MENU
Χρόνος ανάγνωσης 8’

Τα 23 πρόσωπα του... διχασμένου Χρήστου Πανόπουλου!

0

Είναι μια κολόνια, που όπως πολύ πετυχημένα αναφέρει το στιχάκι, κρατάει χρόνια. Και μια κολόνια, η οποία όπως πολύ εύστοχα λένε οι μικρόσωμοι άνθρωποι, είναι πιο ακριβή όταν βγαίνει σε μικρό μπουκάλι. Οι ανακοινώσεις της Ξάνθης είναι αμέτρητες. Πάνω από μια δεκαετία συνοδεύει τις αγωνιστικές της Super League, κάνει παρεμβάσεις σε θέματα του πρωταθλήματος, ασκεί κριτική αλλά και αυτοκριτική, δίνει το αλατοπίπερο σε μια συνήθως τυποποιημένη κατάσταση. Κι όσο λιγότερες είναι οι λέξεις – για να επιστρέψουμε στο μικρό μπουκάλι – τόσο πιο καυστικό είναι το περιεχόμενο τους.

Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση εναντίον του Τάσου Σιδηρόπουλου (ή μήπως του Πιερλουΐτζι Κολίνα;) το sdna.gr κάνει μια αναδρομή στις κορυφαίες στιγμές που μας έχουν χαρίσει η Ξάνθη και ο ιδιοκτήτης της με έντυπες ή ηλεκτρονικές ανακοινώσεις.

1. Σαρκαστικός!

Η SKODA ΞΑΝΘΗ έχασε έναν SUPER OΥΑΟΥ !!!! πρωτοποριακό προπονητή, που με μεγάλες δυσκολίες διεκδίκησε από TOP ομάδες και τον έφερε κοντά της. Δυστυχώς γι’ αυτήν, αλλά ευτυχώς το Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τον κέρδισε. GOOD-BYE SIR TAKIS AND GOOD LUCK....».

2. Συντριπτικός!

«Η Ξάνθη πάντα παίζει στα κόκκινα με εμάς και δεν βλέπει το ματς σαν φιλικό παιχνίδι».

Γραφικέ πλέον κ. Αναστασίου, 25 χρόνια τώρα η Ξάνθη κάνει ότι μπορεί στον αγωνιστικό για να κερδίσει ένα παιχνίδι. Γραφικέ κ. Αναστασίου, μην αποπροσανατολίζεις ούτε τη διοίκηση της ομάδας σου, ούτε τον κόσμο του Παναθηναϊκού αλλά κοίταξε να κάνεις καλύτερη την ομάδα σου. Πάντα έχεις μια δικαιολογία. Μια οι παίκτες, μια το γήπεδο την άλλη ο διαιτητής.

Γραφικέ κ. Αναστασίου, τη στήριξη που έχεις από τη Διοίκηση και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού όλο αυτόν τον καιρό είναι για το βιβλίο Γκίνες. Γραφικέ κ. Αναστασίου, άσε την Ξάνθη από το στόμα σου και αν έχεις κάτι να καταγγείλεις ενάντια στην Ξάνθη τα τελευταία 25 χρόνια να βγεις το καταγγείλεις αντρίκεια και επώνυμα. Διαφορετικά «κλείστο». Super ουάου coach».

3. Ανιψιός!

«ΘΕΙΟ, συντοπίτη ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ ήμαρτον και βοήθεια συνάμα».

4. Τηλεκριτικός!

«Bonjour monsieur Tzelepis.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι δύο διαιτητές παραπέμφθηκαν για τιμωρία. Φαίνεται ότι δεν εισακούστηκε η δήλωσή σας ότι το γκολ προήλθε από μια δύσκολη, οριακή φάση. Φαίνεται ότι της δύσκολης αυτής οριακής φάσης προηγήθηκε μία άλλη δύσκολη, οριακή φάση του πρώτου πέναλτι και μια άλλη δύσκολη, οριακή φάση του δεύτερου πέναλτι. Η προσπάθειά σας και η αγωνία σας να καλύψετε το διαιτητικό δίδυμο είναι σεβαστή.

Μετά την εξέλιξη αυτή σας προτρέπουμε να κάνετε μία παρέμβαση στο κανάλι του ΑΝΤ1 προκειμένου να διαγωνιστείτε όλοι μαζί στο show «D A N C I N G W I T H T H E S T A R S».

ΣΗΜ: Οι δύο κύριοι ήταν ήδη stars, εσάς Πρόεδρε Monsieur Tzelepis σας έκανε star η SKODA ΞΑΝΘΗ με τα δύο αυτά Δελτία Τύπου.

Bonsoir Monsier Tzelepis».

5. Αγγλομαθής!

«Τhank you… Thank you mister Koukoulakis, many thanks to all of you»

6. Θρησκόληπτος!

«Θεέ μου! Μαρς πέναλτι. Έγινε κίτρινη. Θεέ μου πιο πέναλτι δεν υπάρχει!».

7. Κηπουρός!

«Κον ΨΥΧΟΜΑΝΗ ΕΝΤΑΥΘΑ Κύριε, Σε άλλο ένα παιχνίδι της ομάδας μας, σε αυτό του ΕΡΓΟΤΕΛΗ με τη SKODA ΞΑΝΘΗ, αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα του αγώνα με τον μη καταλογισμό καταφανέστατου πέναλντι (και το γκαζόν του γηπέδου ανατρίχιασε) που δεν δόθηκε από τον Κο Παπορίδη».

8. Player!

«Μ' αυτά και μ' αυτά, το παιχνίδι να γίνει εδώ, να γίνει εκεί, να γίνει παραπέρα, για το παιχνίδι Παναθηναϊκός SKODA ΞΑΝΘΗ «μιλάμε». Παρ’ ότι η απόφαση έχει παρθεί και στην απόφαση αυτή έχουμε συμμετάσχει κι εμείς σαν SKODA ΞΑΝΘΗ ώστε να γίνει το παιχνίδι στη Ν. Σμύρνη, θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε την συμβουλή ενός φιλάθλου που γράφτηκε σε site, να συμφωνήσουμε με τον Παναθηναϊκό να παίξουμε το παιχνίδι στο playstation».

9. Αντικαπνιστής!

«Ο πολυτιμότερος παίχτης της ομάδας μας με την πιο βρώμικη δουλειά και που τρώει όλο το ξύλο για να ανοίγει τον δρόμο στους άλλους είναι ο Σταύρος Λαμπριάκος. Καπνίζει βεβαίως Marlboro κόκκινο που είναι λίγο βαριά, για αυτό και του βγαίνει η ψυχή στο λαχάνιασμα. Από του χρόνου θα το κόψει».

10. Σκληρός!

«Όσοι συμμετέχουν στην ομάδα να ξυπνήσουν από τον ύπνο τους και να καταλάβουν ότι δεν παίζουν με Μπαρτσελόνες. Προπονητής και παίκτες σταματήστε επιτέλους να είστε LOSERS».

11. Ρεαλιστής!

«Προς όλους όσους αφορά το παρόν,

Προς όλους τους «ειδήμονες»

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώνουμε ότι την ομάδα μας την έχουν αναγάγει σε Ρεάλ, Μπαρτσελόνα. Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά πως οι «ειδήμονες» του στοιχήματος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, μη εξαιρουμένης της Ελλάδας, δίνουν απόδοση στην ήττα της SKODA ΞΑΝΘΗ 1 προς 11 κι 1 προς 15. Για εμάς πραγματικά κάποια πράγματα είναι αδιανόητα. Γιατί θέλουμε να γίνουμε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, είναι το παράδειγμά μας σε όλα τα επίπεδα αλλά δεν είμαστε».

12. Αυτοσαρκαστικός!

«Λυπάμαι πολύ για τη δεύτερη συνεχόμενη εμφάνιση χωριού».

13. Ισοπεδωτικός!

«Ένα μεγάλο συγνώμη στους φίλους του Ολυμπιακού που πήγαν να παρακολουθήσουν την ομάδα τους μ’ αυτό το συνονθύλευμα που λέγεται Ξάνθη, όπως αυτή παρουσιάζεται στο α’ ημίχρονο κι ένα εξίσου μεγάλο συγνώμη από τους φίλους της ομάδας μας για την τραγική αυτή εικόνα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι αυτή η ομάδα μας.»

14. Cinefile!

Ladies and gentlemen MAKE YOUR DAY...

«The woman in red»

Kelly LeBrock

Μετάφραση στα ελληνικά: «Η γυναικάρα με τα κόκκινα»

To be continued…»

* Συνοδευόταν από το σχετικό βίντεο της ταινίας.

15. Hippie!

«Ό,τι διαβάζουν όλοι, αυτό διαβάζω κι εγώ. Όλοι, λοιπόν, το ίδιο καταλαβαίνουμε. Χωρίς καμία δόση ειρωνείας σε αυτό. Όλοι όσοι έχουμε μία στοιχειώδη λογική, το ίδιο αντιλαμβανόμαστε. Εγώ αυτό που προτιμώ να πω, είναι ένα μήνυμα, στην ελληνική πλευρά, όχι στους ξένους. «Make love, not war».

* Πρόκειται για δήλωση του Χρήστου Πανόπουλου και όχι για ανακοίνωση, αλλά αξίζει τον κόπο.

16. Αγγελιοφόρος!

«Τελικά ευρέθη. Η SKODA ΞΑΝΘΗ νοίκιασε έπαυλη 5.000 τ.μ. με εξωτερική και εσωτερική πισίνα, με ελικοδρόμιο και με μικρή έκταση για το παιχνίδι του γκολφ για τον ποδοσφαιριστή που έρχεται να υπογράψει σ’ εμάς, τον κ. Καραγκούνη. Καλό καλοκαίρι σε όλους σας».

17. Τυχοδιώκτης!

«ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Νέος, ωραίος, γνώστης της αγγλικής, πτυχιούχος γαλλικής φιλοσοφίας, απόφοιτος του Χάρβαρντ και με μεταπτυχιακό στην πυρηνική φυσική και γνωρίζοντας και λίγο από ποδόσφαιρο.

Υ.Γ.: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν βιογραφικά στην Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ.

P.O. Box: 1.243.396»

18. Υπεύθυνος αδειοδοτήσεων!

«Πωλούνται ή ενοικιάζονται ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ για «ψάρεμα», «κυνήγι», «ποδόσφαιρο» σε επιλεγμένα περίπτερα και ψιλικατζίδικα.

Πληροφορίες: Run Τan Plan

Τηλ. σταθερό: 63200987

Κινητό: 223456789»

19. Αμερικανός ανταποκριτής!

«Jimmy Clark CAA

USA Channel Reporter

is reporting:

«Yesterday between 19:30 and 21:20 Greek local time, Greece was hit by a destructive earthquake of 7.7 degrees of the Richter scale, followed immediately after by a HURRICANE of the devastating 218 mph.

Fortunately, the casualties were restricted to just one victim. Moreover, the blinds saw the light and the dumbs spoke».

Τζίμι Κλαρκ

Ανταποκριτής αμερικανικού καναλιού

«Χθες μεταξύ 19.30 και 21.20 τοπική ώρα Ελλάδας, η Ελλάδα χτυπήθηκε από έναν καταστροφικό σεισμό μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που ακολουθήθηκε από έναν τυφώνα ταχύτητας 218 μιλίων την ώρα. Ευτυχώς οι απώλειες περιορίστηκαν σε ένα μοναδικό θύμα. Επιπλέον, οι τυφλοί είδαν και οι μουγγοί μίλησαν».

20. Γευσιγνώστης!

«Φαίνεται ότι εκτός από εμάς που το γευτήκαμε, διαχρονικά αρέσει σε πολλούς το σουβλάκι το Λειβαδιώτικο. Και επειδή, Πρόεδρε είναι λογικό να μην καταλαβαίνεις σε ποιον απευθυνόμαστε γιατί στην Ελλάδα που ζούμε όποια πέτρα και να πετάξεις ή σκύλο θα χτυπήσεις ή Πρόεδρο (είναι τόσοι πολλοί οι Πρόεδροι), για σένα το λέμε κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ, κύριε Πιλάβιε».

21. Προφήτης!

«1. Δεν δίνουμε ποτέ πέναλτι που δεν είναι υπέρ της ομάδας που «συμπαθούμε».

2. Δεν κατακυρώνουμε ποτέ γκολ που είναι άκυρο υπέρ της ομάδας που «συμπαθούμε».

3. Δεν αγνοούμε ποτέ υποδείξεις των βοηθών μας υπέρ της ομάδας που «συμπαθούμε».

4. Αφήνουμε τους παίχτες της ομάδας που «συμπαθούμε» από το πρώτο λεπτό του αγώνα να παίρνουν τον χρόνο τους προκειμένου να εκτελέσουν το πλάγιο άουτ.

5. Αφήνουμε τους παίχτες της ομάδας που «συμπαθούμε» από το πρώτο λεπτό του αγώνα να κερδίζουν τον χρόνο τους προκειμένου να εκτελούν τα φάουλ σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου και αν γινόταν.

6. Αφήνουμε γενικά το σκληρό παιχνίδι προκειμένου να προφυλάξουμε την ομάδα που «συμπαθούμε» και φιλοξενείται και με αυτόν τον τρόπο δεν δείχνουμε κίτρινες κάρτες.

7. Στην απίθανη περίπτωση που πρέπει να δείξουμε απευθείας κόκκινη κάρτα σε παίκτη της ομάδας που «συμπαθούμε» την μετατρέπουμε σε κίτρινη.

8. Εάν έχει προηγηθεί η ομάδα που «συμπαθούμε» σφυρίζουμε συνέχεια σε κάθε επαφή μην επιτρέποντας στην άλλη ομάδα να εκδηλώσει επιθέσεις.

9. Παρόλες τις καθυστερήσεις που από το πρώτο λεπτό κάνει η ομάδα που «συμπαθούμε» και ενώ έχουν γίνει όλες οι αλλαγές και άλλες καθυστερήσεις, δεν δείχνουμε ποτέ επιπλέον χρόνο πέραν των τριών λεπτών.

10. Προκειμένου να σεβαστούμε τον εαυτό μας και να προκαλέσουμε τον σεβασμό και τον θαυμασμό των άλλων πάντα στο 89’ δείχνουμε κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση σε παίχτη της ομάδας που «συμπαθούμε»

22. Διαφημιστής!

«Η SKODA ΞΑΝΘΗ έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια δεν μπόρεσε να υπογράψει 5ετές επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή Πίου και υπέγραψε με τον αδερφό του».

23. Νονός!

«Είναι γνωστό σε όλους, αυτό που γίνεται με τις επιλογές της ΕΠΟ, όσον αφορά στους προπονητές των ομάδων Παίδων, Νέων και Ελπίδων.

Παλιοί ποδοσφαιριστές, που ίσως κάποιοι από αυτούς δεν μιλούν καλά και τα Ελληνικά, έχοντας καλές Δημόσιες Σχέσεις, επιλέγονται από την ΕΠΟ, χωρίς να έχουν καμία προηγούμενη προπονητική εμπειρία, χωρίς να έχουν τα αντίστοιχα διπλώματα προπονητών, απολαμβάνουν αυτές τις θέσεις.

Με βάση λοιπόν τις Δημόσιες Σχέσεις που έχουν κάνει, προκειμένου να προσληφθούν, έχουν και αντίστοιχες δεσμεύσεις και ως εκ τούτου, η μη αξιοκρατική πρόσληψή τους, τους αναγκάζει να κάνουν και μη αξιοκρατικές κλήσεις ποδοσφαιριστών.

Τελευταίο παράδειγμα, ο παγκοσμίου φήμης προπονητής Κώστας Τσάνος, ο οποίος θεώρησε καλό να μην καλέσει τον 1ο σκόρερ του Πρωταθλήματος Νέων Ράνο Αντώνη, τον οποίο η ομάδα μας έκανε πριν λίγο καιρό επαγγελματία, λόγω των επιδόσεών του και να καλέσει στην θέση του ένα άλλο παιδί. Θέλουμε να πούμε στον παγκοσμίου φήμης κο Τσάνο και σε αυτούς που τον επέλεξαν τα εξής:

Λίγη σοβαρότητα και αξιοκρατία δεν βλάπτει.»

* Το όνομα του νυν συνεργάτη του Σκίμπε είναι Τσάνας και προφανώς δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος.

Τα 23 πρόσωπα του... διχασμένου Χρήστου Πανόπουλου!