MENU

To καλοκαίρι του 2012, στα 20 του δηλαδή, ο Αργεντινός επιθετικός πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής και καριέρας. Άφησε τη Μπόκα Τζούνιορς για να αγωνιστεί δανεικός στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Όποιος κι αν ήταν στη θέση του, θα άρπαζε την ευκαιρία από τα… μαλλιά.

Ο Αραούχο, ωστόσο, έμπλεξε από νωρίς. Λίγους μήνες μετά την άφιξή του στη Βαρκελώνη, πιάστηκε να οδηγεί υπό την επήρρεια αλκοόλ. Του επιβλήθηκε πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για οκτώ μήνες. Ο ίδιος δικαιολογήθηκε επιρρίπτοντας στο νεαρό της ηλικίας του την παράβαση. Στη Μπαρτσελόνα έμεινε μόνο μία σεζόν και εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν... επιρρεπής στα ξενύχτια.

Όλα θα είχαν τελειώσει εκεί για τον 24χρονο σήμερα ποδοσφαιριστή, αν δεν έμπλεκε ξανά τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μερικές ώρες μετά το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, στη μία μετά τα μεσάνυχτα, η αστυνομία της Λας Πάλμας σταμάτησε για έλεγχο τον οδηγό μιας BMW σε κεντρικό δρόμο της Γκραν Κανάρια.

Ο Αραούχο, στα 23 του πια, σταμάτησε μεν για τον έλεγχο, αλλά αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ. Μερικές εβδομάδες αργότερα εμφανίστηκε ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου και κατά την απολογία του δεν έπεισε λέγοντας ότι τα όργανα της τάξης ήθελαν εκ νέου να τον μπλέξουν διότι αναγνώρισαν ποιος ήταν, ενώ οι αστυνομικοί που εμφανίστηκαν ως μάρτυρες κατηγορίες ανέφεραν ότι ο κατηγορούμενος φαινόταν μεθυσμένος. Τελικά, καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα μηνών με αναστολή και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για δύο χρόνια, καθώς ήταν… υπότροπος.

«Ο κατηγορούμενος κάλεσε τον πατέρα του και του ανέφερε ότι επρόκειτο να συλληφθεί, καθώς είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασής του. Γνώριζε τις συνέπειες της άρνησής του» ανέφερε χαρακτηριστικά η δικαστής.

Ο ποδοσφαιριστής αποδέχθηκε την ποινή, αλλά μυαλό δεν έβαλε. Και το… δις εξαμαρτείν έγινε… τρις! Την περασμένη Τετάρτη, ο Αραούχο συνελήφθη και πάλι να οδηγεί υπό την επήρρεια αλκοόλ! Ο ίδιος είπε πως απλά είχε καταναλώσει μερικές μπύρες, ωστόσο η Λας Πάλμας τον «άδειασε» δημόσια με τον ίδιο τον προπονητή της, Kίκε Σετιέν, να δηλώνει ότι δεν πρόκειται ο σύλλογος να καλύψει άλλο τον παίκτη, ο οποίος δεν υπολογίζεται και θα πρέπει να αποχωρήσει. «Ο Αραούχο χρειάζεται βοήθεια διότι έχει ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί να ελέγξει» είπε χαρακτηριστικά ο Σετιέν.

Σε αυτή την τελευταία περίπτωση, το ποσοστό του αλκοόλ στο αίμα του 24χρονου ήταν στο όριο. Ο ίδιος εμφανίστηκε αγανακτισμένος και με μηνύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για στοχοποίηση του από τα ΜΜΕ… Έδωσε, μάλιστα και μια δική του εξήγηση για τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από μερικά 24ωρα λέγοντας ότι υπάρχουν κάποια ένζυμα τα οποία… κοιμούνται και ξύπνησαν αργά στον οργανισμό του με αποτέλεσμα να φαίνεται πως έχει καταναλώσει μπόλικο αλκοόλ.

«Πριν από την δημοσιοποίηση τέτοιων ειδήσεων, θα ήταν προτιμότερο να επικοινωνούν μαζί μου οι δημοσιογράφοι. Όλο αυτή η καταδίωξη από τα ΜΜΕ είναι άσκοπη. Έχουν και το δικό μου τηλέφωνο και του συλλόγου» ανέφερε σχετικά ο Αραούχο.

Εκτός από τα θέματα με το αλκοόλ, ο Αραούχο ήταν πρωταγωνιστής και σε ένα επεισόδιο που συνέβη πριν από περίπου ένα χρόνο σε κλαμπ όπου διασκέδαζε μέχρι πρωίας μαζί με τον πρώην συμπαίκτη του στη Λας Πάλμας, Ναουζέτ Αλεμάν, μερικές ώρες μετά την αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα. Ο Ναουζέτ έμπλεξε σε καυγά με άλλους θαμώνες, οι οποίοι αναγνώρισαν τους δύο ποδοσφαιριστές, και τέθηκε εκτός ομάδας. Ο Αραούχο τη γλίτωσε!

Όλα αυτά τα μπλεξίματα με το νόμο ήταν που λειτούργησαν ανασταλτικά ώστε ο ΠΑΟΚ να απορρίψει την περίπτωση του 24χρονου Αργεντινού επιθετικού και να στραφεί στη λύση του Πέντρο Ενρίκε. Το βέβαιο είναι πως ο ποδοσφαιριστής δεν υπολογίζεται από τη Λας Πάλμας, που ήδη παλεύει να «κλείσει» τον Χεσέ από την Παρί Σεν Ζερμέν, και αναζητά τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του...

H ανάρτηση του Αραούχο στο instagram μέσω της οποίας κάνει λόγο για στοχοποίησή του και ξεσπά λέγοντας ότι δεν είναι «δολοφόνος στο τιμόνι», όπως τον αποκαλούν:

Σέρχιο Αραούχο: παικταράς, όταν δεν... πίνει!