MENU

Το γηπεδικό βασανίζει εδώ και πολλά χρόνια τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να μην έχουν καταφέρει ακόμη να έχουν ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό γήπεδο αντάξιο της ιστορίας του. Όλα αυτά τα χρόνια -εκτός από την Λεωφόρο- «έπαιξαν» πολλές περιοχές για την κατασκευή του νέου γηπέδου, με εκείνη του Βοτανικού να είναι και η πιο πρόσφατη αλλά τελικά το έργο έμεινε στις μακέτες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal» Τσίπρας και Καμίνης θα έχουν το απόγευμα συνάντηση από την οποία θα ανακοινωθεί η έναρξη του σχεδίου ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης, η οποία και θα περιλαμβάνει το γκρέμισμα της Λεωφόρου και νέο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό στο Γουδή!

Το Γουδή ήταν μία από τις προτεινόμενες λύσεις στον Παναθηναϊκό το 2004 από τον τότε υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, (σ.σ. η δεύτερη ήταν το Ελληνικό) και αφορούσε την κατασκευή γηπέδου 32.000 θέσεων σε δύο πιθανές περιοχές: H πρώτη βρισκόταν από την πλευρά των στρατιωτικών νοσοκομείων και η δεύτερη ακριβώς απέναντι, δίπλα από το γήπεδο μπάντμιντον.

Διαβάστε εδώ την πρόταση και όσα είχαν συμβεί το 2004 για να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή

Από την κυβέρνηση, λοιπόν, έχει συζητηθεί διεξοδικά το θέμα με όλες τις παραμέτρους και η έκταση που θα δοθεί στον Παναθηναϊκό είναι εκείνη που βρίσκεται πίσω από το νοσοκομείο της Αεροπορίας. Το σχέδιο περιλαμβάνει την κατεδάφιση της Λεωφόρου, εφόσον κατασκευαστεί το νέο γήπεδο ενώ μετά την κατεδάφιση του «Απόστολος Νικολαϊδης» θα υπάρξει ένας ενιαίος χώρος πρασίνου από τον Λυκαβηττό μέχρι και τα προσφυγικά.

Αυτός είναι ο χώρος που θα δοθεί στον Παναθηναϊκό

Άμεση λύση και για την ΑΕΚ

Δεν είναι, όμως, μόνο με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην ατζέντα της κυβέρνησης. Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες τα όσα στη Νέα Φιλαδέλφεια με τις παλινωδίες του Δημάρχου, Άρη Βασιλόπουλου, για το γήπεδο της ΑΕΚ έχουν απασχολήσει έντονα το Μέγαρο Μαξίμου.

Έτσι, στην κυβέρνηση σκοπεύουν άμεσα να δώσουν λύση και σ΄ αυτό το θέμα και μάλιστα εντός του μήνα, προκειμένου η ΑΕΚ να πάρει την οικοδομική άδεια και να ξεκινήσει τα έργα για την ανέγερση της «Αγιά-Σοφιάς».

Στο Γουδή το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού!