MENU

Το θέμα της εξεύρεσης του νέου του Τεχνικού Διευθυντή του ΠΑΟΚ είναι ένα από τα φλέγοντα ζητήματα για τον σχεδιασμό της ομάδας της επόμενης ημέρας και σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA που προέρχονται από την Ρωσία, ένας από τους βασικούς υποψήφιους για την κατάληψη της θέσης είναι ο Ρώσος Ιγκόρ Κορνέεφ, ο οποίος αποτελεί μία από τις αδυναμίες του Ιβάν Σαββίδη.

Το βιογραφικό του 48χρονου παλιού Ρώσου διεθνή επιθετικού είναι όντως εντυπωσιακό, αφού συγκεντρώνει πολλά από τα προαπαιτούμενα στοιχεία για την κατάληψη της θέσης. Διαθέτει έντονες ποδοσφαιρικές παραστάσεις, αφού ως παίκτης πέρασε από πολύ μεγάλες ομάδες (ένας από τους πρώτους Ρώσους που έκανε τόσο ηχηρή καριέρα στο εξωτερικό), όπως η Μπαρτσελόνα και η Φέγενορντ, ενώ από την στιγμή που σταμάτησε το ποδόσφαιρο, έχει θητεύσει σε διάφορα ποδοσφαιρικά πόστα, που τον βοήθησαν να κατανοήσει το ποδόσφαιρο σε βάθος.

Από το 2004 ως το 2006 δούλεψε στις ακαδημίες της Φέγενορντ, τα επόμενα τέσσερα χρόνια θήτευσε στο «σχολείο» που λέγεται Γκους Χίντινκ αφού ήταν το δεξί του χέρι (βοηθός προπονητή) στην Εθνική Ρωσίας, ενώ από το 2010 ως το 2012 ήταν ο αθλητικός διευθυντής στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, βάζοντας την σφραγίδα του σε αρκετές ηχηρές μεταγραφές που έκαναν αίσθηση. Τον τελευταίο χρόνο δούλεψε ως αθλητικός σύμβουλος στην τσεχική Σλάβια Πράγας στην οποία είχε μεσολαβητικό ρόλο στην έλευση Ρώσων επενδυτών, ενώ η τρέχουσα ενασχόληση του είναι αναλυτής για διάφορα ρωσικά Μ.Μ.Ε.

Ο κοσμογυρισμένος Κορνέεφ που μιλάει τέσσερις γλώσσες (ρωσικά, αγγλικά, ισπανικά, ολλανδικά), είναι ένας από τους πλέον δικτυωμένους Ρώσους ποδοσφαιρανθρώπους αυτή την στιγμή με πολύ σημαντικές γνωριμίες σε ενεργές αγορές (Ισπανία, Ολλανδία) που παραδοσιακά αρέσουν στον ΠΑΟΚ, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξη του, έχει δηλώσει πως στο μέλλον θέλει να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά σε οργανωτικό πόστο μιας ομάδας που θα του δώσει την ευκαιρία να την χτίσει, όπως ο ίδιος επιθυμεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA που προέρχονται από την Ρωσία, ο ΠΑΟΚ έχει διερευνήσει τις προθέσεις του Κορνέεφ, που είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον του Δικεφάλου του Βορρά, αφού είναι μία από τις λύσεις που προκρίνει ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος θα μπορεί και λόγω γλώσσας να έχει άμεση επικοινωνία μαζί του, ενώ φέρεται να εκτιμά πολύ τα προσόντα του Κορνέεφ. Ο Ρώσος δεν είναι ο μόνος στην λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων Τεχνικών Διευθυντών και αν υπάρχει κάτι που δεν τον καθιστά αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο πρότερος βίος του ΠΑΟΚ με τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ, ο οποίος άργησε πολύ να μπει στην ελληνική λογική (αν μπήκε ποτέ), κάτι που γεννά προβληματισμούς για την προσαρμοστικότητα του Κορνέεφ, ο οποίος βέβαια ναι μεν προέρχεται από την ίδια σχολή, αλλά δηλώνει πολίτης του κόσμου έχοντας ζήσει για πολλά χρόνια σε Βαρκελώνη και Ρότερνταμ.

Οι προσεχείς εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για την επιλογή του νέου τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, ενώ τις προσεχείς ημέρες υπάρχει προγραμματισμένο ταξίδι του Προέδρου της ΠΑΕ, Ιάκωβου Αγγελίδη στο εξωτερικό πιθανότατα για να συναντηθεί ο ίδιος με υποψήφιο / -ιους για την κατάληψη της θέσης. Όποια κι αν είναι η τελική απόφαση, το όνομα του Κορνέεφ είναι ψηλά στην λίστα του ΠΑΟΚ, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται σε φάση αναμονής, αφού ο ΠΑΟΚ εξετάζει εξονυχιστικά όλα τα βιογραφικά των υποψηφίων, ενώ ο Κορνέεφ (αν και σε γενικές γραμμές είναι πολύ δημοσιογραφικός, σε τηλεφωνική απόπειρα του SDNA να διερευνήσει τις προθέσεις του, έκλεισε απότομα το τηλέφωνο δύο φορές, όταν άκουσε την λέξη Ελλάδα) περιμένει να δει αν τελικά θα είναι ο εκλεκτός για την κατάληψη της θέσης.

Ψάχνεται με Κορνέεφ!