MENU

Η τρομακτική επιτυχία του Survivor φίλοι μου, το οποίο καθημερινά κάνει νούμερα μεγαλύτερα και απ’ την ηλικία του Σάββα δεν είναι τυχαία. Η ίντριγκα, το σασπένς, η εναλλαγή συναισθημάτων και κυρίως το όμορφο θέαμα από τον εξωτικό Άγιο Δομίνικο, ξυπνάνε στον Έλληνα θύμησες από το ωραιότερο πρωτάθλημα του κόσμου. Τη Superleague.

Κάθε φορά που βλέπει ο τηλεθεατής αγώνα των μαχητών με τους διάσημους σε περιγραφή Τανιμανίδη είναι σαν να βλέπει σε επανάληψη το Πλατανιάς-Βέροια στα Περιβόλια σε περιγραφή Βασίλη Τσιάρτα και σχόλιο Χουζούρη. Αυτή ήταν και η αφορμή για το σημερινό θέμα. Επειδή η σχέση Survivor-Superleague είναι πιο στενή και από τη σχέση του Ρινάλντι με το γκολ είπα να προβώ στο απονενοημένο διάβημα. Και να αποκαλύψω ποιοι ποδοσφαιριστές και παράγοντες του ελληνικού πρωταθλήματος (και του αθλητισμού γενικότερα) θα μπορούσαν να είναι 10 παίκτες του Survivor.

Κοκκινάκης-Μπάγεβιτς

Έχει μια έκρηξη συναισθημάτων διαρκώς στο πρόσωπό του. Είτε κλαίει, είτε γελάει, είτε είναι χαρούμενος, είτε λυπημένος, δεν αλλάζει ποτέ έκφραση. Είναι πιο εύκολο να βγάλει ο Τσανγκ γένια παρά να τον δεις να σκάει χαμόγελο ή να σηκώνει φρύδι. Μόνο στον καυγά της Κυριακής τον φοβηθήκαμε λίγο. Ήταν έτοιμος να πιάσει τον Γιαννάκη Οκκά των μαχητών που λέει ότι «η Λάουραν έχειν έναν κ@λον να» από το πέτο και να του πει: «Τι τέλετε κύριε;».

Λάουρα Νάργες-Κουτρουμπής

Είναι συμπαθητική, το παλεύει, αλλά στις δοκιμασίες αν κάποια στιγμή το έπαθλο είναι φρέσκο γάλα δεν θα το πιεί ποτέ. Μέχρι να τερματίσει θα ‘χει λήξει. Θυμίζει Κουτρουμπή στη σπιρτάδα και τις σωστές τοποθετήσεις, ειδικά όταν γίνεται πάσα στην πλάτη της άμυνας σε ανοιχτό γήπεδο. Και οι δυο βρίσκονται τουλάχιστον έξι μέτρα πίσω απ’ τον αντίπαλο (για να μελετούν τις κινήσεις του). Στα συν της ότι σε 3 παιχνίδια έκανε ανατροπή που θα τη ζήλευε και ο Γιάννης Κομπότης (του έχει επιβληθεί απαγόρευση ενασχόλησης με καρύδες και Άγιο Δομίνικο).

Σπαλιάρας-Φορναρόλι

Ως κυνηγοί έχουν στο ενεργητικό τους τον ίδιο αριθμό θηλυκών θηραμάτων (Ο Σπαλιάρας 4000 γυναίκες και ο Φορναρόλι 4000 μπεκάτσες). Και οι δυο διαθέτουν το φονικό ένστικτο του Γκουσγκούνη, αλλά έχουν ένα μείον. Τραυματίζονται με την ίδια συχνότητα που βγάζει ανακοινώσεις ο Πανόπουλος. Στα υπέρ του μακελάρη του γυναικείου φύλου και το γεγονός ότι παίρνει στροφές και δεν τον τρολάρεις εύκολα. Αν του κάνεις τεστ iq θα ξεκινήσει το επόμενο Survivor με -3 βαθμούς και 2 δοκιμασίες κεκλεισμένων των τσάκρων του.

Ειρήνη Παπαδοπούλου-Ζουρπένκο

Αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό (την έχουν πάει αίμα οι καρύδες) σε ένα μήνα ή θα έχει εξαϋλωθεί ή θα ‘χει γίνει σαν τον Στάθη Ψάλτη στα «Καμάκια» που ήθελε 5 κιλά δανεικά απ’ τον Κώστα-Τσέλσι για να αρχίσει να τον μετράει η ζυγαριά (δεν βγάζει αρνητικά κιλά). Διαθέτει την πλαστικότητα και τις κινήσεις του σπουδαίου Ανατόλι και κυρίως την ευστοχία του από μέση και κοντινή απόσταση (Όταν ξυπνάει το πρωί του φέρνει και λίγο στη φάτσα).

Μπο-Αλμέιδα

Αν τον ρωτήσουν τι προτιμάει: 100.000 ευρώ ή 100.000 χάμπουργκερ δεν θα το σκεφτεί καθόλου. Είναι αργός, αλλά αρχοντικός με μπάκα δουλεμένη στην προπόνηση στη Μιχαλακοπούλου (στα βρώμικα) και έχει στον Άγιο Δομίνικο τις ίδιες συμμετοχές που έχει και ο Αλμέιδα στο ΟΑΚΑ. Μέχρι να τερματίσει στη δοκιμασία, ολοκληρώνει πρόταση ο Τσιάρτας και λήγει παιχνίδι στη Λιβαδειά ο Βοσκάκης.

Χούτος-Ρινάλντι

Είναι φιλότιμος, τρέχει, το παλεύει, αλλά έχει καταφέρει να χάσει παιχνίδι μέχρι και απ’ τον μάνατζερ ράγκμπι που την τελευταία φορά που κέρδισε ματς είχε σκοράρει ο Κλάους. Μέχρι να φτάσει στο τελευταίο κομμάτι της δοκιμασίας τα κάνει όλα σχεδόν τέλεια. Μετά είναι λες και έχει τον Γιάννη Ματζουράκη δίπλα του να του ρίχνει ριπές χνώτου για να τον αποσυντονίζει. Πιο εύκολο είναι να πετύχει χατ τρικ ο Ρινάλντι, παρά να βρει τρύπα με τη μία η Πόρσε.

Αγγελόπουλος- Γιώργος Σαμαράς

Τον θέλει ο μισός γυναικείος πληθυσμός (ό,τι περίσσεψε από Μποτία και Τατσόπουλο). Είναι παικταράς, με αρχηγικές τάσεις, δεν φοβάται να αναλάβει ευθύνες όταν η μπάλα καίει, αλλά τα κυκλώματα του Χανταμπάκη τον έριξαν στον Ολυμπιακό Βόλου του Μπέου όπως τον Σαμαρά στην Οκλαχόμα Σίτι Ράγιο που δεν ξέρεις αν είναι ομάδα ή στίχος από τραγούδι του Μητσιά. Αν και θεωρείται φαβορί, οι πιθανότητες να είναι ο νικητής του Survivor είναι οι ίδιες που έχει και η Κατερίνα Καινούργιου να τα ξαναβρεί με τον Σαμαρά ή με την τρέσα της.

Χανταμπάκης-Νέρι Καστίγιο

Είναι ομολογουμένως ατρόμητος, αν σκεφτεί κανείς ότι τα ‘χει βάλει τρεις φορές με τον Σπαλιάρα ενώ ξέρει ότι το βράδυ τον έχει σε απόσταση αναπνοής πίσω του και μάλιστα αναψοκοκκινισμένο επειδή βρίσκεται σε μηνιαίο πρόγραμμα στέρησης σουσέλ. Έχει στήσει τα παρεάκια του όπως ο Νέρι με Ριβάλντο και Ζιοβάνι και θάβει ασύστολα μαχητές και παλικάρια, μέχρι να βγει στον τάκο και να τον περιλάβουν οι 4.000 του Σπαλιάρα και τα 4.000.000 του Αγγελόπουλου. Μόνο με τα τηλεφωνήματα που θα γίνουν εκείνη τη μέρα στον ΣΚΑΪ από αφιονισμένες γκρούπις, φέρνει Κριστιάνο και Ντιόγκο ο Αλαφούζος (για να ‘χει παρέα στου Βέρτη ο Ζέκα).

Πάνος, μάνατζερ ράγκμπι-Σιόβας

Οι κακές γλώσσες λένε ότι παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα και στη συνέχεια πηγαίνει και τα ξερνάει όλα στον Επαμεινώνδα Κάκαλο, προκειμένου να τύχει της ευμένειας του. Είναι αισχρές συκοφαντίες. Απλώς όπως και ο Σιόβας νιώθει την ανάγκη να υπερασπιστεί τους δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι για να τον ευχαριστήσουν τον έστειλαν δανεικό στη Λεγανές για να μαζέψει εμπειρίες (μετά από 4 χρόνια, έμαθε τι είναι πέναλτι) και να γυρίσει στους διάσημους του Πειραιά, να μεγαλουργήσει. Άλλο ένα κοινό στοιχείο των δυο είναι η γνώση τους για το άθλημα που υπηρετούν. Όσο ράγκμπι ξέρει ο Πάνος, άλλο τόσο ποδόσφαιρο ξέρει και ο Σιόβας (δίπλα στον Ντα Κόστα ξέχασε και αυτό που ήξερε).

Τσανγκ-Σανγκ Πινκ

Ο πρώτος δηλώνει Σαλονικιός Κινέζος και ο δεύτερος μπασκετμπολίστας Κινέζος (σπάνια είδη αμφότερα). Το πάθος, η αυταπάρνηση και η θέληση του Τσανγκ να σουτάρει την Ελισάβετ απ’ το παιχνίδι, απ’ την Ελλάδα και από τον πλανήτη γενικότερα θα ανάγκαζαν μέχρι και τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου να υποκλιθεί σε αυτό το γκραγκινιολικό, χιτσκοκικό πισώπλατο μαχαίρωμα, που θα ‘κανε πολύ περήφανο τον μάνατζερ ράγκμπι. Χρησιμοποιώντας την αφαιρετική μέθοδο βλέπει κανείς ότι στις βολές ο Τσανγκ θυμίζει κάτι ανάμεσα σε Σανγκ Πινγκ κάτω απ’ το καλάθι και Νικ Καλάθη έξω απ’ τα 6.75. Σύμφωνα με τον Γέροντα Παίσιο «Τη μέρα που θα ευστοχήσει σε δυο βολές ο Τσανγκ θα γελάσει ο Κοκκινάκης και θα δώσει το Ok για το γήπεδο της ΑΕΚ ο Βασιλόπουλος».

Οι 10 ποδοσφαιριστές της Superleague που «μπαίνουν» στο Survivor!