MENU

Ηταν ένα από τα πιο αιματηρά ντέρμπι που έχουμε δει στη Θεσσαλονίκη. Εικόνες που σοκάρουν. Κεφάλια ανοιγμένα, πρόσωπα λουσμένα στο αίμα. Ανεξαρτήτως ηλικίας, από πιτσιρικάδες, μέχρι ηλικιωμένους ανθρώπους. Ηταν πριν από ακριβώς 15 χρόνια, στις 2 Απριλίου του 2000. 

Ενα ακόμα ντέρμπι ανάμεσα στους δύο «αιωνίους» της Θεσσαλονίκης, που δεν ήταν απλώς επεισοδιακό, αλλά συγκαταλέγεται στα πιο θλιβερά στην ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων. Δεν αποτελεί υπερβολή να πούμε πως το γήπεδο της Τούμπας είχε μετατραπεί σε... ανοιχτό χειρουργείο, για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες σε δεκάδες τραυματίες οπαδούς. 

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν ο νικητής με 3-2, χάριν στα γκολ των Ναλιτζή, Κωνσταντινίδη, Καφέ, ενώ τα τέρματα των «κιτρίνων» σημειώθηκαν από αυτογκόλ του Αμπονσά και τον Κυζερίδη. Στους πάγκους των δύο ομάδων κάθονταν οι Μπάγεβιτς και Μιχαλήτσος αντίστοιχα. Το σκορ βέβαια περνάει σε δεύτερη μοίρα όταν μιλάμε για τέτοιες εικόνες που παραπέμπουν σε... εμπόλεμη ζώνη, καταστάσεις τριτοκοσμικές, που προφανώς σε καμία περίπτωση δεν θύμιζαν ποδοσφαιρικό αγώνα. 

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες του αιματηρού αγώνα:

Ενα ΠΑΟΚ-Άρης «πνιγμένο» στο αίμα (vids)