MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, Novasports 3
Βέροια
ΒΕΡΟΙΑ
4 0
Κέρκυρα
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Για την ουραγό ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς, η οποία αγνοούσε τη χαρά της νίκης από τις 14 Ιανουαρίου και το 2-0 απέναντι στον Λεβαδειακό, το σημερινό ματς ήταν πραγματικός «τελικός» προκειμένου να φτάσει στους 16 πόντους, όσους έχει και ο προτελευταίος Ηρακλής, και να αυξήσει τις πιθανότητές της να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία. Προερχόμενοι από δύο σημαντικα τρίποντα κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη, οι «Φαίακες» του Μιχάλη Γρηγορίου ταξίδεψαν στην Ημαθία χωρίς άγχος, με στόχο να φύγουν με βαθμό ή βαθμούς, προκειμένου να έρθει ακόμα πιο κοντά η... μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, με τον ορεξάτο Μίλος Στόιτσεφ να ταλαιπωρεί τον προσωπικό του αντίπαλο, Ζορντάο Ντιόγκο, από τη δεξιά πλευρά και άνοιξαν το σκορ στο 25ο λεπτό, όταν ο Μαυροβούνιος μεσοεπιθετικός «βρήκε» τον Σωτήρη Μπαλάφα μέσα στην αντίπαλη περιοχή με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και ο έμπειρος μεσοαμυντικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φώτη Κουτζαβασίλη με ψύχραιμο δεξί πλασέ.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου αντικατέστησε τον «κιτρινισμένο» Πολ Κεϊτά, ο οποίος μάλιστα αποχώρησε εκνευρισμένος από τον αγωνιστικό χώρο, με τον Βιέρα Ελόνγκ Ντουαλά λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου. Το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ράτκο Ντόστανιτς να κάνει αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα στην ανάπαυλα, καθώς ο Τζόναθαν Λόπεθ δεν μπορούσε να συνεχίσει και τη θέση του πήρε ο Γιώργος Καντιμοίρης.

Με τον Τζέφρεϊ Σαρπόνγκ να οργανώνει άριστα το παιχνίδι της Βέροιας στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 63', με προβολή του Στόιτσεφ μετά από κάθετη πάσα του Γκανέζου μέσου. Τα πάντα τελείωσαν ουσιαστικά πέντε λεπτά αργότερα, όταν και πάλι ο Σαρπόνγκ βρήκε τον Παντελή Καπετάνο μέσα στην αντίπαλη περιοχή και ο πρώην διεθνής επιθετικός «έγραψε» το 3-0.

O ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά στο τελευταίο 20λεπτο, με τον Καντιμοίρη να επεμβαίνει αποτελεσματικά στο κοντινό σουτ του Ντένις Επστάιν στο 87' και τον Κουτζαβασίλη να σταματάει το βολέ του Τιανί Μπελαΐντ ένα λεπτό αργότερα, αλλά την Βέροια να καταφέρνει να σημειώσει και ένα τέταρτο γκολ στο 89' με τον 33χρονο αρχηγό της, Σιρίλ Καλί, προ κενής εστίας μετά από δυνατό σουτ του Τόνι Κάλβο στο αριστερό δοκάρι της Κέρκυρας.

Απόλυτα δίκαιη νίκη με το ευρύ 4-0 για την Βασίλισσα του Βορρά στην αναμφισβήτητα κορυφαία φετινή της εμφάνιση, με μπροστάρηδες τους Στόιτσεφ, Σαρπόνγκ και Σισοκό, δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί των ποδοσφαιριστών της με τον Σέρβο τεχνικό Ράτκο Ντόστανιτς στον πάγκο μετά το 3-0, ανώδυνη βαθμολογικά αλλά σαφώς βαριά ήττα για τους Επτανήσιους, οι οποίοι μετά από αρκετό καιρό απογοήτευσαν με την απόδοσή τους, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Βέροια (Ντόστανιτς): Λόπεθ (46' Καντιμοίρης), Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Σισοκό, Τόμας (64' Σουλέ), Καλί, Λινάρδος, Στόιτσεφ (71' Μπελαΐντ), Τόνι Κάλβο, Καπετάνος, Σαρπόνγκ

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κεϊτά (33' Ντουαλά), Ντιμιτρόφσκι, Γκομές, Σπίνουλας (65' Ονίλο), Επστάιν, Κέβιν (46' Παμλίδης), Ντιόγκο, Τουράμ, Νίκιτς, Αντιλέχου

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Σύνδεσμος Πειραιά)

Βέροια - Κέρκυρα 4-0