MENU

Το Τσάμπιονς Λιγκ, χρόνια τώρα, αποτελεί για τον Ολυμπιακό μια από τις κυριότερες πηγές εσόδων. Βέβαια για να φτάσει ο Ολυμπιακός να είναι μόνιμος “πελάτης” της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχει καταφέρει να δημιουργήσει ισχυρές ομάδες επενδύοντας αρκετά χρήματα σε μεταγραφές, από την εποχή Κόκκαλη έως και την εποχή Μαρινάκη. Επενδύσεις που όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό γίνονται ακόμη πιο εύκολα όταν γνωρίζεις πως την χρονιά που έρχεται η ομάδα με την παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και με την αγωνιστική δυναμική που έχει δημιουργήσει πλέον μπορεί να αποφέρει και “χρυσάφι” στα ταμεία του συλλόγου.Μίνιμουμ 24 εκ. στην «τσέπη»!

“Χρυσάφι” που μετά και τις νέες αλλαγές στο οικονομικό κομμάτι που έρχονται από την επόμενη χρονιά γίνεται περισσότερο για τον Ολυμπιακό! Ένας Ολυμπιακός που αν απλά επαναλάβει την φετινή του πορεία και την επόμενη χρονιά τότε θα έχει μίνιμουμ 7 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον από ότι θα εισπράξει φέτος! Και λέμε μίνιμουμ καθώς δεν έχει καθοριστεί ακόμη βεβαίως το market pool. Για τα υπόλοιπα όμως έχουμε εικόνα ήδη.

Από 8,6 εκατ. ευρώ που είναι το μπόνους εισόδου πάμε στα 12 εκατομμύρια ευρώ που έχει δεδομένα ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής και πάλι. Βάλτε και το market pool που θα είναι μεγαλύτερο σίγουρα (εκτός αν μπει δεύτερη ελληνική ομάδα στους ομίλους, πράγμα δύσκολο) αλλά και το γεγονός ότι η νίκη στους ομίλους από 1 εκατ. ευρώ πάει στο 1,5 εκατ. ευρώ και βλέπετε την διαφορά. Χρήματα εγγυημένα περισσότερα για τον Ολυμπιακό που ακόμη και αν δεν πάρει βαθμό στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ θα βάλει στα ταμεία του 24 εκατομμύρια ευρώ! Αν από την άλλη επαναλάβει απλά την φετινή του πορεία τότε θα αγγίξει, ίσως και ξεπεράσει τα 34 εκατομμύρια ευρώ! Τρελά λεφτά, χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται τα έσοδα από τα εισιτήρια και τις χορηγίες.Ευκαιρία για επενδύσεις

Το Τσάμπιονς Λιγκ άλλωστε δίνει την δυνατότητα σε μεγάλο βαθμό στον Ολυμπιακό να κινείται με τελείως διαφορετικό τρόπο από ότι οι άλλες ελληνικές ομάδες. Προφανώς για να συμβεί αυτό στην μετά-Κόκκαλη εποχή χρειάστηκαν τα 60 εκατ. ευρώ που επένδυσε ο Μαρινάκης παίρνοντας τον σύλλογο και βγάζοντας τον και πάλι στον “αφρό” μετά την καταστροφική χρονιά του 2010, με τα 5 σερί πρωταθλήματα (μαζί με αυτό που έρχεται).

Σε ένα καλοκαίρι που ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται και πάλι για πολλές αλλαγές στο ρόστερ του ώστε να διορθώσει τα λάθη που έκανε το περσινό καλοκαίρι είναι μεγάλη υπόθεση για τους ανθρώπους της ομάδας να γνωρίζουν πως τα χρήματα που θα έχουν ως δεδομένα έσοδα θα είναι περισσότερα. Και προφανώς και είναι υποχρέωση της διοίκησης να επενδύσει σωστά για να βελτιώσει την ομάδα και να φέρει εκτός από τίτλους και καλές πορείες στην Ευρώπη και καλό θέαμα και τον κόσμο και πάλι στο γήπεδο. Γιατί ναι μεν η κρίση είναι βασικότατος λόγος που ο κόσμος δεν πηγαίνει πια στο Καραϊσκάκη όμως και η εικόνα της ομάδας παίζει ρόλο. Πέρσι άλλωστε με τον Ολυμπιακό να αποδίδει και καλύτερο ποδόσφαιρο η παρουσία του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από ότι φέτος στο γήπεδο.

Εν κατακλείδι το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί για τον Ολυμπιακό μια “χρυσή” ευκαιρία για περαιτέρω έσοδα στα ταμεία του σε μια αλματώδη βελτίωση των οικονομικών της ΠΑΕ επί Μαρινάκη. Χρειάζεται όμως πρώτα να γίνουν οι σωστές κινήσεις και επενδύσεις το καλοκαίρι (και γράφω και κινήσεις γιατί και αυτό το καλοκαίρι υπήρξαν περιπτώσεις που δόθηκαν χρήματα για λάθος παίκτες) ώστε ο Ολυμπιακός να μπορέσει να καρπωθεί και στο χορτάρι και στα ταμεία του αυτά που επιθυμεί και την νέα σεζόν. 

Ρέει το «χρυσάφι» για τον Ολυμπιακό!