MENU

Στον Ολυμπιακό της Κυριακής είναι αλήθεια πως MVP δεν μπορούσες εύκολα να βρεις. Όποιον και αν επέλεγες «μέσα» θα ήσουν. Τον Μαρτίνς που «βγήκε», τον Σεμπά ή τον Ιντέγε που «τρόμαζαν», τον «Μίλι» που έκανε το ματς της καριέρας του, τον Ελιουνούσι που «κατάπιε χιλιόμετρα», τους στόπερ που θύμιζαν παλιές καλές εποχές στο κέντρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας ακόμη και τα μπακ που έδειξαν πως έχουν «σφυγμό». Και βεβαίως τον… Κωστάκη τον Φορτούνη όπως είπε πανηγυρικά ο εκφωνητής του «Καραισκάκη» μετά την επίτευξη του γκολ για το 3-0. Ο Κωστάκης ο Φορτούνης που απέναντι στην ΑΕΚ ήταν ο Κωστάρας ο Φορτούναρος για την ακρίβεια έχει αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ανάλυση μετά τον θρίαμβο της Κυριακής. Ήταν βλέπετε το πρόσωπο των ημερών, για την ακρίβεια των τελευταίων εβδομάδων με τον αρχικό παραγκωνισμό του από τον Μπέντο και την σταδιακή επιστροφή του, αρχικά ως αλλαγή στη Λάρισα και στη συνέχεια ως βασικό με τον ΑΠΟΕΛ και προχθές με την ΑΕΚ.

Ο «Φορτού» που με την εμφάνιση του απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» πιστοποίησε ότι επέστρεψε για τα καλά, πρωτίστως στα πλάνα του Πάουλο Μπέντο. Του Πορτογάλου που παρεπιπτόντως στην πιο κρίσιμη «μάχη» του στον Ολυμπιακό έφυγε πολλαπλά κερδισμένος και το ζητούμενο πια για αυτόν είναι να «χτίσει» επάνω σε αυτή τη νίκη εν όψει των καθοριστικών και πολύ δύσκολων αγώνων που έρχονται μετά την διακοπή.

Ο Μπέντο λοιπόν επανέφερε στα πλάνα του τον Φορτούνη και το ερώτημα είναι πως από τα όσα έλεγε στο Καυτατζόγλειο φτάσαμε στα όσα είπε το βράδυ της Κυριακής στο Καραισκάκη για τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή.

«Σε κάθε παιχνίδι επιλέγουμε τους καλύτερους. Εμπιστεύομαι τον Φορτούνη. Θέλουμε να τον βοηθήσουμε να βρει τον καλό εαυτό του. Του έχουμε ξεκαθαρίσει τι θέλουμε από εκείνον και τι πρέπει να αλλάξει. Έχει τεράστιο ταλέντο αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν αρκεί μόνο το ταλέντο» είχε πει στο Καυτατζόγλειο με τον Φορτούνη να βλέπει από την τηλεόραση το ματς σε μια περίοδο που φαινόταν πως δύσκολα θα κάνει γρήγορα την «ανατροπή». Το ρήμα φαινόταν δεν μπήκε τυχαία, καθώς εν τέλει όπως αποδείχθηκε δεν αντανακλούσε στην αλήθεια.

«Πιστεύω ότι δεν έχω κρύψει ποτέ τον θαυμασμό και την πίστη μου στον Φορτούνη. Πιστεύουμε πως θα είναι ξανά ο καλύτερος. Το ποδόσφαιρο πρέπει πρτώτα να το καταλαβαίνεις και μετά να το κάνεις πράξη στο γήπεδο. Ο Φορτούνης έχει πάει πολύ καλά. Τον πιστεύουμε και μπορεί να ξαναγίνει ο καλύτερος» είπε ο Μπέντο χθες το βράδυ στο Καραισκάκη λίγα λεπτά μετά το 3-0 επί της ΑΕΚ.

Λίγα λεπτά μετά από τον μακράν πιο παθιασμένο Φορτούνη που έχουμε δει ποτέ στον Ολυμπιακό.

Τι ήταν τελικά αυτό που είχε ζητήσει ο Μπέντο από τον Φορτούνη; Ποτέ δεν αμφισβήτησε το ταλέντο του, κάθε άλλο, αλλά του είχε ζητήσει προφανώς να το εκμεταλλευτεί. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά τι είχε πει ο Μπέντο στον Φορτούνη, αυτό είναι το σίγουρο. Όσοι «ξέρουν» απλά ρισκάρουν στο να πέσουν μέσα.

Αν κρίνουμε όμως από τον Φορτούνη που είδαμε και με τον ΑΠΟΕΛ αλλά κυρίως με την ΑΕΚ μπορούμε να υποθέσουμε και να συμπεράνουμε με πολύ καλό ποσοστό επιτυχίας.

Από το βράδυ της Κυριακής προσπαθώ να θυμηθώ από πότε είχα να δω τον Φορτούνη να κάνει τάκλιν της «φωτιάς» για να κλέψει μπάλα, από πότε είχα να δω την φλέβα του να πετάγεται στην… Θύρα 7 μετά από την επίτευξη ενός γκολ, από πότε είχα να τον δω να τσαμπουκαλεύεται υπερασπιζόμενος το δίκιο του όπως έκανε στη φάση που ο Μάνταλος διαμαρτυρόταν (όπως σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα) για ένα φάουλ που είχε κερδίσει ο «Φορτού» παρότι έβγαζε «μάτι» το χέρι που είχε χρησιμοποιήσει ο συμπαίκτης του αρχηγού της ΑΕΚ για να σταματήσει την μπάλα.

Στοιχεία που του έλειπαν ακόμη και στην περσινή εξαιρετική σεζόν που έκανε. Ταλέντο άλλωστε έχει μεγάλο, προσόντα αθλητικά που «ξεχειλίζουν». Σπουδαίος ποδοσφαιριστής, πολυσύνθετος και άκρως πολύτιμος για τον Ολυμπιακό. Όταν άλλωστε τον περασμένο Ιούνιο υπέγραφε νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό ουσιαστικά η διοίκηση του έδινε τα «κλειδιά» της ομάδας για να γίνει ο ηγέτης της. Στο καλοκαίρι της «φουρτούνας» ο Φορτούνης έχασε τον δρόμο του. Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν ο μόνος. Έφταιξε και ο ίδιος, θα πω πρωτίστως ο ίδιος με την μέτρια έως κακή προετοιμασία που έκανε, ειδικά στο Βέλγιο αλλά και την αντίδραση που δεν έβγαλε όταν αμφισβητήθηκε. Είναι δύσκολο πράγμα άλλωστε να είσαι ηγέτης στον Ολυμπιακό.

Πολύ δύσκολο. Δεν θέλει μόνο ταλέντο θέλει και «γερό στομάχι». Έτσι λοιπόν πολύ πιθανό ο Μπέντο να του είχε ζητήσει να «επενδύσει» επάνω στο ταλέντο του, αρχικά με καλύτερη δουλειά στις προπονήσεις, και κυρίως με περισσότερη «ψυχή» στο γήπεδο. Ένας συνδυασμός που ήταν «εκρηκτικός» με την ΑΕΚ. Για τον Φορτούνη βεβαίως η επιστροφή με την ΑΕΚ αποτελεί μια πρώτης τάξεως εκκίνηση για τη συνέχεια. Για τον ηγέτη των πρωταθλητών αλλά και για την ίδια την ομάδα άλλωστε το «πάρτι» της Κυριακής τελείωσε. Και η συνέχεια είναι δύσκολη, πολύ δύσκολη. Κάθε αγωνιστική, είτε έχει ντέρμπι είτε δεν έχει. Αν ο Φορτούνης και ο Ολυμπιακός μείνουν στην… ΑΕΚ τότε «κάηκαν». Αν «επενδύσουν» επάνω στην… ΑΕΚ τότε τα καλύτερα θα έρθουν και σύντομα. Κανείς δεν πήρε και κανείς δεν έχασε το πρωτάθλημα την 4η αγωνιστική. Ούτε ο Ολυμπιακός έβγαλε από τον τίτλο την ΑΕΚ, ούτε ακόμη και αν η ΑΕΚ κέρδιζε το βράδυ της Κυριακής δεν θα είχε «τελειώσει» τον Ολυμπιακό. Αυτά είναι για «λαική κατανάλωση». Έχουμε δρόμο μπροστά μας και ο Ολυμπιακός έχει πολύ δουλειά ακόμη να κάνει. Όσο όμως ο… Κωστάκης ο Φορτούνης έχει την φλέβα του στη… Θύρα 7 τόσο ο Ολυμπιακός θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να πετύχει τους στόχους του.

Ρε, τον… Κωστάκη τον Φορτούνη!