MENU

Οι φίλοι της ΑΕΚ είχαν στείλει αρχικά εξώδικο στον Δήμο σχετικά με το θέμα των υψομέτρων για την κατασκευή της «Αγιά – Σοφιάς», καλώντας τον με αυτόν τον τρόπο να προχωρήσει σε υπογραφές και να πάρει το έργο της κατασκευής του γηπέδου το τελικό «πράσινο φως».

Οι οπαδοί της ΑΕΚ όμως δεν μείνανε μόνο εκεί, καθώς το πρωί της Τρίτης βρέθηκαν σε εισαγγελέα στην Ευελπίδων μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών «Άλλη Εντελώς Κατάσταση» για να καταθέσουν μηνύσεις εις βάρος του Δημάρχου, Άρη Βασιλόπουλου και των υπαλλήλων του.

Οι φίλοι της ΑΕΚ μαζί με τον δικηγόρο τους κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον του Άρη Βασιλόπουλου για ηθική αυτουργία στην καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα της κατασκευής της «Αγιά – Σοφιάς», εναντίον της διευθύντριας των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, Ελένης Σγουράκη για παραβίαση καθήκοντος, αλλά και εις βάρος του αντιδημάρχου Θεόδωρου Μανωλεδάκη, επίσης για ηθική αυτουργία.

Στη μήνυσή τους τα δέκα μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών επικαλούνται ότι οι συγκεκριμένοι με την παράλειψή τους να υπογράψουν την υψομετρική μελέτη προκαλούν περιουσιακή και ηθική βλάβη στο Κράτος, στη Δικέφαλος ΑΕ και στην ΑΕΚ, καθώς και στους φίλους της ομάδας και στα προσφυγικά σωματεία.

Πιο συγκεκριμένα στη μήνυσή τους αναφέρουν: «Είμαστε απόγονοι των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους και παρά τις επώδυνες απώλειες προσώπων και περιουσιών προσπάθησαν μέσα από την προσφυγιά να δημιουργήσουν μια νέα ζωή. Η μεγάλη μας πλειονότητα ενώθηκε γύρω από ένα σύλλογο, την ΑΕΚ που αποτέλεσε ένα σύμβολο της κοινής καταγωγής και της νέας πορείας. Το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε τόπος συνάντησης για τους πρόσφυγες και η μοναδική τους ανάπαυλα από τη βιοπάλη».

Στη συνέχεια κάνουν λόγο για το ιστορικό της υπόθεσης, από την κατεδάφιση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι τον νέο νόμο, καταδεικνύοντας τη Δημοτική Αρχή ως τη μόνη υπεύθυνη για τη μη έκδοση της άδειας.

Επίσης επικαλούνται όλη τη νομοθεσία και τον νέο Οικοδομικό Κανονισμό που προβλέπει την πλήρη αρμοδιότητα του Δήμου για την υψομετρική μελέτη σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 7 του άρθρου 15 του Ν. 4067/2012 (Νέος Οικοδομικός Κανονισμός) αλλά και το ότι η υψομετρική αποτύπωση αποτελεί προαπαιτούμενο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Παράλληλα, τη μήνυση συνοδεύουν όλα τα έγγραφα με τους σχετικούς νόμους, την ανταλλαγή εγγράφων με το Δήμο και τα έγγραφα της υποβολής της υψομετρικής μελέτης.

Κατατέθηκαν οι μηνύσεις των οπαδών της ΑΕΚ κατά του Δήμου