MENU

Για άλλη μία Κυριακή αποδεικνύεται ότι τα όποια προβλήματα υπάρχουν φέτος στο πρωτάθλημα της Superleague, αναφορικά με τη διαιτησία στα παιχνίδια, δεν εστιάζονται τόσο στους διαιτητές, όσο στους βοηθούς τους.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης Βέροιας – ΠΑΟΚ, ο βοηθός Αϊχάν Χούσκογλου, της ΕΠΣ Θράκης, υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Περέιρα τη στιγμή που ο Αργεντίνος καλυπτόταν τουλάχιστον… δύο μέτρα (!) από τους αμυνόμενους της «βασίλισσας». Στη φάση μπορεί να υπήρχαν τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ εκτεθειμένοι, ωστόσο η μπάλα κατευθύνθηκε έξυπνα στον Περέιρα που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας. Εκείνος σκόραρε, αλλά το πεντακάθαρο γκολ δεν μέτρησε ποτέ!

Και επειδή κάθε διαιτητή και κάθε βοηθό πρέπει να τους εξετάζουμε βάσει των ίδιων μέτρων και ίδιων σταθμών που πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, δείτε πως ενήργησε ο Χούσκογλου σε μια αντίστοιχη επίθεση της Βέροιας. Στο βάθος υπάρχει εκτεθειμένος ένας παίκτης της «βασίλισσας», η μπάλα φτάνει στον Βασιλαντωνόπουλο που καλύπτεται (πολύ λιγότερο μάλιστα απ' όσο καλυπτόταν ο Περέιρα στην αντίστοιχη φάση του πρώτου ημιχρόνου), αλλά αυτή τη φορά ο βοηθός πήρε τη σωστή απόφαση και άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί. Ο Βασιλαντωνόπουλος αστόχησε στο πλασέ του και το 0-0 παρέμεινε. Στον Περέιρα θεώρησε σκόπιμο να σηκώσει το σημαιάκι. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Απίστευτο οφσάιντ εις βάρος του ΠΑΟΚ στη Βέροια!