MENU

Είναι ένας άνθρωπος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους, άσχετα αν αυτό δεν βολεύει κάποιους. Ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο σε συνέντευξη του σε ισπανική ιστοσελίδα δεν δίστασε να ευχαριστήσει δημόσια τον νυν τεχνικό της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ τον οποίο είχε προπονητή στις ακαδημίες της Σεβίλλης: «Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τον Χουάντε Ράμος, με αυτόν έκανα ντεμπούτο τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Europa League. Αυτός μου άνοιξε την πόρτα για τον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Στον Μανόλο Χιμένεθ όμως, οφείλω τα πάντα κυρίως γιατί αυτός με ανέθρεψε στην ομάδα νέων. Ήταν το πιο δύσκολο σημείο της καριέρας μου, αλλά και εκεί που έμαθα τα περισσότερα. Στην ομάδα νέων παίζεις απέναντι σε άντρες και ο Χιμένεθ ήταν αυτός που μου δίδαξε τα πάντα και χαρακτήρισε το αγωνιστικό μου στιλ. Ήμουν τυχερός που αργότερα τον είχα και στην πρώτη ομάδα και περάσαμε μαζί κάποιες σεζόν».

Ο Ισπανός αμυντικός του ΠΑΟΚ, ο οποίος διηγείται και μία ιστορία από κάθε ομάδα που πέρασε, διηγείται ένα περιστατικό για μία ομάδα που τελικά δεν έμελλε να γνωρίσει από κοντά: «Θυμάμαι μία ομάδα την Μονακό. Τότε έπαιζε στο Champions League και το ενδιαφέρον της για μένα ήταν πολύ έντονο.

Εγώ τότε ήμουν νεαρός, έπαιζα στην Σεβίκλη και η αλήθεια είναι πως δεν είχα σκέψεις για άλλη ομάδα. Η προοπτική της Σεβίλλης με είχε παρασύρει. Ήμουν στο σπίτι μου, ήμουν πολύ νεαρός. Ξέρω ότι η Μονακό θα ήταν μία καταπληκτική ευκαιρία, αλλά δεν ξέρω τι θα γινόταν αν είχα πάει. Τότε, πίστευα ότι η καλύτερη επιλογή ήταν να μείνω στην Σεβίλλη».

Τέλος, ο Κρέσπο αναφέρεται και στην θητεία του στον ΠΑΟΚ, αλλά και στους στόχους του με τον Δικέφαλο του Βορρά: «Ο στόχος μας είναι να μπούμε στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος και μέσω αυτών να κερδίσουμε την συμμετοχή μας στα προκριματικά του Champions League. Ξεκινήσαμε την σεζόν με -3 βαθμούς, όμως με τον καιρό δυναμώσαμε πολύ και τώρα είμαστε ισόβαθμοι με τον δεύτερο.

Στο κύπελλο είμαστε κοντά να φτάσουμε στα ημιτελικά και ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε την διοργάνωση. Στο Europa League προκριθήκαμε από την φάση των ομίλων, αλλά ηττηθήκαμε με 0-3 από την Σάλκε και είναι πια πολύ δύσκολο να γράψουμε ιστορία, αφού ποτέ ως σύλλογος δεν έχουμε πάει πιο μακριά. Ως ΠΑΟΚ οφείλουμε να εστιάσουμε στο πρωτάθλημα και το κύπελλο».

Κρέσπο: «Οφείλω τα πάντα στον Μανόλο Χιμένεθ»!