MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Γήπεδο Τούμπας TV: Novasports 1
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
3 0
Λεβαδειακός
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Αποτελεσματικός και ουσιαστικός ήταν ο ΠΑΟΚ που σκόραρε από νωρίς στο παιχνίδι και έβαλε τις βάσεις για μία άνετη επικράτηση, επί του Λεβαδειακού. Ο Δικέφαλος του Βορρά, έχοντας ως μαέστρο του τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που... κέρασε δύο έτοιμα γκολ σε Λέο Μάτος και Φακούντο Περέιρα (σ.σ. σκόραρε δύο τέρματα), κέρδισε με 3-0, έφτασε τους 23 βαθμούς και πλησίασε την πρώτη πεντάδα (σ.σ. έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο).

Εκλεισε τους χώρους ο Λεβαδειακός

Αποφασισμένος να σκοράρει από νωρίς στο παιχνίδι μπήκε στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Βλάνταν Ιβιτς, από το πρώτο κι όλας λεπτό, είχαν τελική φάση στο παιχνίδι τους με τον ορεξάτο Ντιέγκο Μπισεβαρ να δοκιμάζει από μέση απόσταση το πόδι του.

Παρόλα αυτά, ο Γιάννης Χριστόπουλος, παίζοντας διπλή ζώνη άμυνας, κατάφερε να κρατήσει τον ΠΑΟΚ μακριά από την εστία του, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν μεν την κατοχή, δίχως όμως να μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Ναμάσκο.

Ο Μάτος έδωσε τη λύση…

Όλα αυτά όμως μέχρι και το 20’ όταν και ο ΠΑΟΚ, με τον Λέο Μάτος βρήκε τον τρόπο να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των Βοιωτών, με τον Βραζιλιάνο να κινείται σε θέση φορ μέσα στην περιοχή και με ωραίο στοπάρισμα και πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0. Ένα γκολ που έχει την «υπογραφή» του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, καθώς ο Ολλανδός ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ για το γκολ.

Ένα γκολ που άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα, καθώς έβγαλε τον Λεβαδειακό από το «καβούκι» του με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει χώρους στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι πέρα από ένα σουτ του Καλτσά που κατέληξε άουτ, δεν απείλησαν την εστία του Γλύκου, με τον Βαρέλα στο 30’ να χάνει μοναδική ευκαιρία να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη για την ομάδα του με τον Ναμάσκο να «σταματάει» την κεφαλιά του, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Η αποβολή Μεντί άλλαξε τις ισορροπίες

Στο 44’ τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ απλοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο, με τον Κάμπος, να κερδίζει την αποβολή του Μεντί (σ.σ. δεύτερη κίτρινη κάρτα), κάτι που ανάγκασε την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου να παίξει με παίκτη λιγότερο για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Μάλιστα, στο ίδιο λεπτό χρειάστηκαν και πάλι τα ρεφλέξ του Ναμάσκο, με τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού να αποκρούει την εκτέλεση φάουλ του Λέοβατς.

"Καυτός" Περέιρα στην παγωμένη Τούμπα...

Με τον ΠΑΟΚ να έχει το πλεονέκτημα του παίκτη παραπάνω, ήταν θέμα χρόνου, με βάση την εικόνα που είχε και στο πρώτο ημίχρονο, να βρει τον τρόπο να σκοράρει και πάλι, κάτι που τελικά πέτυχε στο 59’ με τον Φακούντο Περέιρα, που δύο λεπτά πριν είχε περάσει στο παιχνίδι. Μέχρι και εκείνο το λεπτό, ο Δικέφαλος, είχε απειλήσει άλλες δύο φορές δίχως όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο ίδιος παίκτης, στο 76' σημείωσε και δεύτερο προσωπικό γκολ (τρίτο για τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι), με τον Αργεντινό, να βρίσκεται στη σωστή θέση μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού, και με προβολή, έπειτα από την εντυπωσιακή απόκρουση του Ναμάσκο στην κεφαλιά του Κλάους, να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το 3-0 δεν διαφοροποιήθηκε μέχρι το φινάλε, με τον ΠΑΟΚ που έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι να "κατεβάζει ταχύτητα"...

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (71' Μαλεζάς), Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (57’ Περέιρα), Κάμπος, Αθανασιάδης (77' Μυστακίδης).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μιλιάζες (63' Καραχάλιος), Μεντί, Ουόν, Μουλόπουλος, Μαχαίρας, Κουλιμπαλί, Λάτσι (77' Καψάσκης), Γιακουμάκης, Βασιλείου, Καλτσάς.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Ο Ολλανδός, ήταν ο παίκτης που έδωσε τις ασίστ για τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ, ωστόσο δεν θα πρέπει να αδικήσουμε και τους Λέο Μάτος και Φακούντο Περέιρα που με τα γκολ τους έκριναν το αποτέλεσμα.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Τζάκσον Μεντί. Ο Γάλλος στόπερ του Λεβαδειακού, μέσα σε διάστημα δεκατριών λεπτών αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να στερήσει το δικαίωμα από την ομάδα του να διεκδικήσει κάτι από το σημερινό παιχνίδι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο ΠΑΟΚ πήρε το μάθημά του, έπειτα από την ήττα από τον ΠΑΣ και επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες. Ο Δικέφαλος, ήταν σοβαρός και ουσιαστικός στο παιχνίδι του και πήρε το ζητούμενο που ήταν γι’ αυτόν η νίκη και οι τρεις βαθμοί.

Ο…ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: Άλλη μία διαιτησία που εξ αρχής έδειξε πρόθεση να μοιράσει το καρπούζι στη μέση. Δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις, αλλά στη μία που παρουσιάστηκε πήρε τη σωστή απόφαση υποδεικνύοντας φάουλ (και όχι πέναλτι) και αποβάλλοντας τον Μεντί.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Με σύστημα 4-2-3-1 και τον Στέφανο Αθανασιάδη στην επίθεση παρέταξε την ομάδα του ο Βλάνταν Ιβιτς, με τον Μπίσεσβαρ να παίζει σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον αρχηγό του ΠΑΟΚ και τον Πέλκα να παίζει στα αριστερά της επίθεσης.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με σχηματισμό 4-3-3, με τους Βασιλείου, Καλτσά και Γιακουμάκη στην επίθεση με τον Βαγγέλη Μάντζιο να μην αγωνίζεται καθόλου.

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0