MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Γήπεδο Ζωσιμάδων TV: Νovaspοrts 1
ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
0 1
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ο Βλάνταν Ιβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα… Αγρινίου. Ο Σέρβος τεχνικός, βλέποντας την τραγική αγωνιστική των «Ζωσιμάδων», επέλεξε σχηματισμό 3-5-2 με τους Αθανασιάδη και Μυστακίδη να είναι στην κορυφή της επίθεσης, ένα σύστημα το οποίο προτίμησε για ακόμα ένα παιχνίδι και ο τεχνικός των Ιωαννίνων, Γιάννης Πετράκης.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος στο γήπεδο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να «ξορκίσει» τον κακό του δαίμονα, Πασχαλάκη, που λίγες ημέρες πριν – στην Τούμπα – με τις 17 επεμβάσεις του, είχε σταματήσει τον ΠΑΟΚ και είχε χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη.

"Φωνάζει" για πέναλτι ο ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Τζημόπουλου, με τον Γκράνα να λέει «παίζετε».

O κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου, ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να ψάχνει το γκολ με γεμίσματα προς την αντίπαλη εστία. Η πρώτη καλή στιγμή για το παιχνίδι ανήκε στους γηπεδούχους με τον Ακόστ στο 20’ να πιάνει τη κεφαλιά, η μπάλα όμως δεν είχε δύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Γλύκου.

Ο Λέοβατς νίκησε τον Πασχαλάκη

Η πρώτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ, ήταν και αυτή που του έδωσε το προβάδισμα στο σκορ, με τον Μάτος να σεντράρει από τα δεξιά, τον Κλάους να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, με τον Πασχαλάκη να διώχνει εντυπωσιακά, ωστόσο για κακή τύχη του τερματοφύλακα του ΠΑΣ, η μπάλα έφτασε στον Λέοβατς που με το δεξί (σ.σ. είναι το «κακό» του πόδι) πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 39’ ο ΠΑΣ έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι, με τον Μαμπουλού, να χάνει μοναδικό τετ α τετ, με τον Γλύκο να αποκρούει τη μπάλα με το πόδι. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν στο δεύτερο με τους ίδιους έντεκα που ξεκίνησαν το παιχνίδι.

"Παγιδεύτηκαν" στο... χωράφι των Ζωσιμάδων

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε και πάλι πιο δυνατά στο γήπεδο, δημιουργώντας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δύο καλές στιγμές, με τον Μυστακίδη αρχικά (47’) και τον Κάμπος στη συνέχεια (54’) για να πετύχει κι άλλο γκολ.

H "απάντηση" του ΠΑΣ στον ΠΑΟΚ ήρθε με την ευκαιρία του Κόντε (65') που λίγο πριν είχε εισέλθει στο παιχνίδι με τον Βαρέλα, να βάζει σωτήρια το πόδι του με αποτέλεσμα να αλλοιώσει τη μπάλα και αυτή να καταλήγει σε κόρνερ.

Βουτιά Κόντε και αψιμαχίες

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο πολύ κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου, που έμοιαζε με... χωράφι, κάτι που δυσκόλευε πολύ τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων. Στο 78' άναψαν τα αίματα, με τον Κόντε να ζητάει πέναλτι, χωρίς ωστόσο να έχει δίκιο, μία φάση που έφερε μία μίνι σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Το 0-1 του ΠΑΟΚ δεν άλλαξε μέχρι και το φινάλε με τον Βλάνταν Ιβιτς στο τέλος του αγώνα να είναι έξαλλος με τον αγωνιστικό χώρο στον οποίο οι δύο ομάδες κλήθηκαν να αγωνιστούν στο αποψινό παιχνίδι!

Δείτε εδώ τα highlights

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μαμπουλού (82' Μπέριος), Γιάκος (56’ Κόντε), Καρανίκας (66' Βιδάλ), Λίλα, Κούτρης, Κοζορώνης, Ακόστα, Σκόνδρας.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ (94' Κάνιας), Σάκχοφ, Κάμπος (89' Κουλούρης), Αθανασιάδης, Μυστακίδης (70' Χαρίσης).

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Μαμπουλού. Ο Γάλλος επιθετικός, πήρε την ευκαιρία από τον Γιάννη Πετράκη ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα του ΠΑΣ, όμως δεν ήταν σε καλή μέρα, με αποτέλεσμα στο 39' να σπαταλήσει μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για την ομάδα του, όταν αστόχησε από θέση τετ α τετ.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Σαφώς και ο Λέοβατς είναι ο καθοριστικός παίκτης του αγώνα, αφού με το δικό του γκολ ο ΠΑΟΚ έφυγε με το τρίποντο από τους Ζωσιμάδες. Σε καλή ημέρα, ωστόσο ήταν και ο Στέφανος Αθανασιάδης, που ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις του αγώνα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε του ΠΑΣ και έπιασε... πεντάδα μετά από καιρό. Ο ΠΑΟΚ με το ίδιο σκορ "πλήρωσε" την ομάδα των Ιωαννίνων για την εντός έδρας ήττα στην Τούμπα.

Ο... ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: Πολύ καλή η διαιτησία του Χρήστου Γκράνα. Ο ρέφερι από τη Ξάνθη, πήρε σωστές αποφάσεις και έλεγξε ένα παιχνίδι που είχε αρκετές δύσκολες φάσεις.

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-1 (vid)