MENU

Και όλες οι αναμνήσεις πέρασαν μπροστά μας σαν… εφιάλτης. Που είναι υποχρέωση όλων όσων έδωσαν τον αγώνα για να “ορκιστεί” η νέα διοίκηση της ΕΠΟ με σφραγίδα ΦΙΦΑ να είναι πράγματι ο τελευταίος εφιάλτης. Όχι στα τρένα, αλλά ούτε… κλέφτικα δεν πρέπει να ξανασφυρίξει ο Δελφάκης. Και, φυσικά, δεν είναι ο μόνος. Όλοι ξέρουν ποιοι είναι. Αυτό που έγινε στο Περιστέρι δεν ήταν τυχαίο. Αλλά τυχαίο δεν ήταν και το ότι έπεσε ταπεινωτικά η κόκκινη ΕΠΟ χωρίς να επιτραπεί στον τελευταίο υπηρεσιακό πρόεδρο της να μιλήσει καν…

Ήδη, όμως, η ζημιά έγινε. Μέσα σε τρεις αγωνιστικές που κατάφερε ο Σωμαρακάκης να χωθεί στους ορισμούς στη θέση του Βασσάρα, που αποδείχτηκε πως πολύ κακώς κυρίως ο ΠΑΟ είχε λυσσάξει μαζί του, ο Ολυμπιακός κατάφερε να χτίσει διαφορά. Και μην μιλήσει κανείς για τις απώλειες των άλλων. Όλοι έχασαν βαθμούς όταν δεν έπαιξαν καλά ή ήταν άτυχοι ή ανίκανοι. Και πρώτη η ΑΕΚ, η τελευταία ομάδα που έχασε στα ίσα από τον Ολυμπιακό αυτοκτονώντας σε ζωντανή μετάδοση.

Όμως χωρίς ορισμούς Σωμαρακάκη και με κανονικές διαιτησίες σαν κι αυτή του Παπαδόπουλου στη Λάρισα, ο Ολυμπιακός θα είχε πάρει σε αυτά τα τρία ματς (Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος) από έναν έως τρεις βαθμούς το πολύ και το πρωτάθλημα θα παιζόταν κανονικά, όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου. Κατά τα άλλα η φανέλα είναι βαριά και μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή. Και έχεις κάποια ανθρωποειδή να πανηγυρίζουν επειδή έτσι… αγαπάει ο Πειραιάς. Κι από την άλλη η συνωμοσία της σιωπής συνεχίζεται κανονικά από όσους τόσα χρόνια βίασαν τα μυαλά του κόσμου βρίσκοντας τις πιο απίθανες παπαριές για να μην πουν πολύ απλά αυτό που τουλάχιστον ο Σπάθας το είχε πει πριν 15 χρόνια στα ίσα.

Λυπάμαι πραγματικά να ακούω οπαδούς άλλων ομάδων πλην των καμμένων Ολυμπιακών, που δεν είναι όλοι ούτε καν η πλειοψηφία, να λένε ότι δεν πρέπει να κοιτάμε τον Ολυμπιακό, αλλά να φτιάξουμε ομάδες. Κατάφεραν να πείσουν και κόσμο που δεν είναι δικός τους ότι το φυσιολογικό δεν είναι να χάνουν όλοι βαθμούς επειδή δεν παίζουν καλά, πήραν λάθος προπονητή ή έχασαν κάποια βασικά τους στελέχη με τραυματισμούς, αλλά το φυσιολογικό είναι να υπάρχει μια ομάδα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χάσει ακόμη κι όταν σέρνεται, όπως ο Ολυμπιακός στα 3 ματς μετά την ΑΕΚ. Και θεωρούν φυσιολογικό να είναι με έναν αγώνα περισσότερο εφτά βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ αντί για έναν ή κανέναν επειδή η ΑΕΚ δεν νίκησε τον Πανιώνιο όταν αυτοί νικάνε παίζοντας πολύ πολύ χειρότερα επειδή γουστάρουν τα κοράκια.

Όχι αυτό δεν είναι το φυσιολογικό. Ποτέ δεν ήταν πριν ξεπουληθούν όλοι. Η ΑΕΚ το '92-'93 έφυγε 11 βαθμούς από τον ΠΑΟ και σε 10 αγωνιστικές την έφτασε και την πέρασε. Μετά η ΑΕΚ τον ξαναπέρασε και τελικά πήρε το πρωτάθλημα επειδή ο ΠΑΟ έφερε 0-0 στην Έδεσσα και η ΑΕΚ νίκησε 1-0 εκεί μια αγωνιστική μετά την ήττα της στην Καλαμαριά από τον πεσμένο Απόλλωνα. Και το '92 σήκωσε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ προτελευταία αγωνιστική επειδή ο Ολυμπιακός έφερε 1-1 στην Κόρινθο. Και τότε καλύτερη ομάδα είχε από την Κόρινθο. Και μεγαλύτερο μπάτζετ από την ΑΕΚ. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο για αυτό το αγαπάμε. Πριν το βιάσουν.

Και ποτέ και πουθενά δεν φταίνε τα θύματα. ΜΟΝΟ ΟΙ ΘΥΤΕΣ. Κι αυτοί θα πληρώσουν. Ήρθε η ώρα. ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ κύριοι της διοικούσας επιτροπής που σας έστειλε η ΦΙΦΑ, έστω και με 20 χρόνια καθυστέρηση, να κάνετε το αυτονόητο. Να ξανακάνετε τα λάθη ανθρώπινα και μοιρασμένα αναλογικά και όχι με κεντρική διαχείριση. Όσο για αυτούς που πανηγυρίζουν αυτές τις νίκες, ποτέ δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση τους. Προτιμώ μια γαμάτη ΚΥΠΕΛΛΑΡΑ με 50-50 διαιτησία κι ας την λένε κυπελλάκι κάποιοι ακόμη και ΑΕΚτζήδες. Και γουστάρω τα πρωταθλήματα που θα έρθουν. Γιατί αυτοί ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. ΣΗΜΕΡΑ.

ΥΓ. Μετά τον άσο στα… Τρίκαλα, γιατί με τέτοιο λαό η ΑΕΚ εντός έδρας έπαιξε σε μια από τις Ενωσίτικες πόλεις της Ελλάδας, η Βασίλισσα μας προχωράει. Έτσι όπως ούτε να την ονειρευτούμε δεν μπορούσαμε πριν 3 χρόνια όταν σε αυτή την πόλη άρχιζε το τέλος του εφιάλτη. Την Τρίτη ραντεβού στο ΟΑΚΑ. Και σήμερα στην Τούμπα να δούμε Ενωσίτικη ψυχή. Και όλα τα άλλα θα έρθουν…

Καληνύχτα και καλημέρα σε όλους. Εκτός από τα ξεφτιλισμένα ανθρωπάκια του τάλιρου που πουλάνε την μάνα τους για κάτι ψιλά…

Ξεφτιλισμένα ανθρωπάκια του τάλιρου...