MENU

Κι εκεί που ήταν σίγουροι για τη νίκη στις εκλογές έβαλαν τους δικούς τους να ψηφίσουν υπέρ του Βίκτωρα αλλά ουσιαστικά κατά του περίφημου αυτοδιοίκητου. Αυτού που τόσα χρόνια ήταν η ασπίδα τους και μαζί η καλύτερη δικαιολογία για τους εκάστοτε υπουργούς που δεν ήθελαν να πάνε κόντρα στο κατεστημένο που έκανε πλούσια μια ομάδα, τα αφεντικά της και τους υπαλλήλους της. Πάει το αυτοδιοίκητο. Πάει και η νίκη στις εκλογές.

Ομολόγησαν χωρίς… ξύλο. Γιατί παρά τα όσα λένε τα παπαγαλάκια τους τα πράγματα είναι ξεκάθαρα όσο ποτέ. Αν οι δύο εκπρόσωποι της ΕΠΟ στην εφτάδα του διαιτητικού ψήφιζαν να απορριφθεί η προσφυγή της… Κηφισιάς 2010 τότε το αποτέλεσμα θα ήταν 4-3 κατά αντί 5-2 υπέρ. Οπότε και το αυτοδιοίκητο θα… σωζόταν, για να σταματήσει να κλαίει κι ο Γκιρτζίκης που είναι καψούρης με το αυτοδιοίκητο για το καλό του ποδοσφαίρου πάντα, και οι εκλογές να μην καθυστερούσαν άλλο για να τις κερδίσουν όπως λένε τα παπαγαλάκια κι αυτός ο φουκαράς ο Ελευθεριάδης που βάλανε μπροστά και τον πετάξανε σε θάλασσα της… Αυστραλίας όπου και να μην σε πετύχει καρχαρίας κάπου θα υπάρχει μια τοξική μέδουσα.

Επειδή κάποιοι ίσως δεν καταλαβαίνουν, και καλά κάνουν, το αυτοδιοίκητο παραβιάζεται επειδή ο νόμος Ορφανού που αναβίωσε με αυτή την απόφαση ενώ ήταν σε ύπνωση από το 2005 δεν έχει περάσει στο καταστατικό της ΕΠΟ. Υπέρ του νόμου Ορφανού ψήφισαν λοιπόν οι δύο εκπρόσωποι της ΕΠΟ. Προσοχή. Όχι δικαστές. Εκπρόσωποι της ΕΠΟ που δικαιούται να έχει κάθε αντίδικος στο διαιτητικό δικαστήριο. Αυτοί που πήγαν να υπερασπιστούν υποτίθεται τα συμφέροντα της ΕΠΟ υπέρ της προσφυγής ΚΑΤΑ της ΕΠΟ.

Και ξαφνικά τα παπαγαλάκια του Ολυμπιακού και του συστήματος ανακάλυψαν ότι ο Θωμάς Μητρόπουλος και ο Αχιλλέας Μπέος απειλούν το... ποδόσφαιρο! Κι ακόμη δεν έχει πέσει ο... ουρανός στο κεφάλι μας!

Ποτέ πριν ανοίξει η κάλπη δεν μπορείς να κάνεις προγνωστικά όταν μιλάμε για κανονικές εκλογές με δύο αντιπάλους όπως είναι αυτές, μετά από 20 χρόνια, όμως μεγαλύτερη ομολογία ήττας από αυτή δεν υπάρχει.

Αυτοί τελειώσανε λοιπόν. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Είναι ήδη παρελθόν και βέβαια αν υπάρξει τελικά προσωρινή διοίκηση το πρώτο που πρέπει να κάνει για να δείξει πως είναι πραγματικά διοίκηση κάθαρσης και δεν έχουν ως μόνη… χρησιμότητα το να καθυστερήσουν να πάρουν την εξουσία οι δυνάμεις που έριξαν την χούντα είναι να καθαρίσει του μόνιμους του συστήματος.

Γιατί με όλες τις διοικήσεις 5-6 άτομα είναι πάντα αυτοί που κάνουν τα κουμάντα. Και μόνιμος κερδισμένος πάντα ο… Ολυμπιακός από τότε που έπαιζε φορ ο Αλέκος ο Κακλαμάνος και ο Κούλης ο Καραταϊδης που από το 96 και μετά έγινε Μπεκνμπάουερ μέχρι τον Ρέτσο που θα μπορούσε να είναι και παιδί του…

Πέρασαν πολλά χρόνια. Και μετά από τόσα χρόνια βιασμού της Κυριακής και της νοημοσύνης μας ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες όλο και πιο έντονα για την… παράγκα. Για τον Θωμά Μητρόπουλο και τον Μπέο που απειλούν το… ποδόσφαιρο. Τόσο πολύ έχουν σοκαριστεί που ο Τζώρτζογλου θα ακούσει λέει το… πρόγραμμα του Ελευθεριάδη και μπορεί να τον ψηφίσει κιόλας.

Μιλάνε για τον Θωμά και τον Μπέο τα παπαγαλάκια του Ολυμπιακού και του συστήματος. Και ακόμη δεν έχει πέσει ο… ουρανός στο κεφάλι μας. Οπότε δεν θα πέσει… ποτέ!

Επειδή δεν πρέπει μόνο να κάνεις πλάκα για αυτά επειδή παίρνουν θάρρος να μιλήσουμε και σοβαρά. Είμαι σίγουρος χωρίς να το ξέρω πως και ο Θωμάς και ο Μπέος υποστηρίζουν την αντιπολίτευση στις εκλογές. Ναι. Γιατί και αυτοί παρότι ήταν για κάποια χρόνια πανίσχυροι σε αυτό που λέμε παρασκήνιο και 20 χρόνια δουλεύει κυρίως για μια ομάδα στην Ελλάδα πετάχτηκαν σαν πεταμένοι όταν έπαψαν να είναι χρήσιμοι στο σύστημα. Ο Θωμάς δεν κατάφερε να κρατήσει το Αιγάλεω ούτε στη Β Εθνική. Με διαιτησίες χειρότερες από αυτές που κάποτε… εξασφάλιζε για τους άλλους. Τους απ’ έξω. Αυτούς που δεν άκουσαν το όνομα τους στην περίφημη ρήση του Σπάθα για τον Ολυμπιακό και το Αιγάλεω…

Ο Μπέος τα είπε ωραία μόνος του. Ας θυμηθούμε ένα από τα πολλά: «Δεν είχα πει ότι είμαι ο τσιλιαδόρος της υπόθεσης. Είχα πει για ένα έργο στην Αμερική που πιάσανε τον τσιλιαδόρο και άφησαν αυτόν που έφυγε με τα λεφτά και τα καλάσνικοφ. Αν πιστεύει κανείς, ο πιο αθώος Έλληνας, ο πιο άρρωστος οπαδός, ότι εγώ είχα τη δυνατότητα να στήνω παιχνίδια και να δημιουργώ καταστάσεις, ώστε ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης να παίρνει 25 εκατ. εν αγνοία του, λυπάμαι τους γονείς αυτού του Εισαγγελέα που τον σπούδαζαν για να βγάζει τέτοια πορίσματα. Είναι λυπηρό. Είναι δυνατόν να μην το ήξερε ο κ. Μαρινάκης; Δεν ντρέπονται λίγο; Θέλω να το ξαναπώ. Δίνεται μια ευκαιρία στη δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Αυτοί οι δύο λοιπόν σύμφωνα με τα παπαγαλάκια που προστατεύουν την ομάδα των πρώην εντολέων τους είναι τώρα αυτοί που δίνουν μάχη για την… αντιπολίτευση. Μα είναι ντροπή. Κι εγώ στη θέση τους θα ήθελα να χάσει το σύστημα που… δημιούργησα και γύρισε εναντίον μου αλλά τι δύναμη έχουν ρε παιδιά; Όταν είχαν την δύναμη μια ομάδα σάρωνε τους τίτλους. Κι όταν βγήκαν εκτός ποδοσφαίρου και τους γύρισαν όλοι την πλάτη ενώ έχουν μπροστά τους βαρβάτα δικαστήρια, πάλι η ίδια ομάδα συνέχισε να σαρώνει και σίγουρα οι τελευταίοι που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα είναι αυτοί. Αφήστε λοιπόν τα παραμύθια. Γιατί 20 χρόνια τώρα τα πάντα άλλαξαν. Το Αιγάλεω σταμάτησε να… κερδάει. Πρόεδροι πέρασαν και ξεχάστηκαν. Δύο σταθερές έμειναν. Μόνο ο Ολυμπιακός να κερδάει και 5-6 μη αιρετοί να κάνουν την δουλειά. Ε αυτό ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Μόνη σταθερά η εύνοια του Ολυμπιακού στα 20 χρονια της ντροπής