MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, Novasports 3HD
Βέροια
ΒΕΡΟΙΑ
0 4
Ξάνθη
ΞΑΝΘΗ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Για τους γηπεδούχους, η αναμέτρηση ήταν «ζωής και θανάτου», καθώς με μία μόλις νίκη (στην έδρα του Πανιωνίου) και οκτώ βαθμούς μετά από έντεκα αγωνιστικές δίνουν μάχη για την παραμονή τους, συνεπώς έψαχναν το πρώτο τρίποντο στο γήπεδο τους, προκειμένου να πάρουν βαθιά βαθμολογική «ανάσα». Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να συνεχίσουν την εκπληκτική τους φετινή πορεία, να μείνουν αήττητοι για δέκατη συνεχόμενη αναμέτρηση και να πάρουν ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας, εκεί όπου έχουν τον καλύτερο απολογισμό από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Super League (14 πόντοι πλέον).

To πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τη Βέροια να έχει την κατοχή αλλά την εμπειρία της Ξάνθης να κάνει τη διαφορά με μια στατική φάση και συγκεκριμένα αυτή στο 19', όταν ο Χρήστος Λισγάρας νίκησε τους πάντες στο αέρα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πάμπλο ντε Λούκας και άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά. Αυτό ήταν και το σκορ στην ανάπαυλα του αγώνα, με τον Θωμά Γράφα να ρίχνει στη μάχη τους Πάμπλο Βίτι και Τόνι Κάλβο προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του στην επανάληψη.

Ο έμπειρος Αργεντινός επιθετικός ήταν αυτός που έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει και να αλλάξει τα δεδομένα του ματς στο 56', όταν η κεφαλιά του μετά από κόρνερ του Τζέφρεϊ Σαρπόνγκ πέρασε μόλις άουτ, και ακολούθησε το... δεκάλεπτο του τρόμου που μετέτρεψε το 0-1 σε 0-4 με σκόρερ και των τριών τερμάτων τον εξαιρετικό Τυνήσιο επιθετικό της Ξάνθης Χαμζά Γιουνές (έφτασε τα οκτώ τέρματα φέτος), με δύο εκτελέσεις πέναλτι (58', 66') και ένα κοντινό πλασέ μετά από ενέργεια του Θοδωρή Βασιλακάκη στο 61'.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η απογοητευμένη Βέροια δεν είχε δυνάμεις για να αντιδράσει και να πετύχει έστω το γκολ «της τιμής», ενώ οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις τους και έφτασαν τρεις φορές κοντά στο πέμπτο γκολ, με τους Ντάνι Νιέτο (80', 90') και Καρίμ Σολτάνι (89') που ήρθαν από τον πάγκο. Τελικά το 0-4 δεν άλλαξε, με την Ξάνθη να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League με 22 πόντους, ενώ η Βέροια παρέμεινε προτελευταία με 8 βαθμούς και χωρίς νίκη εντός έδρας.

Δείτε ΕΔΩ τα τέσσερα τέρματα και τα highlights της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις των ομάδων

Βέροια (Γράφας): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος (46' Βίτι), Μαλόν, Χαροντάκης, Μπαλάφας, Καλί, Άρσε, Λινάρδος, Σισίνιο (46' Κάλβο), Καπετάνος, Σαρπόνγκ

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, ντε Λούκας (78' Νιέτο), Τριάδης (74' Σολτάνι), Λουσέρο, Γουάλας, Λισγάρας, Καμάρα, Γιουνές, Βασιλακάκης (81' Ράνος)

Το ταμείο του αγώνα

Από τη στιγμή που η Ξάνθη πήρε το προβάδισμα σχετικά νωρίς με μια στατική φάση, ήταν δεδομένο ότι μπορούσε να εφαρμόσει το αγαπημένο της παιχνίδι αντεπιθέσεων και να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Τζόναθαν Λόπεθ. Καθοριστικό σημείο για την εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν το τρίλεπτο 56'-58', όταν η Βέροια έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει με την κεφαλιά του Βίτι και λίγο αργότερα η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σιρίλ Καλί μετά από προσπάθεια του Βασιλακάκη, με αποτέλεσμα οι Ακρίτες να κερδίσουν πέναλτι και να «καθαρίσουν» ουσιαστικά το παιχνίδι πετυχαίνοντας το 0-2.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Simply... Χαμζά Γιουνές! Ο 30χρονος Τυνήσιος επιθετικός αποδεικνύει σε κάθε αγωνιστική την αξία του, είναι σημείο αναφοράς στην επίθεση της Ξάνθης και μετράει ήδη οκτώ τέρματα στη Super League, ενώ είναι και εξαιρετικός εκτελεστής πέναλτι (κτύπησε το δεύτερο σημερινό α λα Πανένκα). Σπουδαία δουλειά και από τους Βασιλακάκη - ντε Λούκας στη μεσαία γραμμή, συνεπής σε άμυνα και επίθεση ο Χρήστος Λισγάρας, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη με την έξοχη κεφαλιά του στο 19ο λεπτό.

Ο χειρότερος του αγώνα

Κανένας ποδοσφαιριστής της Βέροιας δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ειδικά στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης όταν ο χώρος που όφειλε να καλύπτει η μεσοαμυντική γραμμή της έμοιαζε με... αεροδιάδρομο στις αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων. Παράλληλα, το ρίσκο του προπονητή των Μακεδόνων, Θωμά Γράφα, με την ταυτόχρονη είσοδο των Πάμπλο Βίτι και Τόνι Κάλβο προκειμένου να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση δεν «βγήκε» σε καμία περίπτωση παρότι ο Ισπανός εξτρέμ ήταν ορεξάτος.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Ο Δημήτρης Θάνος από τον Σύνδεσμο Γρεβενών δεν έδειξε κανένα δισταγμό να δείξει δύο φορές την άσπρη βούλα σε διάστημα λίγων λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο, με το χέρι του Καλί που ανέκοψε τη σέντρα του Βασιλακάκη (για το 0-2) να είναι ξεκάθαρο, ωστόσο στην υπόδειξη πέναλτι που οδήγησε στο 0-4 ο τερματοφύλακας Λόπεθ δεν φαίνεται να έχει βρει τον Παναγιώτη Τριάδη, συνεπώς παρόλο που δεν επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα κρίνεται λανθασμένη. Τέσσερις κίτρινες κάρτες συνολικά, σε Βασιλακάκη, Μπαξεβανίδη, Τριάδη και τον έμπειρο τερματοφύλακα της Βέροιας.

Βέροια-Ξάνθη 0-4