Ολυμπιακού έπιασε από νωρίς σήμερα δουλειά και έδωσε τα φώτα της στο παραπλανημένο κοινό. Ο δεύτερος τη τάξει πλέον διευθυντής τρολαρίσματος της ομάδας (μαντέψτε ποιος είναι ο πρώτος στο show) με το νέο του status συγκίνησε τους οπαδούς του Survivor καθώς τους θύμισε τον Μπο (βλέπει τον πρόεδρο όπως ο Μπο το μπέργκερ):

«Επειδή στο τέλος της ημέρας θα τρελαθούμε με κάποιους, ας ανακεφαλαιώσουμε: Ναι δεν είμαστε σε καλή στιγμή, αλλά ακόμα και στο κακό μας φεγγάρι και εξοντωμένοι από την κόπωση είμαστε με διαφορά πρώτοι στο πρωτάθλημα, συνεχίζουμε στο Κύπελλο και παίξαμε στους "16" του Europa. Και αποκλειστήκαμε από ομάδα με τετραπλάσιο μπάτζετ. Σωστά μέχρι εδώ;». Πολύ σωστά.

Όλοι άλλωστε ξέρουν ότι αν δεν ήταν η φιλανθρωπική οργάνωση στον πρώτο γύρο, οι πιθανότητες του Ολυμπιακού να είναι σήμερα πρώτος θα ήταν όσες και του γιου του Αλεξανδρή να νικήσει τον πατέρα του στο τάβλι αν το έπαθλο ήταν βανίλια - υποβρύχιο.

Όσο για τη διαφορά μπάτζετ αν ο πρόεδρος είχε κρατήσει Ιντέγε - Μιλιβόγεβιτς και είχε σπρώξει και ένα δεκαρικάκι μύρια για παίκτες, το μπάτζεττης Μπεσίκτας δεν θα ήταν καν διπλάσιο. Και στην τελική (όχι τη χθεσινή του Ολυμπιακού) όπως θα συμβούλευε και ο σοφός Σάββας: «Κάντε επενδύσεις να νικάτε και τα μπάτζετ».

Ο Κώστας-Τσέλσι συνέχισε να μαθαίνει μπαλίτσα τους «αντικειμενικούς»: «Ποιά άλλη ομάδα θα άντεχε να παίξει σε 78 μέρες 21 αγώνες; Καταλαβαίνετε το νούμερο; Όταν άλλοι παίζουν μια φορά την εβδομάδα εμείς παίζουμε αγώνα κάθε 3,7 μέρες! Κατανοητό κι αυτό;».

Αν βρεθεί τώρα κάποιος κακοπροαίρετος και πει «γιατί τότε δεν έπαιρνε 5-6 παίκτες ο πρόεδρος και να κράταγε και αυτούς που έδωσε για να ‘χει ο προπονητής τη δυνατότητα να ξεκουράζει τους παίκτες του;» σίγουρα θα είναι βαλτός, έμμισθο τρολ, ή προσκυνημένος του συστήματος που αμφισβητεί τις επενδύσεις του μεγάλου ευεργέτη. Τι να τον κάνεις τον Ιντέγε όταν έχεις τον Καρντόσο που βλέπει τη γωνία του τέρματος όπως ο Σπανοβαγγελοδημήτρης τον πρόεδρο στη «Σωφερίνα»;

Το πιο στενάχωρο σημείο του status ήταν το επόμενο: «Ναι χάσαμε στα ντέρμπι. Αλλά δυο λεπτά. Όταν νικήσαμε στα ντέρμπι 3-0 τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ και νικήσαμε και τον ΠΑΟΚ, δεν είδα να λένε ότι είμαστε Μπαρτσελόνα!». Ούτε ο ίδιος ο Κώστας-Τσέλσι δεν διαβάζει το «Γαύρο» πλέον.

Γιατί αν ανήκε στους 17 ορκισμένους αναγνώστες του θα ήξερε ότι η καλή εφημερίδα στο ματς με τον ΠΑΟΚ έγραφε ότι τους καπνούς στο Καραϊσκάκη τους έφερε ο αέρας απ’ το Καμπ Νου (είχε ματς εκείνη την ώρα ο Ολυμπιακός Β’) και ότι το παιχνίδι του Μποτία είναι σαν τον ιππόδρομο του «κυρίου Αυγολέμονου». Μόνο για αρχόντους.

Το Νο2 της επικοινωνίας του Ολυμπιακού φίλοι μου, εκτός από την ερμηνεία της αγωνιστικής εικόνας του Θρύλου έπεσε μέσα και στις προβλέψεις του για τις αντιδράσεις του κόσμου:

«Για να μην έχετε αγωνία γιουσουφάκια, ο κόσμος μας, τώρα στα δύσκολα θα βάλει πλάτη, όσο και να τον δηλητηριάζετε και θα μας στηρίξει». Δεν πρόλαβε να το γράψει ο Κώστας-Τσέλσι και σε κλάσματα δευτερολέπτου επιβεβαιώθηκε.

Κάτω από την είδηση στο Facebook του «Γαύρου» τα μηνύματα στήριξης των οπαδών του Ολυμπιακού ήταν εκατοντάδες. Όπως αυτά:

«Ο Κόσμος από λόγια έχει χορτάσει τον έχετε κουράσει. Άστε τα λόγια και τους ισολογισμούς δεν μας ενδιαφέρουν εμείς θέλουμε να βλέπουμε μπάλα, διώχτε την σαβούρα που μαζέψατε Καραπαπά και πάρτε παιχταράδες και προπονητή το τζάμπα πέθανε.. !!».

«Καλό είναι να αρχίσουν οι πράξεις κ να σταματήσετε τα λόγια...γιατί όταν λέτε ο πρόεδρος έχει όραμα την Ευρώπη δεν πουλάς Γενάρη μήνα 2 από τους καλύτερους σου παίχτες!!!!!»

«Συνεχίστε να δίνετε σανό...έτσι θα πάει μπροστά η ομάδα».

«Καραπαπά από λόγια είμαστε χορτάτοι !!! Εγώ με τα λόγια σου κάνω παππάδες...!!! Έργα δεν βλέπω !!! Ξεγυμνώσατε την ομάδα. Την κάνατε παιδική χαρά!!!». Για πολλοστή φορά έπεσε μέσα ο Κώστας-Τσέλσι.

Ο κόσμος δείχνει αποφασισμένος να στηρίξει το οικοδόμημα του προέδρου πιο πολύ απ’ ότι ο Τσανγκ την Ελισάβετ στο συμβούλιο του νησιού.

Ήταν μάλιστα τέτοιας έκτασης η αποδοχή των θέσεων του σπουδαίου επικοινωνιολόγου που λίγο μετά τα μηνύματα αγάπης που δέχθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, απασφάλισε: "Λοιπόν, αυγουλάκια του Αλαφουζέικου να πάτε να γράψετε στο SDNA και στα άλλα sites που βγάζετε μεροκάματο. Εδώ ρε βλάκες μη γράφετε, θα τα σβήνω και θα σας μπλοκάρω και μετά δε θα μπορείτε να λέτε τις μαλακίες σας. Ναι βρίζω. Είμαι ΛΙΜΑΝΙΣΙΟΣ και σε όποιον αρέσει". Ο Κιμ χειροκρότησε και κάλεσε τον Κώστα στην Βόρειο Κορέα να συζητήσουν για τη δημοκρατία και τις επιπτώσεις που έχει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Και αν δεν το καταλάβατε ακόμα ο υποδιευθυντής επικοινωνίας το ξαναλέει:

«Τα καλύτερα θα έρθουν μετά την καθιερωμένη φιέστα. Και αν νομίζετε ότι οι διαιτητές και οι κομάντος στο πλάι θα μας σταματήσουν του χρόνου είστε γελασμένοι. Το 2010 πιστεύατε ότι θα καταστρέψετε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και θα τον ρίξετε στα πέτρινα χρόνια! Εμφανίστηκε ένας άνθρωπος που είναι στα αποδυτήρια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ από παιδάκι και σας συνέτριψε τα σχέδια! Και τώρα αφού θα τον δείτε πικραμένοι να σηκώνει το 7ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ». Αυτό είναι είδηση.

Η απόφαση να σηκώσει πρώτος το έβδομο πρωτάθλημα ο άνθρωπος που εδραίωσε την αυτοκρατορία του Ολυμπιακού, είναι και σωστή και αξιέπαινη. Την άξιζε μια τέτοια επιβράβευση ο Γιώργος ο Γκιρτζίκης.

Οι επικές απαντήσεις των Ολυμπιακών και η πρόσκληση του Κιμ Γιουνγκ στον «Τσέλσι 7»