MENU

Μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα, το πιθανότερο στα μέσα της εβδομάδας που έρχεται, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Γιάννης Αλαφούζος θα γνωστοποιήσουν προς τον κόσμο του τριφυλλιού αρκετά από τα οικονομικά στοιχεία, ειδικά του τελευταίου χρονικού διαστήματος, και θα αναφερθούν στην «στρατηγική» που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια.

Ψάχνοντας το ρεπορτάζ γύρω από τις τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες η ΠΑΕ Παναθηναϊκός «σκοπεύει από το επόμενο καλοκαίρι να μειώσει το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος», αλιεύσαμε τα ακόλουθα:

1. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πληρώθηκαν άπαντες τις δόσεις των συμβολαίων τους μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου. Ο κ. Αλαφούζος έχει ήδη προχωρήσει στην καταβολή χρημάτων τα οποία μόνο μέσα στον Δεκέμβριο πιθανότατα αγγίζουν (δεν αποκλείεται ακόμη και να ξεπερνούν) την ανακοινωθείσα αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 5 εκατ. ευρώ. Το (όποιο) ποσό όμως αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο με τα χρήματα που θα πληρώσει ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ τον Ιανουάριο. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο Παναθηναϊκός ουδόλως θα ήθελε να μπει σε περιπέτειες σχετικά με την αδειοδότηση γι αυτό και επιδιώκει να είναι «εντάξει» στις υποχρεώσεις του ειδικά προς αυτούς με τους οποίους έχει έρθει σε διακανονισμό.

2. Καταβλήθηκαν ήδη οι δύο δόσεις (25.000 έκαστη) που χρωστούσε ο Παναθηναϊκός στον Μάικλ Εσιέν συν την επόμενη, σύνολο τρεις δηλαδή. Είναι προφανές ότι επιδίωξη της πράσινης ΠΑΕ είναι να προσπαθήσει (έστω και με καθυστέρηση, φυσικά) να «αμβλύνει» τα επιχειρήματα του Γκανέζου στην δικαστική τους διαμάχη μετά την προσφυγή που κατέθεσε ο Εσιέν.

3. Μέχρι το καλοκαίρι του 2015 όταν ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην επιδιωκόμενη υπέρβαση με τη μεταγραφή του Εσιέν (και όχι μόνο), όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα οικονομικά της εταιρείας, είχε «μαζευτεί» μεγάλο μέρος του ανοίγματος-ίλιγγος που βρήκε ο Γιάννης Αλαφούζος όταν ανέλαβε τον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα, όμως, τα πράγματα ξαναπήραν ανάποδη κατεύθυνση. Πρώτα ο Εσιέν και μετά «η λαίλαπα Στραματσόνι», οι 19 συνολικά μεταγραφές και όλα τα «δεινά» που επέφερε η συγκεκριμένη πολιτική οικονομικά και αγωνιστικά. Τώρα ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος, ματώνοντας ξανά οικονομικά, αφού το άνοιγμα διευρύνθηκε εκ νέου, να «επιστρέψει»

4. Η απόφαση που έχουν πάρει οι διοικούντες την ΠΑΕ είναι «επιστροφή στο μοντέλο 2013». Δηλαδή στο ελληνικό στοιχείο με προσπάθεια «λελογισμένων κινήσεων» στην (μεταγραφική) αγορά. Τότε Νταμπίζας-Αναστασίου, τώρα Λυμπερόπουλος-Ουζουνίδης. Μένει να δούμε πως θα χειριστούν και την «υπόθεση Ακαδημίες», η οποία (παρότι ανέβηκαν κάποιοι παίκτες στην πρώτη ομάδα) έχει μείνει σαφώς πίσω την τελευταία διετία. Αλλά βέβαια και πως θα πορευτούν στα μεταγραφικά αφού η ομάδα τους αναμφισβήτητα χρειάζεται ενίσχυση. Στον Παναθηναϊκό πάντως θεωρούν ότι είναι «θέμα ημερών» η λύση της υπόθεσης Ιμπάρμπο κάτι που θα τους δώσει ανάσα για κάποιες μεταγραφικές προσθήκες τον Ιανουάριο.

5. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αλλά και το πλάνο-στρατηγική επόμενης ημέρας, ο κ. Αλαφούζος και οι συνεργάτες του είχαν προγραμματίσει να μιλήσουν μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πλατανιά. Όμως το άσχημο αποτέλεσμα έφερε πίσω τις ανακοινώσεις και τούτο επειδή το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Ειδικά ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ήταν απόλυτα απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας του, η οποία παρέπεμπε σε… εποχές Στραματσόνι. Όμως οι ανακοινώσεις δεδομένα θα γίνουν αφού πρώτα περάσει το αυριανό παιχνίδι με την Κέρκυρα. Δεν έχει αποφασιστεί αν θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Παναθηναϊκού ή σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ με αναλυτικές αναφορές (το πρώτο θα ήταν σαφώς πιο σωστό, αφού θα υπήρχε η δυνατότητα στους δημοσιογράφους για ερωτήσεις και διευκρινιστικές απαντήσεις), όμως πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα δοθούν στοιχεία. Ετσι θα μπορέσει να μάθει και ο κόσμος του Παναθηναϊκού, πόσα χρήματα ακριβώς καταβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες (ειδικά στο διάστημα του Δεκεμβρίου), ποιος είναι ο στόχος για το μπάτζετ της νέας σεζόν και βέβαια να παρουσιαστεί η επιχειρηματολογία της «επιστροφής στο μοντέλο του 2013». Η εβδομάδα που έρχεται θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό.

Πληρώθηκαν ΟΛΟΙ (και ο Εσιέν), γυρίζει στο «μοντέλο 2013»!